Visa utbildning.se som: Mobil

Diplomerad Projektledare

Sensus
Kort om utbildningen
80 timmar
45 000 SEK Momsfri
Nästa tillfälle: 2020-04-22 - Malmö
Göteborg, Jönköping, Kalmar, Linköping, Malmö, Stockholm - Visa alla  
Öppen utbildning
Kommande starter
Göteborg
2020-04-22  
45 000 SEK
Jönköping
2020-04-22  
45 000 SEK
Kalmar
2020-04-22  
45 000 SEK

Kursbeskrivning

 Diplomerad projektledare

Det har blivit allt vanligare att arbeta i projektform i många olika sammanhang. Att kunna leda projekt på ett metodiskt, målinriktat och inspirerande sätt kräver både kunskap och självkännedom.

På Sensus projektledarutbildning får du lära dig hur du driver ett projekt från start till mål. Du får också lära dig mer om gruppdynamik och grupputveckling samt om din egen roll som ledare.

Målet är att du efter avslutad utbildning har kunskaper för att självständigt kunna leda projekt.

Utbildningen vänder sig till blivande eller redan verksamma projektledare.

Målgrupp

Utbildningen vänder sig till blivande eller redan verksamma projektledare.

Du bör ha gymnasiekompetens, i övrigt krävs inga speciella förkunskaper. Erfarenhet av tidigare projektarbete kan vara till nytta men är inget krav för att du ska få delta i utbildningen.

Kursinnehåll

På utbildningen till diplomerad projektledare får du grundläggande kunskap i att leda projekt. Teori varvas med praktiska övningar. Bland annat driver du under hela utbildningens gång ett eget projekt.

Utbildningen ger dig kunskap om gruppdynamik och projektplanering samt förståelse för ditt eget ledarskap. Du får även praktiska verktyg för att kunna leda projekt.

  • Projektledning - Du och ditt ledarskap

    Den inledande delen syftar till att skapa förståelse för projektledarrollen. Här undersöker du tillsammans med övriga deltagare dina ledaregenskaper, samt utvecklar ett språk för dessa. Detta kommer du att ha nytta av i såväl projektgrupper under utbildningens gång som i ditt arbetsliv.

  • Projektledning - Du och gruppen

    En av de största framgångsfaktorerna för lyckade projekt är hur väl projektteamet arbetar tillsammans. Under det här delmomentet lägger vi stor vikt vid förståelsen för relationen mellan gruppdynamiska processer och ledarskap.

  • Projektplanering

    Utbildningens alla delmoment utgår från och kan kopplas till ett praktiskt arbete. Du som deltagare kommer att skapa ett eget projekt som du sedan arbetar med under och mellan utbildningstillfällena. Med hjälp av konkreta metoder för att utveckla en projektplans alla väsentliga delar kommer du att ta fram en egen projektplan.

Upplägg och innehåll

Utbildningen omfattar fyra tvådagarsinternat, samt uppgifter mellan sammankomsterna. Den totala studietiden är cirka 5 månader.

Upplägg

Utbildningen omfattar fyra tvådagarsinternat, samt uppgifter mellan sammankomsterna. Den totala studietiden är cirka 5 månader.

Investering

45 000 kronor. Priset avser hela utbildningen inklusive internatkostnad. Litteraturkostnad tillkommer.

Examen, diplom m.m.

För att erhålla slutbetyg och diplom krävs minst 70 % närvaro i varje avsnitt samt att alla skriftliga tentamina och det avslutande projektarbetet är godkända.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Diplomerad Projektledare, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Sensus

Sensus

Sensus skapar och finns med där mötesplatser för bildning och kultur utvecklas Det gör vi tillsammans med medlemsorganisationer, samarbetsparter och deltagare. Vi lyfter fram relationer, rättigheter, hållbarhet och livsfrågor. Allt vi gör är folkbildning. Bred verksamhet med individen i fokus...


Läs mer om Sensus och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Sensus

Klara södra kyrkogata 1
101 30 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Diplomerad Projektledare!

Arrangörsrecensioner
(4,8)
Baseras på 28 recensioner.
Alla recensioner för arrangören