Visa utbildning.se som: Mobil

Ekonomi för icke-ekonomer

SIFU
Kort om utbildningen
24 timmar
   
Distans

Kursbeskrivning

En interaktiv onlineutbildning i ekonomi som ger mer!

Den här kursen i ekonomi för icke ekonomer motsvarar en tredagars klassrumsutbildning som vi på LearnLab nu erbjuder som onlinekurs. Du har tillgång till kursen under sex månader och går kursavsnitt när det passar dig. Kurslängden och de lärmetoder vi använder oss av i kursen syftar till att ge dig de bästa förutsättningarna för att trygga din kompetens i kursämnet ekonomi. Att gå kurs ska vara kostnadseffektivt och vi ser här en stor vinst i att du själv kan styra när du går kursavsnitten och att du kan repetera och reflektera de avsnitt du vill och behöver.

Om kursen Ekonomi för icke ekonomer

På ett effektivt sätt lär du dig ekonomiska samband inom företagsekonomin och får kunskaperna du behöver för att ta större affärsekonomiska ansvar. Du lär dig genom både teoretiska och praktiska avsnitt och får dessutom handledning av vår engagerade ämnesexpert Suzanne Rehnlund. I kursen får du konkreta råd om hur du kan förbättra företagets lönsamhet och praktiska verktyg som du kan använda direkt i din verksamhet.

Ur kursinnehållet

 • Genomgång av excel som verktyg
 • Ekonomins grunder, ekonomiska flöden och det ekonomiska språket
 • Ekonomiska rapporter, bokföringens ABC
 • Värdering av företagets tillgångar
 • Företagsformer i Sverige
 • Årsredovisningen - vad krävs och vad ska ingå?
 • Analys med nyckeltal
 • Budgetering
 • Investeringar
 • Prissättningsbeslut

Kursen visar hur ekonomi används för att:

 • Få fram underlag för bra beslutsfattande
 • Få alla i en verksamhet att arbeta åt samma håll
 • Ge snabb larmsignal när något gått fel
 • Peka på framgångsfaktorer i verksamheten
 • Hitta förbättringspotential
 • Jämföra sig med konkurrenter för att förbättra sig
 • Bekräfta de goda besluten, förändra de mindre bra

Som kursunderlag arbetar vi med den goda cirkeln Kalkyl – Budget – Redovisning

Handledning av ämnesexpert ingår!

Vår kursledare Suzanne Rehnlund är civilekonom i grunden och en mycket uppskattad föreläsare och pedagog. Suzanne svarar på frågor under kursens gång och ger dig handledning i ditt ekonomiska arbete. Under kursperioden kan du dessutom diskutera frågor och uppgifter med övriga deltagare i diskussionsforumet som finns i kursverktyget.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Vill du skaffa dig en ekonomisk helhetsbild i företagsekonomi samt behöver ta ett större affärsekonomiskt ansvar är det här en praktisk kurs för dig. Du kan vara chef, arbetsledare med personal- och/eller budgetansvar, egenföretagare, styrelserepresentant, VD eller någon annan form av verksamhetsledare med behov av att kunna förstå, styra, skapa och kommunicera ekonomi.

Upplägg

Så här enkelt går du onlinekurs hos LearnLab!
När du anmält dig till kursen får du ett inlogg till vår kursportal. Du kan gå kursen på dator, surfplatta eller smartphone och behöver endast vara uppkopplad mot internet. LearnLab-appen finns till både iOS och Android.

Starta din kurs när det passar dig!
Du har sex månader på dig att genomföra kursen och startar samt går kursen när det passar dig. Efter godkänd kurs erhåller du ett kursintyg.

Du är varmt välkommen att lämna intresseanmälan för att gå kurs i Ekonomi för icke ekonomer redan idag. Kursstart sker 18 april 2017.

Examen, diplom m.m.

Du får en tydlig helhetsbild av ekonomin i en verksamhet, och hur de olika ekonomiska systemen hänger ihop. Du lär dig att använda de ekonomiska verktygen och det ekonomiska språket så att du kan ta fram beslutsunderlag och kommunicera med ekonomerna. Du läser och utvärderar ekonomiska rapporter och kan med hjälp av nyckeltal visa att du skapat en positiv utveckling för verksamheten.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Ekonomi för icke-ekonomer, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

SIFU

Kompetensutveckling genom kurser och konferenser är vår mission. SIFU vill bidra till en ökad välfärd i samhället genom att höja kompetensnivån inom svenskt näringsliv och offentlig sektor. Vi erbjuder ett brett utbud av kurser, konferenser och online-utbildningar. Varje år utbildar...


Läs mer om SIFU och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

SIFU

Drakegatan 7A
412 50 Göteborg

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Ekonomi för icke-ekonomer!

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 72 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Ekonomi för icke-ekonomer från SIFU, fyll i dina uppgifter:

Reportage
Arbetsledning Steg 1 – Teknologi...

– Jag fick med mig nya användbara verktyg från kursen som jag kommer kunna ha med mig livet ut – enkla, men väldigt effektiva, berättar Mikael Lahti.

Läs mer
Teknologisk Institut

”Nu kan jag se och lösa problem jag tidigare inte ens visste fanns. Mitt arbete har blivit effektivare och mycket roligare!" berättar Timmy Rudegran.

Läs mer