Visar 1-25 av 64 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-25 av 64 träffar
1
2
3

Mer om Engelskakurs

Gå en språkutbildning i engelska och förbättra dina språkkunskaper inom olika områden. Det finns utbildningar på olika nivåer  och du kan även läsa flera av kurserna på distans.

Lär dig engelska på distans

Du kanske vill bättra på dina språkkunskaper i engelska men har svårt att anpassa dig efter tider. Genom att läsa en kurs på distans kan du själv välja när och var du lägger dina studietimmar. Det enda som krävs är tillgång till dator och därefter sker undervisningen online.

Studera engelska språkkurs utomlands

Ta möjligheten att kombinera din språkutbildning med att komma iväg och njuta av ett annat land. Du får en paus från vardagen och kan fokusera på dina fördjupande studier. Inte minst finns det inget bättre ställe att lära sig ett språk på än landet där det talas! Det finns olika kurser beroende på vad du har för bakgrund.

Om du vill kan du kontakta respektive utbildningsarrangör så hjälper de dig att hitta en kurs som passar just dig och tillgodoser dina önskemål.

Det engelska språket

Cirka 375 miljoner människor talar engelska som sitt första språk.  Engelska är idag det tredje största språket efter mandarin kinesiska och spanska.

Engelskkunskaper är idag ett krav inom många områden och yrken. I dag talar en miljard människor grundläggande engelska och engelska är även ett av sex officiella språk i FN.

De länder med den högsta befolkningen som talar engelska som modersmål är (2006 folkräkning):

  • USA (215 miljoner),
  • Storbritannien (61 miljoner)
  • Canada (18,2 miljoner)
  • Australien (15,5 miljoner)
  • Nigeria (4 miljoner)
  • Irland (3,8 miljoner)
  • Sydafrika (3,7 miljoner)
  • Nya Zeeland (3,6 miljoner)

Historia bakom det engelska språket

Engelska är ett västgermanskt språk som utvecklats i England och sydöstra Skottland under den anglosaxiska tiden. Som en följd av både det ekonomiska, militära, politiska och kulturella inflytandet från Storbritannien från 1700- talet och i USA under mitten av 1900-talet så har engelska blivit lingua franca (en beteckning för ett internationellt hjälpspråk för kommunikation mellan människor med olika modersmål) i stora delar av världen. Engelska är det mest framträdande språket i internationella affärer och vetenskap.

Så här går du vidare

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Relaterade kategorier
Jämför utbildningar
Jämför utbildningar
Håll dig uppdaterad
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få utbildningsförslag, inspiration och aktuell information – direkt till din inkorg. 📨