Visa utbildning.se som: Mobil

Första hjälpen vid en trafikolycka

SafeatWork Sweden AB
Kort om utbildningen
4 timmar
Företagsanpassad utbildning
   
Rikstäckande
Svenska, Engelska
Första hjälpen på en olycksplats

Kursbeskrivning

Rädda liv med en livsviktig första insats

Vet du hur du ska agera om du kommer fram innan räddningstjänsten? Många av våra kursdeltagare spenderar en stor del av sin arbetsdag bakom ratten. Tusentals mil avverkas år efter år och en dag riskerar vi att vara först på plats vid en trafikolycka. De beslut du tar under ett par kritiska minuter kommer ha stor betydelse för många liv.

I den här kursen får ni direkt från räddningspersonal som arbetar på våra vägar höra hur man bör agera och tänka för att rädda liv och undvika följdolyckor. 

Målgrupp

Utbildningen riktar sig i sitt grundutförande mot personal som kör bil. Men kursen och val av kursledare skräddarsys alltid efter er arbetsmiljö och förutsättningar. Kursen anpassas regelbundet för att passa olika yrkesgrupper som riskerar att vara först på plats vid olika typer av situationer. Med mångårig erfarenhet inom räddningstjänst och som utbildare kommer er kursledare att kunna skräddarsy även på själva kursdagen. 

Kursinnehåll

Kursen bygger på att skapa en prioriteringsordning vid ankomst till olycksplatsen. Både för att rädda liv eller minimera skador hos de inblandade, men också hur vi måste agera för att inte utsätta oss själva eller andra för nya faror. Exemplen är tyvärr många där en olycksplats har förvärrats och resulterat i fler skadade på grund av oaktsamhet och panikartade handlingar.

Exempel på kursinnehåll:

  • Hur man ska agera på en olycksplats
  • Hantera och behandla skador samt utföra livräddande åtgärder
  • Symptom och åtgärder vid plötsliga sjukdomsfall
  • Agerande enligt den internationella standarden för första hjälpen (Som ersatt L-ABC)

Video

Fortsatta studier

Fördjupa era kunskaper i trafiksäkerhet, livräddning eller någon av våra andra omtyckta utbildningar. 

Upplägg

Teori & praktik varvas i väl avvägda former. Med iscensatta olycksplatser bygger vi upp verklighetsbaserade scenarion anpassade efter er verksamhet. Jobbar ni i en verksamhet med ökad hotbild? Kontakta oss så tar vi fram ett utbildningsupplägg för er. 

Kursledare

Kunnig sjukvårdspersonal med mångårig erfarenhet. Brandmästare, sjukvårdare på ambulanshelikoptern, huvudinstruktör hos HLR-rådet är några av bakgrundskunskaperna hos våra sjukvårdsinstruktörer. 

Certifikat

ID06-ackrediterad

ID06

ID06 är ett ID-kort för byggbranschen som loggas med den enskilde anställdes utbildningshistorik. På detta sätt kan platschefen enkelt få en överblick över vilka behörigheter som de anställda har och vilka arbetsmoment som de har kompetens att utföra. Endast utbildningar från utbildare som är ackrediterade kan loggas på kortet. 

Läs mer om ID06

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Första hjälpen vid en trafikolycka, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 4,8

Baseras på 19 recensioner.

Lars Göransson
(5)
bästa sättet att när det gäller den här typen av utbildning, att på ett konkret sätt göra föraren medveten om riskern/konsekvensen av en hastghetsökning, utan pekpinnar och sedan låta föraren gör ett eget val på vägen.
Anders Lövblad
(5)
Bra från början till slut, med praktiska övningar såväl med bil och första hjälpen mm..
Urban Broms, TOOLS Sverige AB
(4)
En bra utbildningsdag med både bilkörning och framförallt "hur agera vid olycksplats" som en lärorik infodel.

SafeatWork Sweden AB

SafeatWork Sweden AB

Vill ni skapa en säker & trivsam arbetsplats?

Vi vill vara er självklara partner när ni vill skapa en säker och trivsam arbetsplats. Därför lovar vi att alltid vara noggranna med att verkligen lyssna in ert behov, skräddarsy och anpassa oss för att er hantering ska bli så...


Läs mer om SafeatWork Sweden AB och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

SafeatWork Sweden AB

Stockholms Trafiksäkerhetscenter
18691 Vallentuna

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
(4,8)
Baseras på 19 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,8)
Baseras på 245 recensioner.
Alla recensioner för arrangören