Visa utbildning.se som: Mobil

Eco Driving och Trafiksäkerhet

SafeatWork Sweden AB
Kort om utbildningen
8 timmar
   
Rikstäckande
Svenska, Engelska, Spanska
utbildning i eco driving och trafiksäkerhet

Kursbeskrivning

En förarutbildning med fokus på miljö & säkerhet

Med en av våra mest populära utbildningar tar ni ett stort steg både mot en säker arbetsmiljö och en minskad klimatpåverkan. Genom en ökad riskmedvetenhet och ett mer miljövänligt körsätt sänker ni såväl skadekostnader som bränslekostnader. Utbildningen är skapad av framstående trafiksäkerhetsexperter med såväl nationell som internationell erfarenhet.

Vägtrafiken som arbetsmiljö

Att ha vägen som arbetsplats innebär ett stort ansvar, inte bara för sin egen säkerhet. Som bilförare har vi också ett lagstadgat ansvar gentemot andra trafikanter och omgivning. Samtidigt är det den arbetsmiljö i Sverige där vi utsätter oss själva för störst risker. Med en förarutbildning från Safe@Work ser ni till att era förare har rätt kunskaper för att ta rätt beslut i trafiken. Förarutbildningen säkerställer en hög riskmedvetenhet, ett bra miljötänk och en förlåtande körstil.

Målgrupp

Denna utbildning är för er som har förare som kör bil i tjänsten och som vill uppfylla Arbetsmiljöverkets krav samtidigt som ni minskar er miljöpåverkan. Vanliga kursdeltagare är säljare, tekniker, hemtjänstpersonal, och många fler. Kort sagt är utbildningen för alla som kör bil i tjänsten, även om det är en bisyssla till de huvudsakliga arbetsmomenten. 

Kursinnehåll

Den här utbildningen genomförs under en heldag eller 2 halvdagar. Den består av 2 utbildningsmoduler, Eco driving & Trafiksäkerhet. Båda delarna varvar teori & praktik på ett väl avvägt sätt och utförs av erfarna och pedagogiska förarinstruktörer.

Del 1: Eco Driving – En förarutbildning med fokus på miljö & ekonomi

Under en effektiv halvdag får deltagarna både teoretiska kunskaper och praktiska tillämpning av eco driving. Pedagogiska instruktörer gör ämnet intressant och ger era förare både förutsättningar och motivation för en miljövänlig och bränslesnål körning. Utbildningen är mycket populär och levereras till såväl myndighetspersonal som förare inom privat sektor.

 • Kursfakta: 
 • Genomsnittlig minskning av bränsleförbrukning & CO2-utsläpp: 15-20%
 • Miljöansvar: Alla utsläpp från utbildningen är200% klimatkompenserade
 • Genomsnittligt kursbetyg: 4,75/5
 • Utbildningen syftar till att kombinera säker, miljövänlig, kostnadseffektiv och tidseffektiv körning.

Här kan du läsa mer om Safe@Worksutbildning i Eco Driving.

Del 2: Trafiksäkerhetsutbildning – Skapa en säker arbetsmiljö

Med förarutbildning som kärnverksamhet och branschens bästa instruktörer får ni en utbildning som verkligen når fram. Redan från kursstart får deltagarna själva vara med och anpassa utbildningen efter deras verklighet, dom erfarna instruktörerna skräddarsyr sedan övningar och diskussioner för att skapa en bra verklighetsanknytning.

