Visa utbildning.se som: Mobil

Retorik – konsten att argumentera

Retorikhuset Kommunikation AB
Kort om utbildningen
Nästa tillfälle: Enligt överenskommelse - Sverige
Företagsanpassad utbildning
   
Rikstäckande

Kursbeskrivning

Retorikutbildning – konsten att argumentera

Behöver du argumentera? Behöver du nå resultat? Behöver du övertyga? Med den här utbildningen får du en omfattande helteckning inför hur du argumenterar och övertygar dina medmänniskor. Vi lär dig grunderna till retoriken som får dig att driva din vilja igenom!

I denna utbildning får du lära dig den retoriska strategin bakom argumentation. Du får också lära dig hur man bygger upp en argumentation på ett retoriskt och vinnande sätt.

Vi kommer att gå igenom flera av de viktigaste beståndsdelarna för att ge dig ditt pathos, logos och ethos. Vi tar exempel från några av historiens bästa talare. Du får också lära dig hur du ska inspirera andra och vad ditt kroppsspråk egentligen signalerar.

Kursinnehåll

Grundläggande retorik

Från Aristoteles och Cicero till Bill Clinton, Olof Palme och Göran Persson. Hur har retoriken använts och hur används den idag? Hur kan jag i vardagens informationer och möten använda mig av retorikens metoder? Hur förbereder jag mig och hur bygger jag upp innehållet systematiskt? Hur får jag en röd tråd genom framförandet? Är jag tydlig och konkret? Kan jag förstärka mitt budskap med språket?

Argumentation och diskussion

Hur argumenterar och diskuterar jag för att få förståelse och gehör? Vilken grund har jag för argumentationen? Är mina argument tillräckliga och relevanta? Hur gör jag för att övertyga - inte övertala?

Besvärliga situationer

Hur handskas jag med den/de som är negativ/negativa eller alltid ifrågasätter? Hur gör jag med de som har tvivelaktiga grunder/fakta eller fokuserar på “fel” saker? Kan jag motivera på något annat sätt?

Inspiration, attityder och kroppsmedvetenhet

Hur inspirerar jag de som lyssnar? Hur skapar jag förståelse och påverkar min omgivning med mitt beteende, mina känslor och mitt förhållningssätt? Hur gör jag informationen intressant och fängslande med röst, gester och mimik? Hur viktig är kroppsmedvetenheten? Vilken betydelse har verbal resp. ickeverbal kommunikation? Bjuder jag på mig själv?

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Retorik – konsten att argumentera, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 4,6

Baseras på 22 recensioner.

Björn Löwin
(5)
De praktiska övningarna var mycket bra
Kursdeltagare
(5)
Bra i sin helhet
Kursdeltagare
(5)
Bra med en mindre grupp.

Retorikhuset Kommunikation AB

Retorikhuset Kommunikation AB

Specialister på effektiva kommunikativa utbildningar

Retorikhuset Kommunikation AB är ett modernt och ledande utbildningsföretag som är specialiserat på effektiva kommunikativa utbildningar i retorik, argumentationsteknik, medarbetarskap, pedagogik och ledarskap mm. Vi har funnits sedan år 2000 och har höjt kompetensen på tusentals nöjda deltagare genom åren....


Läs mer om Retorikhuset Kommunikation AB och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Retorikhuset Kommunikation AB

Brunnsgatan 16
611 32 Nyköping

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
(4,5)
Baseras på 22 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 898 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Reportage
Modern och förstklassig retorik ...

utbildning.se har pratat med den retorikkunniga Berndt Sundsten, kursledare på Retorikhuset. Vi har skrapat ytan på en över 20 år lång karriär inom retorik, kommunikation och försäljning. I intervjun berättar Berndt om varför han tycker att retorik är viktigt, hur det hjälper dig att kommunicera bättre och varför en retorikkurs hjälper dig i din karriär.

Läs mer
Stärk din kompetens

"Mycket bra övningar i olika pedagogiska steg!"

”Jag har lärt mig att jag har större förmåga än jag trodde!”

”Mycket bra blandning av teori och praktik!”

Läs fler kommentarer här!