Visa utbildning.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din utbildning? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka utbildning. Läs mer här.

Appar, mjukvara och IT-system för hälsa eller sjukvård

SIS, Svenska Institutet för Standarder
Kort om utbildningen
3 dagar
20 900 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2020-11-03 - Stockholm
Öppen utbildning
   
Stockholm

Kursbeskrivning

Under denna grundutbildning på tre dagar får du lära dig allt du behöver veta och göra innan en digital lösning börjar användas för hälsosyften eller inom sjukvården, antingen du använder, utvecklar, designar, driftsätter, levererar eller underhåller den.

Vi kommer att gå igenom exempel på många olika typer av digitala lösningar som används inom hälsa och sjukvård där vissa kräver CE-märkning och andra inte. Fokus är på kraven och gränsdragningarna i de medicintekniska förordningarna MDR och IVDR när det gäller programvara samt hur olika standarder och vägledningsdokument kan hjälpa till. Även frågor kring integration av olika system och moduler, äganderätt till data och underhållsansvar kommer att tas upp under utbildningen. För att få säkra och stabila digitala lösningar så behöver alla inblandade aktörer förstå sitt ansvar för olika aktiviteter och delar av IT-systemet, oavsett om man deltar i design, utveckling, integration, test, ändringar, underhåll eller drift. Och dessutom behöver ansvaret vara tydligt definierat och kunna redovisas i efterhand, vilket kräver dokumentation. Denna utbildningen kommer att genomföras i lokal eller distans. Om myndigheterna ger besked om begränsningar för resor och fysiskdistansering kommer utbildningen att genomförs via Zoom plattformen. Besked om utbildningsform sker senast 2,5 veckor innan utbildningsstart.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om utbildningen påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Designers, mjukvaruutvecklare, projektledare, testare, produktägare, IT-arkitekter och ansvariga inom produktutveckling av mjukvara. Även personal inom kvalitet och regulatory affairs som vill få en djupare förståelse för kraven på medicinteknisk mjukvara kan delta i utbildningen.

Kursmål

Efter utbildningen kommer du att:
Deltagarna kommer få förståelse för kraven på utveckling och drift vid leverans av digitala produkter eller lösningar för hälsa eller sjukvård inom EU samt på grundläggande nivå för USA.
Deltagarna kommer också lära sig vad som förväntas ingå i teknisk dokumentation för medicinteknisk mjukvara (MDSW) och hur tillverkare och produkter granskas innan leverans och användning.

Video

Investering

SEK 20900,000000000.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Appar, mjukvara och IT-system för hälsa eller sjukvård, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

SIS, Svenska Institutet för Standarder

SIS, Svenska Institutet för Standarder

Hämta din nya kunskap direkt från källan

Vår kunskap blir dinVi verkar idag i ett samhälle där uttrycket ”kunskap är inflytande” aldrig har varit mer sant. Den knivskarpa konkurrensen gör att din organisation måste säkerställa att du som medarbetare har rätt kompetens för att nå upp till...


Läs mer om SIS, Svenska Institutet för Standarder och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

SIS, Svenska Institutet för Standarder

Solnavägen 1 E
113 65 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Appar, mjukvara och IT-system för hälsa eller sjukvård!

Arrangörsrecensioner
(3,8)
Baseras på 7 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar