Visa utbildning.se som: Mobil

Arbetsmiljöutbildning - För chefer, arbetsledare och skyddsombud

Sensus
Kort om utbildningen
2 dagar
5 900 SEK Momsfri
Öppen utbildning
   
Jönköping, Kalmar, Linköping, Växjö

Kursbeskrivning

Arbetsmiljöutbildning

Tonvikten i denna utbildning ligger på de arbetsrättsliga aspekterna. Här får du också möjlighet att checka av om ditt systematiska arbetsmiljöarbete håller, för på kursen går vi igenom vad som ska finnas med i ett bra och heltäckande systematiskt arbetsmiljöarbete. Du får dessutom omfattande checklistor, mallar och kunskap för att arbeta vidare på hemmaplan.

Målgrupp

Målgrupp för utbildningen är chefer, arbetsledare och skyddsombud, gärna från samma företag eller förvaltning.

Kursinnehåll

· Arbetsmiljölagstiftningen: arbetsmiljölagen (AML), arbetsmiljöförordningen (AMF), systematiskt arbetsmiljöarbete (SAM), m.fl. av Arbetsmiljöverkets föreskrifter (AFS:ar)
· Arbetsgivarens ansvar
· Anställds skyldigheter
· Skyddsombudets roll och ansvar
· Företagshälsovårdens roll
· Bra arbetsmiljö- och friskfaktorer
· Kopplingen AML - MBL och gränsdragning till diskrimineringslagen
· Jämförelse mellan OHSAS 18 001 och SAM
· Lagförslag om integritetsskydd i arbetslivet
· Kommande lagförslag inom arbetsmiljö

Upplägg och innehåll

Korta föreläsningar varvas med problemlösning med hjälp av frågor och artiklar. Vi analyserar AD-domar och studerar ett antal tidningsartiklar om arbetsmiljöhändelser.

Ledare

Bo Wiklund

Bo Wiklund arbetar i eget företag, Claritas AB, och har tidigare arbetat som personalchef och VD i främst företagshälsovårds- och industriföretag. Bo har därigenom lång erfarenhet av arbetsrättsliga frågor och arbetsmiljölagens krav och hur man bäst kan tolka dem. Han kan entusiasmera kursdeltagare i att hantera dessa frågor på egen hand genom korta föreläsningar och genomgång och diskussioner av aktuella rättsfall.

Björn Pettersson

HR-konsult med beteendevetarexamen. Driver sedan 2015 Human Solutions AB som levererar Personalchef "på burk". Innan dess arbetade Björn under drygt tio år som Personalchef, då inom turismnäringen samt på ett rikstäckande fastighetsbolag.

Investering

5900,- moms tillkommer ej

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Arbetsmiljöutbildning - För chefer, arbetsledare och skyddsombud, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner.

Jenny Engqvist
(5)
På ett enkelt och engagerat sätt förmedlade Björn utbildningen på ett mycket bra sätt. Bra storlek på grupp och bra interaktion för alla.

Sensus

Sensus

Sensus skapar och finns med där mötesplatser för bildning och kultur utvecklas Det gör vi tillsammans med medlemsorganisationer, samarbetsparter och deltagare. Vi lyfter fram relationer, rättigheter, hållbarhet och livsfrågor. Allt vi gör är folkbildning. Bred verksamhet med individen i fokus...


Läs mer om Sensus och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Sensus

Klara södra kyrkogata 1
101 30 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,8)
Baseras på 28 recensioner.
Alla recensioner för arrangören