Visa utbildning.se som: Mobil

APV 1.1 och APV 1.3

SafeatWork Sweden AB
Kort om utbildningen
3 timmar
2 300 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: - Distans
Onlineutbildning
   
Distans
APV 1.1 & 1.3 Webbaserat

Kursbeskrivning

APV 1.1 & APV 1.3 som e-learning - För dig som arbetar vid vägen.Den här webbaserade utbildningen i Arbete på väg passar dig som utför eller ska utföra vägarbete. Nu finns det ett smidigt och effektivt sätt att uppfylla kompetenskraven både enligt de gamla och nya kraven.

Vilka krav ställer Trafikverket?

Trafikverket ställer krav på att de entreprenörer och konsulter som anlitas genom kontrakt har personal med den kompetens som framgår i kontraktet. Dessa krav ska uppfyllas innan du påbörjar ditt arbete.

Målgrupp

Personal som utför vägarbete eller liknande arbeten, exempelvis projekteringsuppdrag, ledningsarbeten, på en vägbana eller tillhörande innerslänt (vägslänt) där passerande fordon förekommer, ska utöver allmän grundkompetens (APV 1.1)

 • Inneha en anpassad kompetens för det arbete som personen utför.
 • Inneha allmänna kunskaper om Trafikförordningen, Vägmärkesförordningen och dess föreskrifter, och kunna specifikt de bestämmelser som gäller för arbetets utförande. Samt kunna Trafikverkets regelverk för aktuellt arbete.
 • Kunna undvika de risker som kan uppstå med passerande fordonstrafik.
 • Kunna ta emot instruktion och utföra arbetet som person med steg 2 kompetens förmedlar.

Exempel på vägarbeten är den som:

 • Utför anläggningsarbete, exempelvis monterar vägräcken och lägger kantsten.
 • Medarbetare till person som utför arbeten med steg 2 krav, vakt.
 • Utför projekterings- eller servicearbeten, monterar vägmärken och utför renhållning.

Kursinnehåll

Utbildningsinnehåll som uppfyller Trafikverkets krav för vägarbete

Utbildningen förklarar med hjälp av V3-principen hur en vägarbetsplats bör vara uppbyggd samt vad man ska tänka på för att öka säkerheten. Vi lyfter fram vikten av att riskminimera och tydliggör processen för riskbedömning och riskanalys.

På ett pedagogiskt sätt ges deltagaren kunskap om viktiga delar för arbetsmiljön. Vem som har ansvar för vad, vad som krävs av deltagaren när det gäller personlig skyddsutrustning, säkerhet och mycket mer.

 • Urval av ämnen som berörs under kursen:
 • V3-principen
 • Riskbedömning & Riskminimering
 • Arbetsmiljö & säkerhetsåtgärder
 • Ansvar & konsekvenser
 • Vägmärken, utmärkning & tunga skydd
 • Lagar, krav & föreskrifter
 • Grunderna för arbete som vakt och vad som gäller vid användning av lots.

Video

Upplägg

Upplägg och tidsåtgång

Utbildningen består av 14 avsnitt om vardera 5–10 minuter och ett slutprov. Tidsåtgången varierar beroende på din förkunskap, men generellt rekommenderar vi att du avsätter ca. 2,5-3 timmar för genomförandet. Du kan självklart pausa utbildningen för att återuppta den vid ett senare tillfälle. Utbildningen avslutas med ett kunskapstest som ger dig ett certifikat. Certifikatet kan du utan extra kostnad få registrerat i ID06 kompetensdatabas.

Genomförandeprocess

Inom kort efter att du har beställt kursen får du en aktiveringskod på sms, koden är giltig i 60 dagar men du kan genomföra kursen direkt. Utbildningen innehåller en pedagogisk blandning av filmer, repetitionsfrågor och slutprov. Vid godkänt slutprov får du ett digitalt utbildningsbevis som också kan registreras i ID06 kompetensdatabas. Om du även vill ha ett fysiskt utbildningskort skickat med posten kan du välja det i utbildningsplattformen, det skickas kostnadsfritt.

Certifikat

ID06-ackrediterad

ID06

ID06 är ett ID-kort för byggbranschen som loggas med den enskilde anställdes utbildningshistorik. På detta sätt kan platschefen enkelt få en överblick över vilka behörigheter som de anställda har och vilka arbetsmoment som de har kompetens att utföra. Endast utbildningar från utbildare som är ackrediterade kan loggas på kortet. 

Läs mer om ID06

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om APV 1.1 och APV 1.3 , direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

SafeatWork Sweden AB

SafeatWork Sweden AB

Vill ni skapa en säker & trivsam arbetsplats?

Vi vill vara er självklara partner när ni vill skapa en säker och trivsam arbetsplats. Därför lovar vi att alltid vara noggranna med att verkligen lyssna in ert behov, skräddarsy och anpassa oss för att er hantering ska bli så...


Läs mer om SafeatWork Sweden AB och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

SafeatWork Sweden AB

Stockholms Trafiksäkerhetscenter
18691 Vallentuna

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera APV 1.1 och APV 1.3 !

Arrangörsrecensioner
(4,8)
Baseras på 257 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar