Visa utbildning.se som: Mobil

Ekonomi i EU-projekt – fokus redovisning

SIPU
Kort om utbildningen
2 dagar
9 800 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2020-03-10 - Stockholm
Stockholm
Öppen utbildning
Kommande starter
Stockholm
2020-03-10  
9 800 SEK
2020-09-23  
9 800 SEK

Kursbeskrivning

Under denna kurs skapar du dig en djupare förståelse för ekonomiska frågeställningar och överväganden i budgetering, drift och kravenlig rapportering av EU-projekt. Genom exempel från olika EU-program ger kursen ökad kunskap för ekonomer som är, eller kommer bli, engagerade i administrationen av EU-finansierade projekt.

EU:s krav och förväntningar i praktiken

Kursen ger dig förståelse för den variation av regler för ekonomisk redovisning som följer ett EU-projekt från idé till slutredovisat projekt. Du får kunskap om gemensamma principer och hur du gör beräkningar, budgeterar och redovisar personal, resor och OH, med exempel från olika EU-program. Vidare berörs frågor kring projektägarskap, vad arbetet i internationella partnerskap innebär för den ekonomiska administrationen, samt vikten av ett väl fungerande samarbete mellan projektekonom och projektledare.

Interaktiva kursinslag och diskussioner om egna erfarenheter

Kursen inkluderar flertalet interaktiva inslag kring bl.a. löner, redovisning, riskhantering och rapportering av kostnader. Du som kursdeltagare får även möjlighet att diskutera erfarenheter – både positiva och negativa, med kollegor som arbetar med EU-projektredovisning samt vår kursledare som har erfarenhet av ekonomiskt ansvar från projekt inom ett antal olika EU-program.


Ur kursinnehållet:

  • Gemensamma regler och principer för ekonomi i EU-projekt

  • Budgetering av olika kostnadsslag med jämförelser mellan olika program –personal, externa kostnader, OH, resor, utrustning

  • Medfinansiering och intäkter i EU-projekt

  • Interna redovisningsrutiner och verktyg för uppföljning

  • Risker i projektdriften

  • Olika rapporteringsmodeller och typer av rapporter i EU-projekt

  • Vad behöver vi spara i EU-projekt – tidsgränser och typer av dokument

  • Revision – vad händer och hur förbereder man sig?

Målgrupp

Ekonomer, controllers, ekonomiassistenter, redovisningsansvariga och annan ekonomipersonal. Även projektledare och andra intresserade är välkomna.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Ekonomi i EU-projekt – fokus redovisning, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 4,5

Baseras på 50 recensioner.

Kursdeltagare
(5)
Kursen var precis som jag förväntade mig.
Kursdeltagare
(5)
Mycket bra föreläsare som kunde arbetet i praktiken. Mycket uppskattat när man berättar hur man själv gör i olika situationer.
Kursdeltagare
(5)
Bra med blandat övergripande och detaljerad nivå. Plus på att kursledaren anpassade innehållet efter deltagarnas önskemål.

SIPU

SIPU

SIPU

Vi skapar utbildningar och konferenser för dig inom offentlig sektor – utifrån ditt behov av kompetensutveckling. Med ett omfattande kursutbud, framförallt för offentlig sektor, genomför vi cirka 300 kurser om året. Vi har idag närmare 40 års erfarenhet som utbildningsleverantör. Utbildningarna...


Läs mer om SIPU och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

SIPU

Dalagatan 7
104 30 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
(4,5)
Baseras på 50 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 2237 recensioner.
Alla recensioner för arrangören