 • I säkerhetshallen får deltagarna bland annat:
  • Under kontrollerade och säkra former prova på att krocka och volta med en bil.
  • Genom verkliga exempel uppleva vikten av en korrekt sitt- och körställning, ordentlig lastsäkring och mycket mer.
  • Se vilka krafter och påfrestningar en olycka orsakar.
 • Trafiksäkerhetsövningar. Övningar på asfalt & på vinterväg (Halkbana) året om.
  • Panikinbromsning i olika hastigheter och på olika väglag – Hur påverkas min stoppsträcka av hastighet, väglag och mitt fokus?
  • Undanmanöver i olika hastigheter och olika väglag – Hur ska jag agera om det dyker upp en älg, en bil, eller en person precis framför mig?
  • Avståndsövningar – Vad är risken med att ha för kort avstånd till bilen framför?
  • Uppmärksamhetsövningar – Hur viktig är mitt fokus och uppmärksamhet, och varför bör jag låta bli telefon och andra distraktioner vid bilkörning?
  • Körövningar – Vad har jag för säkerhetssystem i bilen och hur fungerar dom?
  • Trafikscenarion – Hur farligt är det om jag bara kör lite för fort?

Här kan du läsa mer om Safe@Works Trafiksäkerhetsutbildning eller den avancerade förarutbildningen.

Video

Upplägg

Denna heltäckande utbildning genomförs under en heldag eller 2 halvdagar. Den består av 2 utbildningsmoduler, Eco Driving & Trafiksäkerhetsutbildning. Båda delarna varvar teori & praktik på ett väl avvägt sätt och utförs av erfarna och pedagogiska förarinstruktörer.

Önskar ni att genomföra utbildningarna som e-learning rekommenderar vi våra webbaserade utbildningar i Eco driving & Trafiksäkerhet

Tid & plats

Utbildningen kan genomföras där och när ni önskar. Vardagar, helger & nätter, vi anpassar oss efter er och strävar alltid efter att förenkla för er.

Mat & logi

Frukost, lunch och eftermiddagsfika ingår alltid på våra heldagskurser. Behöver ni logi eller transport för era kursdeltagare så har vi ett stort urval av seriösa samarbetspartners. Vi kan både erbjuda direktkontakt eller att vi även fakturerar logi & transport. 

Certifikat

ISO 39001:2012 – Ledningssystem för trafiksäkerhet

ISO 39001:2012

ISO 39001:2012 är ett ledningssystem för trafiksäkerhet framtaget av SIS och Trafikverket. En viktig grundprincip för standarden är Sveriges långsiktiga vision om noll döda och allvarligt skadade i vägtrafiken. LISO 39001:2012 kan enkelt samverka med övriga ledningssystem som exempelvis kvalitetsledning (ISO 9001) och miljöledning (ISO 14001) då dessa standarder är uppbyggda efter liknande strukturer.

Läs mer om ISO 39001:2012

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Eco Driving och Trafiksäkerhet, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 4,8

Baseras på 39 recensioner.

Sjögren
Bra upplevelse , lärorikt och ögonöppnare
thomas jerneng
bra med en genomgång av viktiga saker att tänka på när man kör bil både miljö och säkerhet. praktik teori bra blandat. kort och intensivt. men tillräckligt
Emma
Jag tycker att kursen var intressant och gav flera ögonöppnare. Tyvärr saknades ju den miljön som vi kör på mest, alltså grusvägar och landsvägar och var väl där vi egentligen hade velat visa att vi kunde minska vår förbrukning under vår körning. Även om det såklart inte alltid var genomförbart.

SafeatWork Sweden AB

Vill ni skapa en säker & trivsam arbetsplats?

Idag är det 400+ organisationer, 10 av världens största företag, 8 svenska myndigheter & världens kanske mest prestigefyllda regering som ger oss förtroendet att leverera utbildning. Nu vill vi gärna hjälpa er!  Skräddarsydda utbildningar inom arbetsmiljö, sjukvård, brandskydd & trafiksäkerhet. ...


Läs mer om SafeatWork Sweden AB och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

SafeatWork Sweden AB

Stockholms Trafiksäkerhetscenter
18691 Vallentuna

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
(4,8)
Baseras på 39 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,7)
Baseras på 634 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Eco Driving och Trafiksäkerhet från SafeatWork Sweden AB, fyll i dina uppgifter: