Visa utbildning.se som: Mobil

Missa inte Upskill & Reskill den 25 januari 2023 – ett digitalt och kostnadsfritt event! Anmäl dig idag 

Diplomerad fastighetsförvaltare

SIFU
Kort om utbildningen
69 500 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: Kontakta oss för info - Sverige
Företagsanpassad utbildning
Rikstäckande

Kursbeskrivning

Utbildningen Diplomerad fastighetsförvaltare ger dig en bra grund att stå på och goda förutsättningar att kunna arbeta med förvaltning av fastigheter.  Syftet med utbildningen är att ge dig de kunskaper du behöver för att kunna utveckla och förvalta fastigheterna, inklusive nöjda kunder och en god ekonomi. Ett diplom visar att du har den rätta kompetensen.

Observera att detta utbildningspaket är rabatterat och ej går att kombinera med andra erbjudanden.

Du lär dig

  • fastighetsekonomi
  • avtalsrätt och entreprenadjuridik
  • grunderna i hyresrätten
  • byggnads- och installationsteknik
  • ledarskap

Målgrupp

Passar dig som är

  • Fastighetsförvaltare
  • Fastighetschef
  • Fastighetsägare

Förkunskaper

Erfarenhet av fastighetsbranschen eller annan relevant arbetslivserfarenhet. Du bör även ha praktisk erfarenhet av fastigheter samt en vilja att utvecklas.

Kursinnehåll

Diplomutbildningen består av sex delkurser, enligt nedan.

Facility Management, FM
Här utvecklar du dig i rollen som ledare, upphandlare eller leverantör av FM-tjänster. Du får konkreta råd och lär dig strategier och metoder som hjälper dig att arbeta fokuserat med FM-utveckling. Stor vikt läggs vid upprättande av FM-avtal och hur du mäter och följer upp FM-verksamheten.

Fastighetsekonomi - fastighetsbranschens ekonomi
Utbildningen ger dig en bred förståelse av fastighetsföretagens ekonomi. Du lär dig göra kalkyler för investeringar och hyressättning, budgetera samt analysera utfall av drift och underhåll.

Entreprenadjuridik - grundkurs
Kursen är mycket praktiskt inriktad. Vi går igenom grundläggande avtalsrätt kopplat till entreprenadrättsliga frågor. Kursen ger dig förståelse för hur juridiken i samband med ett entreprenadprojekt fungerar, vilka rättigheter och skyldigheter beställare, entreprenörer och konsulter har innan, under och efter en gemensam entreprenad. Du väljer själv om du vill gå en öppen kurs i klassrum/på distans eller online.

Hyresrätt - bostäder och lokaler
En grundkurs som i princip behandlar hela hyresrättsområdet. Hyresrätten är ett snårigt område där det finns många fallgropar och hög risk att göra formella fel som leder till ekonomisk skada. Se till att du har kunskapen för att undvika fallgroparna!

Byggnads- och installationsteknik
Kursen ger dig övergripande kunskap om byggnads- och installationsteknik. Syftet är att du efter avslutad kurs ska ha en god förståelse för tekniska problem som kan uppstå vid förvaltning av byggnader.

Leda andra utan att vara chef
Som fastighetsförvaltare har du ofta ett informellt ledaransvar. På den här kursen lär du dig bl a hur du kan skapa engagemang och motivera både dig själv och andra, hur du kan leda och fördela arbete utan att vara chef samt hur du hanterar konflikter och besvärliga samtal.

Kostnad för konferenspaket

Kostnad för lunch och fika tillkommer med 395:- per dag på kurser och konferenser som genomförs fysiskt i lokal.

Kursledare

Våra kursledare är yrkesverksamma inom sina områden och erfarna och uppskattade utbildare. De olika delmomenten är upplagda efter en beprövad och uppskattad metodik med teorigenomgång - lärarledda övningsexempel - självständiga övningar - diskussioner och erfarenhetsutbyte. Möjlighet till handledning finns under hela utbildningstiden. Läs mer om kursledarna under respektive delkurs.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Diplomerad fastighetsförvaltare, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

SIFU

Kompetensutveckling genom kurser och konferenser är vår mission. SIFU vill bidra till en ökad välfärd i samhället genom att höja kompetensnivån inom svenskt näringsliv och offentlig sektor. Vi erbjuder ett brett utbud av kurser, konferenser och online-utbildningar. Varje år utbildar...


Läs mer om SIFU och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

SIFU

Drakegatan 7A
412 50 Göteborg

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Diplomerad fastighetsförvaltare!

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 235 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Diplomerad fastighetsförvaltare från SIFU, fyll i dina uppgifter:

Reportage
Arbetsledning Steg 1 –SIFU

– Jag fick med mig nya användbara verktyg från kursen som jag kommer kunna ha med mig livet ut – enkla, men väldigt effektiva, berättar Mikael Lahti.

Läs mer
SIFU

”Nu kan jag se och lösa problem jag tidigare inte ens visste fanns. Mitt arbete har blivit effektivare och mycket roligare!" berättar Timmy Rudegran.

Läs mer
}