Utryckningsförarutbildning

SafeatWork Sweden AB, i Stockholm (+4 orter)
Längd
3 timmar - 3 dagar
Längd
3 timmar - 3 dagar
Få mer information om utbildningen, arrangörerna svarar oftast inom 48h 👍

Kursbeskrivning

Utbildning till utryckningsförare

Kör säkert med en utryckningsförarutbildning

Kraven på utbildning för utryckningsförare kan vara svårtolkade och skilja sig beroende på arbetsgivare och uppdrag. Safe@Work har samlat några av landets ledande experter inom utbildning och pedagogik för utryckningsförare för att göra det enklare för er. 

Flera olika kvalitetssäkrade utbildningar för utryckningsförare

Tillsammans har vi skapat ett utbildningsutbud som sträcker sig från webbaserad grundutbildning/repetition till flerdagars lärarledd utbildning. Här berättar vi mer om de olika uppläggen och ser fram emot att få hjälpa er till det utbildningskoncept som passar er bäst.

Målgrupp

Utryckningsutbildningarna riktar sig både till befintliga och blivande utryckningsförare.

På de lärarledda utbildningarna skräddarsys hela leveransen ända ner på deltagarnivå för att kunna rikta in sig på just den del som är relevant för kursdeltagaren.

Den webbaserade blåljusutbildningen är mer generell och syftar framförallt till att deltagaren ska ha kunskaperna för att själv kunna avgöra vad som gäller för denne. Men tack vare pedagogiska övningar blir en stor del av innehållet ändå anpassat efter den enskilde deltagaren. 

Kursinnehåll

De olika utryckningsutbildningarna fokuserar framförallt på 3 delar. 

1. Ansvar & skyldigheter som utryckningsförare

2. Möjligheter som utryckningsförare

3. Riskmedvetenhet

Kursinnehållet skräddarsys alltid efter just era förutsättningar! 

Video

Fortsatta studier

Upplägg

Webbaserad utryckningsutbildning för blåljusförare:

En helt nyutvecklad och unik e-learning för blivande eller befintliga utryckningsförare. 

Med spetskompetens inom både utryckningskörning, pedagogik och riskminimering har vi tagit fram ett kursinnehåll som verkligen når fram. Safe@Works E-learning i utryckningskörning förbättrar förarnas riskmedvetenhet och problemlösningsförmåga i pressade situationer, samtidigt som en ökad kunskap och förståelse för skyldigheter och ansvar tillgodoses.

Lagar, ansvar & möjligheter som utryckningsförare

En halvdagsutbildning som fokuserar på att ge deltagarna den teoretiska kunskap som krävs för att kunna ta snabba och korrekta beslut vid utryckningskörning. 

Innehållet i den här kursen bygger på de kriterier som dagens forskning och utbildning i speciella miljöer förespråkar. Lagstiftningen kring utryckningskörning kan vara svår att förstå sig på, men med en effektiv pedagogik hjälper vi er att bena ut vad som gäller för de olika undantagen.

Komplett utryckningsförarutbildning levererad på trafiksäkerhetscenter

Under en eller flera dagar varvas teori & praktik på ett väl avvägt sätt. Trafiksäkerhetsexperter kommer att guida deltagarna genom noga utvalda övningar på våra specialanpassade övningsbanor. 

I teoriblocket klargör vi vilka undantag från de vanliga trafikreglerna som får göras och när dom olika undantagen är tillåtna. Vi tydliggör skyldigheter och ansvar vid utryckningskörning, vilka lagtexter föraren bör känna till och vem som kan besluta vad. Alla delar knyts ihop med en bra verklighetsanknytning och genom att delar av teorin sker i verklig trafik.

Tid & plats

VI ANPASSAR OSS - INTE NI

Vi levererar utbildning där och när ni kan. Vi har förberedda kursplatser från söder om ekvatorn till nordligaste Sverige och tar mer än gärna fram nya kursplatser om det skulle krävas. Både dom webbaserade och lärarledda utbildningarna kan levereras dygnet runt, 365 dagar om året. 

Kursledare

Era kursledare för de lärarledda utbildningsdagarna kommer utgöras av trafiksäkerhetsexperter och utbildare med mångårig erfarenhet både som utbildare och som utryckningsförare. 

  • Exempel på erfarenheter hos våra kursledare som sticker ut: 
  • Övergripande utbildningsansvar inom förarutbildning hos Rikspolisstyrelsen. 
  • Internationella utbildningar för skyddsförare & militär personal. 
  • Föreläst för Sveriges specialistgrupp inom Trafiksäkerhetsfrågor (GNS) 

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Utryckningsförarutbildning, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 4,8

Baseras på 71 recensioner.
Skriv en recension
5/5
VY BUSS AB
26 jan 2023
Fantastiska dagar på Bulltofta.

Klart nöjd med kursen. Bra upplägg och intressanta övningar på banan.

5/5
Elvir Neslanovic Lund spårvagnar
26 jan 2023
Utryckningsförarutbildning

Lärörik samt väldigt givande kurs

4/5
Andy Meshesha
26 jan 2023
Väldigt givande

Det är bra om man upplever ute i trafiken lite mer.

SafeatWork Sweden AB
Stockholms Trafiksäkerhetscenter
18691 Vallentuna

Vill ni skapa en säker & trivsam arbetsplats?

Idag är det 500+ organisationer, 10 av världens största företag, 8 svenska myndigheter & världens kanske mest prestigefyllda regering som ger oss förtroendet att leverera utbildning. Nu vill vi gärna hjälpa er!  Skräddarsydda utbildningar inom arbetsmiljö, sjukvård, brandskydd & trafiksäkerhet. ...

Läs mer om SafeatWork Sweden AB och visa alla utbildningar.

Highlights