Visa utbildning.se som: Mobil
Kort om utbildningen
Nästa tillfälle: Enligt överenskommelse - Sverige
Företagsanpassad utbildning
   
Rikstäckande

Video

Kursbeskrivning

Lär dig använda den viktiga retoriken i ledarskapet

Denna utbildning fokuserar på dig som chef, ditt förhållningssätt och din kommunikativa förmåga. Bli bättre på att bemöta dina medarbetare och kommunicera tydligare.

Från Aristoteles och Cicero till Bill Clinton. Hur har retoriken använts och hur används den idag? Hur kan jag i vardagens möten och samtal använda mig av retorikens metoder och knep?

Detta är några av de frågor som vi bearbetar i den här utbildningen. Du som är ledare har mycket att hämta från retorik. Som ledare är det extra viktigt att du är tydlig och hur du kommunicerar med dina medarbetare. Med den här utbildning får du en bra grund att stå på.

Kursinnehåll

Argumentation och diskussion

Hur argumenterar och diskuterar jag för att få förståelse? Ska jag “övertyga” eller “övertala” någon? Bygger jag argumentationen och diskussionen på fakta eller åsikter?

Ledarskap, engagemang och mål

Hur engagerar och inspirerar jag medarbetarna? Hur får jag gruppen med mig? Vad har jag för visioner och mål med det jag ska säga? Gör jag det som krävs eller bjuder jag på mig själv mer?

Attityder, beteenden och kroppsmedvetenhet

Hur uppstår och påverkas attityder? Hur skapar jag förståelse och “smittar” min omgivning med mitt beteende, mina känslor och mitt förhållningssätt? Vilken betydelse har verbal resp. ickeverbal kommunikation?

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Retorik för chefer, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Kursdeltagare
(5)
Allt var av vikt o interessant.
Jonathan Sandberg
(5)
5 av 5
Kursdeltagare
(5)
Väldigt bra mix teori/praktik, trevlig känsla, bra upplägg - bra övningar.

Retorikhuset Kommunikation AB

Retorikhuset Kommunikation AB

Specialister på effektiva kommunikativa utbildningar

Retorikhuset Kommunikation AB är ett modernt och ledande utbildningsföretag som är specialiserat på effektiva kommunikativa utbildningar i retorik, argumentationsteknik, medarbetarskap, pedagogik och ledarskap mm. Vi har funnits sedan år 2000 och har höjt kompetensen på tusentals nöjda deltagare genom åren....


Läs mer om Retorikhuset Kommunikation AB och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Retorikhuset Kommunikation AB

Brunnsgatan 16
611 32 Nyköping

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
(4,5)
Baseras på 27 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 887 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Reportage
Modern och förstklassig retorik ...

utbildning.se har pratat med den retorikkunniga Berndt Sundsten, kursledare på Retorikhuset. Vi har skrapat ytan på en över 20 år lång karriär inom retorik, kommunikation och försäljning. I intervjun berättar Berndt om varför han tycker att retorik är viktigt, hur det hjälper dig att kommunicera bättre och varför en retorikkurs hjälper dig i din karriär.

Läs mer
Stärk din kompetens

"Mycket bra övningar i olika pedagogiska steg!"

”Jag har lärt mig att jag har större förmåga än jag trodde!”

”Mycket bra blandning av teori och praktik!”

Läs fler kommentarer här!
Mer inom området