Visa utbildning.se som: Mobil

Diplomerad Inköpare

SIFU
Kort om utbildningen
8 dagar
44 000 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: Kontakta oss för mer information - Stockholm
Göteborg, Stockholm
Öppen utbildning
Kommande starter
Göteborg
44 000 SEK
Kontakta oss för mer information

Stockholm
44 000 SEK
Kontakta oss för mer information

Kursbeskrivning

Diplomerad inköpare – utbildning

Spara på resurserna med smartare inköpsarbete

Du går våra öppna kurser vilket gör diplomprogrammet flexibelt och du väljer ort och datum som passar din kalender. De olika delmomenten är upplagda efter en beprövad och uppskattad metodik med teorigenomgång - lärarledda övningsexempel – självständiga övningar - diskussioner och erfarenhetsutbyte.

Ett effektivare och bättre inköpsarbete har stora möjligheter att direkt påverka och förbättra lönsamheten. Du som inköpare har också en viktig roll vid val och utveckling av leverantörer samt för produktutveckling och kundnytta.

För ett effektivare och strategiskt inköpsarbete krävs rätt kompetens och kunskap. Teknologisk Instituts kompletta diplomutbildning för dig som är inköpare eller inköpschef ger dig verktygen du behöver för att utveckla dina arbetssätt, förbättra dina leverantörsrelationer samt förbättra lönsamheten i din verksamhet.

Syfte

Som arbetsgivare är det mycket lönsamt att utveckla din inköpsorganisation. Vår diplomutbildning ger en kvalificerad grund för alla i din inköpsorganisation.

Du kan ställa högre krav på resultat och få nyttan av att din inköpsavdelning bidrar ännu mer till att förbättra företagets lönsamhet. Som inköpare eller inköpschef ger diplomutbildningen dig en bra grund för att ytterligare utvecklas i din yrkesroll.

Du kommer att kunna bidra ännu mer till att göra inköpsverksamheten till en av företagets viktigaste funktioner och som bäst bidrar till företagets lönsamhet. Samtidigt kommer du att känna dig starkare i din roll.

Upplägg

Diplomutbildningen innehåller 3 delkurser + minst 1 (valfri) tillvalskurs

Inköp - Grundläggande inköpsteknik

Denna kurs ger dig grundläggande kunskap du behöver för att arbeta effektivt och känna trygghet i inköpsfunktionens kommersiella, administrativa och juridiska roll samt förståelse för hur du kan arbeta för att göra bra affärer. Du får nödvändiga inköpstekniker och verktyg som behövs vid inköpsförhandlingar samt i inköpsprocessernas olika delar.

Inköp – Leverantörsutveckling

Kursen ger dig insikt i hur du kan utveckla dina leverantörssamarbeten utifrån behov samt hur du kan fördjupa dina relationer för att underlätta för produktutveckling och förbättringar. Du får även diskutera inköp och etik samt lära dig hur du analyserar leverantörens ekonomi.

Inköp – Inköpsstrategier

I denna kurs går vi igenom olika strategier och praktiska metoder för hur du kan utveckla och effektivisera verksamhetens inköpsarbete systematisk och därmed uppnå stora resultatförbättringar.

Tillvalskurser

Affärs- och avtalsrätt

Denna kurs klargör dina rättigheter samt skyldigheter, förklarar hur du upprättar avtal och bekräftelser samt ger dig goda kunskaper om de lagar och regler som omgärdar inköps- och försäljningsprocessen.

Ekonomi för icke-ekonomer

Kursen ger dig en stabil grund samt trygghet i arbetet med ekonomiska frågor i din verksamhet. Du får de ekonomiska verktygen du behöver för att göra kalkyler, budget, räkenskapsanalys, läsa och tolka ekonomisk information samt förstå och kommunicera med ekonomerna.

Inköpsförhandlingar

Kursen Inköpsförhandlingar har fokus på hur du förbereder och genomför förhandlingen.
Du får insikt i hur central planeringsfasen är, hur din personliga förhandlingsstil och psykologi kan vara avgörande samt på vilka sätt du kan bryta låsningar under förhandlingens gång. Du får även förståelse hur du kan föra en förhandling dit du vill med hjälp av den skilda informationen du och din motpart har.

Investering

44000 SEK, matpaket tillkommer med 325:-/dag

Detta paket är rabatterat och går ej att kombinera med andra erbjudande.Inköp av varor och tjänster står oftast för den enskilt största kostnaden inom verksamheten.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Diplomerad Inköpare, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

SIFU

Kompetensutveckling genom kurser och konferenser är vår mission. SIFU vill bidra till en ökad välfärd i samhället genom att höja kompetensnivån inom svenskt näringsliv och offentlig sektor. Vi erbjuder ett brett utbud av kurser, konferenser och online-utbildningar. Varje år utbildar...


Läs mer om SIFU och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

SIFU

Drakegatan 7A
412 50 Göteborg

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Diplomerad Inköpare!

Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 90 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Diplomerad Inköpare från SIFU, fyll i dina uppgifter:

Reportage
SIFU

”Nu kan jag se och lösa problem jag tidigare inte ens visste fanns. Mitt arbete har blivit effektivare och mycket roligare!" berättar Timmy Rudegran.

Läs mer
Arbetsledning Steg 1 –SIFU

– Jag fick med mig nya användbara verktyg från kursen som jag kommer kunna ha med mig livet ut – enkla, men väldigt effektiva, berättar Mikael Lahti.

Läs mer