Visa utbildning.se som: Mobil

Detaljplanedagarna

SIPU
Kort om utbildningen
2 dagar
8 800 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2019-09-25 09:00 - Stockholm
Öppen utbildning
   
Stockholm

Kursbeskrivning

Konferensen som tar ett helhetsgrepp om detaljplaneprocessen

Arbetet med detaljplaner är ofta en komplicerad och tidskrävande process, där många delar ska implementeras och samspela. Frågor uppkommer ofta kring vad kan och vad ska detaljplanen egentligen styra? Hur ska detaljplaner utformas så de blir hållbara och relevanta även på längre sikt? Hur kan detaljplaneprocessen bli mer effektiv så exempelvis exploatörers efterfrågan bemötas och bostadsbyggandet kan ske i en snabbare hastighet?

Till vår nya konferens Detaljplanedagarna 2019 har vi samlat talare med kompetenser inom detaljplanens många olika områden som kommer dela med sig av sina kunskaper – allt för att du ska få värdefulla tips och råd som utvecklar dig i din yrkesroll.

Ur konferensens innehåll:

  • Vad kan och vad ska detaljplanen styra?
  • Flexiblare och effektivare detaljplaneprocesser
  • Digitalisering, buller och dagvatten i detaljplanearbetet

Lär av varandras kunskaper och erfarenheter

Konferensen är ett utmärkt tillfälle för dig som jobbar med detaljplaner att ta del av hur andra kommuner runtom i Sverige har arbetat framgångsrikt med olika delar av detaljplaneprocessen – så att du och din verksamhet kan utveckla er egen arbetsprocess. Du får ta del av framgångsrika exempel på åtgärdsprogram mot buller, dagvattenhanteringsstrategier, medborgardialoger, effektivare planproceser, samverkansprojekt, digitalisering av detaljplaner och mycket annat.

Fördjupande workshop

På den separat bokningsbara workshopen får du dessutom ta del av föreläsningar och delta i diskussioner med dina branschkollegor om hur ni kan säkerställa ett effektivt genomförande av detaljplanerna. Bl.a. kommer de berörda delarna av PBL att konkretiseras och praktiska exempel samt aktuella rättsfall kommer att belysas.

Målgrupp

Du som arbetar med detaljplanering t.ex. som planarkitekt, planingenjör, samhällsplanerare, stadsarkitekt, planhandläggare, planchef, fysisk planerare, plankoordinator, plansamordnare, markförvaltare, markingenjör, förvaltningschef m.m.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Detaljplanedagarna, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

SIPU

SIPU

SIPU

SIPU (tidigare Statens institut för personalutveckling) är ett utbildnings- och konsultföretag som arbetar med utveckling av myndigheter, företag och organisationer.  Med ett omfattande kursutbud, framförallt för offentlig sektor, genomför vi cirka 300 kurser om året. Vi har idag närmare 40 års erfarenhet...


Läs mer om SIPU och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

SIPU

Dalagatan 7
104 30 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Detaljplanedagarna!

Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 2149 recensioner.
Alla recensioner för arrangören