Visa utbildning.se som: Mobil

Första hjälpen vid en trafikolycka

SafeatWork Sweden AB
Kort om utbildningen
4 timmar
Företagsanpassad utbildning
   
Rikstäckande
Engelska

Kursbeskrivning

 LABC vid första hjälpen kan rädda liv

LABC vid första hjälpen kan rädda liv

Hur vi agerar vid en olycksplats har stor betydelse. Besluten ska tas med hänsyn till din, dina medtrafikanters och de inblandades säkerhet. Då är det en stor trygghet att veta hur vi ska prioritera och att vi har grundläggande kunskaper i sjukvård, exempelvis LABC vid första hjälpen.

Kunniga och pedagogiska instruktörer skapar en insikt i hur vårt agerande bör se ut, från ankomst till att räddningspersonal tar över. Utbildningen kan även skräddarsys för tjänstebilsförare med hotbild.

Vet du hur du ska agera om du kommer fram innan räddningstjänsten?

Många av våra kursdeltagare spenderar en stor del av sin arbetsdag bakom ratten. Tusentals mil avverkas år efter år. Frågan vi ska ställa oss är inte om vi en dag kommer vara först på en olycksplats. Frågan är när, och hur jag då ska agera.

Kursen bygger på att förstå prioriteringsordning vid ankomst till en olycksplats. Även hur vi som ankommande hjälp inte utsätter oss själva eller andra för ytterligare faror. Exemplen är tyvärr många där en olycksplats har förvärrats och resulterat i fler skadade på grund av oaktsamhet och panikartade handlingar.

I den här kursen får ni direkt från räddningspersonal som arbetar på våra vägar höra hur man bör agera och tänka. Vi tittar också på hur ett larmsamtal går till och vad som är viktigt för ankommande räddningstjänst att känna till. Kursen innefattar också livräddande kunskaper som LABC vid första hjälpen. Från rutinerad sjukvårdspersonal får du aktuella tillvägagångssätt och hjälp med att prioritera vid en olycka. Utbildningen kan även kompletteras med förberedande kunskaper vid eventuell brandfara i något av de inblandade fordonen.

Kursinnehåll

  • Hur man agerar vid olycksfall
  • Hantera och behandla skador samt att utföra livräddande åtgärder
  • Om symtom samt åtgärder vid sjukdomsfall
  • Handla enligt den internationella standarden S-CABCDE.
    • Safety – Critical hemorrage – Airways – Breathing – Circulation – Disability – Exposure

Video

Certifikat

ID06-ackrediterad

ID06

ID06 är ett ID-kort för byggbranschen som loggas med den enskilde anställdes utbildningshistorik. På detta sätt kan platschefen enkelt få en överblick över vilka behörigheter som de anställda har och vilka arbetsmoment som de har kompetens att utföra. Endast utbildningar från utbildare som är ackrediterade kan loggas på kortet. 

Läs mer om ID06

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Första hjälpen vid en trafikolycka, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Lars Göransson
(5)
bästa sättet att när det gäller den här typen av utbildning, att på ett konkret sätt göra föraren medveten om riskern/konsekvensen av en hastghetsökning, utan pekpinnar och sedan låta föraren gör ett eget val på vägen.
Anders Lövblad
(5)
Bra från början till slut, med praktiska övningar såväl med bil och första hjälpen mm..
Urban Broms, TOOLS Sverige AB
(4)
En bra utbildningsdag med både bilkörning och framförallt "hur agera vid olycksplats" som en lärorik infodel.

SafeatWork Sweden AB

SafeatWork Sweden AB

Vi vill vara er självklara partner och därför är vi noggranna med att verkligen lyssna in ert behov. Vårt erbjudande ska rimma med flexibilitet, kvalitet, kundnöjdhet och trygghet. Nedan berättar vi hur; Vårt erbjudande består i allt från webbaserad riskinventering...


Läs mer om SafeatWork Sweden AB och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

SafeatWork Sweden AB

Stockholms Trafiksäkerhetscenter
18691 Vallentuna

 Visa telefonnummer

Recensioner
Första hjälpen vid en trafikolycka
Kursrecensioner
(4,8)
Baseras på 19 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,8)
Baseras på 164 recensioner.
Alla recensioner för arrangören