Visa utbildning.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din utbildning? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka utbildning. Läs mer här.

APV 1.1 & APV 1.2

SafeatWork Sweden AB
Kort om utbildningen
4 timmar
2 300 SEK exkl. moms
   
Distans
APV 1.1 & 1.2 webbaserat

Kursbeskrivning

Den här webbaserade utbildningen i Arbete På Väg är för dig som kör eller ska köra väghållningsfordon och därför behöver uppfylla kompetenskraven APV 1.1 & APV 1.2. Under en övergångsperiod ger utbildningen också intyg enligt den utgående klassificeringen - APV Nivå 1 & 2.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om utbildningen påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Du som ska köra någon form av väghållningsfordon behöver kompetensen enligt APV 1.2 utöver den allmänna grundkunskapen APV 1.1. Det gäller också dig som använder fordonet i planerings- och projekteringssyfte, samt utför transporttjänster. Med denna webbaserade utbildning i Arbete På Väg uppfylls Trafikverkets kompetenskrav på ett smidigt och effektivt sätt.

Exempel på förare av väghållningsfordon är den som:

  • Plogar, saltar och sandar.
  • Transporterar, jordmassor, grus och beläggningsmassa.
  • Använder servicefordon och utför projekteringsarbeten.
  • Utför intermittenta arbeten på låg- och normalklassade vägar

Kursinnehåll

Kursupplägg & Innehåll - APV 1.2 - 1.1 + APV nivå 1 & 2

Utbildningen är uppbyggd med 13 avsnitt där varje avsnitt ungefär 5–10 minuter att genomföra. Tidsåtgången kan variera beroende på din erfarenhet och förkunskap, men ca. 3-4 timmar brukar vara lagom. Du kan pausa utbildningen och fortsätta vid ett annat tillfälle. Utbildningen avslutas med ett kunskapstest som ger dig ett certifikat. Certifikatet kan du utan extra kostnad få registrerat i ID06 kompetensdatabas.

  • Utbildningen berör bland annat
  • V3-principen. Hur en vägarbetsplats bör vara uppbyggd samt vad man ska tänka på för att öka säkerheten. Här får du lära dig mer om att bidra till en trygg arbetsmiljö, vem som har vilket ansvar, uppmärksamma och åtgärda risker, samt vad som krävs av dig när det gäller bland annat personlig skyddsutrustning.
  • Gällande lagar, krav och föreskrifter i ditt arbete.
  • Grundregler och fakta kring trafiksäkerhet och olyckor.
  • Hur du förebygger olyckor med hänsyn till övriga trafikanters beteende och säkerheten för oskyddade trafikanter.
  • Kapitel 12 i Trafikförordningen: Bestämmelser för väghållningsarbete

Video

Fortsatta studier

Utför du arbete på eller vid väg?

Om du också utför arbete på eller vid väg med passerande fordonstrafik behöver du uppfylla kompetenskraven enligt APV 1.3 eller den heltäckande e-learningen som uppfyller kompetenskraven 1.1 - 1.2 & 1.3

Upplägg

Genomförandeprocess

Inom kort efter att du har beställt kursen får du en aktiveringskod på sms, koden är giltig i 60 dagar men du kan genomföra kursen direkt. Utbildningen innehåller en pedagogisk blandning av filmer, repetitionsfrågor och slutprov. Vid godkänt slutprov får du ett digitalt utbildningsbevis som också kan registreras i ID06 kompetensdatabas. Om du även vill ha ett fysiskt utbildningskort skickat med posten kan du välja det i utbildningsplattformen, det skickas kostnadsfritt.

Registrering i ID06

För att kostnadsfritt få ditt utbildningsbevis registrerat i ID06-kompetensdatabas loggar du in med Bankid inför att du genomför ditt prov.

Certifikat

ID06-ackrediterad

ID06

ID06 är ett ID-kort för byggbranschen som loggas med den enskilde anställdes utbildningshistorik. På detta sätt kan platschefen enkelt få en överblick över vilka behörigheter som de anställda har och vilka arbetsmoment som de har kompetens att utföra. Endast utbildningar från utbildare som är ackrediterade kan loggas på kortet. 

Läs mer om ID06

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om APV 1.1 & APV 1.2, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

SafeatWork Sweden AB

SafeatWork Sweden AB

Vill ni skapa en säker & trivsam arbetsplats?

Vi vill vara er självklara partner när ni vill skapa en säker och trivsam arbetsplats. Därför lovar vi att alltid vara noggranna med att verkligen lyssna in ert behov, skräddarsy och anpassa oss för att er hantering ska bli så...


Läs mer om SafeatWork Sweden AB och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

SafeatWork Sweden AB

Stockholms Trafiksäkerhetscenter
18691 Vallentuna

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera APV 1.1 & APV 1.2!

Arrangörsrecensioner
(4,8)
Baseras på 273 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar