Visa utbildning.se som: Mobil

Kommentarer från en tidigare kursdeltagare hos Semcon

Bli en bättre projektledare!

Kajsa Eklund, Projektledare på Trafikverket har gått kursen Human Skills hos Semcon. Kajsa jobbar som projektledare på Trafikverkets IT-enhet. Hon är med från projektets start till slut och ansvarar för att leveransen blir som förväntat. Trafikverket anlitar Semcon för samtliga sina projektledarutbildningar.

Kajsa Eklund, Projektledare på Banverket har gått kursen Human Skills

Varför gick du kursen, Human Skills hos Semcon?

- Jag har sedan tidigare gått 3-dagarsutbildningen, PROPS för projektledare hos Semcon och ville komplettera med en utbildning som lär mig mer om de mjuka värdena, för att kunna utvecklas som projektledare. Det känns rätt enkelt att lära sig verktyg för hur man driver ett projekt, men att kunna entusiasmera och få med sig alla andra projektmedlemmar är mycket svårare, säger Kajsa.

Kajsa lyfter fram att hon genom Human Skills lärde sig värdet av att ta in andra aspekter än bara resultat och deadlines. Nu har hon insett hur viktigt det är med sammanhållning inom gruppen och genom Human Skills har hon fått konkreta verktyg för hur man kan leda och stötta projektmedlemmarna på rätt sätt.

Kajsa hittade på en gång konkreta tillämpningar för kunskaperna hon fått genom Human Skills.
- Det som jag lärt mig under kursen kan jag använda direkt på nästa projektgruppsmöte. Mycket kommer jag ha med mig i bakhuvudet hela tiden. "Verktygen" som vi har fått går ju att använda i alla möten med andra människor, inte bara i arbetsrelaterade situationer.

Undervisningen på Human Skills

Undervisningen bygger på en blandning mellan teori och praktik. Ofta startar dagen med en teoretisk genomgång på ungefär en timma och sedan delas deltagarna in i grupper för praktiska övningar, berättar Kajsa. Två lärare finns med under hela kursen samt en observatör från Semcon. Kajsa anser att båda lärare var pedagogiska och kompletterade varandra bra.

- Kursen var väldigt bra uppbyggd och dagarna gick snabbt!

Som underlag för utvärdering under kursen blir deltagarna filmade när de pratar inför gruppen. Kajsa var lite nervös inför detta men är mycket glad för att momentet ingick i kursen.

- Det finns många sidor och egenskaper hos sig själv som man inte vet om men som är viktiga att känna till för att kunna utvecklas som projektledare . Jag kan varmt rekommendera andra projektledare att gå denna kurs!

Mer information
För mer information om Semcon Project Management eller deras utbildningar, gör en intresseanmälan nedan.Läs mer om Semcon

Beställ mer information


Fyll i formuläret om du vill komma i kontakt med Semcon och veta mer om deras utbildningar.

Så fungerar utbildning.se

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av det senaste inom kompetensutveckling!