Visa utbildning.se som: Mobil
Kort om utbildningen
Nästa tillfälle: Enligt överenskommelse - Sverige
Företagsanpassad utbildning
   
Rikstäckande

Video

Kursbeskrivning

Presentationsteknik – bli säkrare i att tala inför grupp

I denna utbildning får du lära dig att bygga upp en presentation eller information med utgångspunkt från retoriken. Du blir säkrare, du får ett större självförtroende och du får ett oslagbart koncept som du kan använda i din vardag.

Efter utbildningen kommer du veta hur du ska agera och vad som är viktigt när du gör olika typer av presentationer. Med grundläggande retorik skapar du dig själv bättre förutsättningar att ta dig an en publik.

Vi kommer att gå igenom hur du inspirerar din publik, vilken utstrålning du har och hur du gör det mesta av den. Självklart kommer vi också att hjälpa dig hantera din scenskräck och hur du behåller lugnet på en scen eller i ett framträdande. 

Kursinnehåll

Grundläggande retorik

Hur får jag en röd tråd genom framförandet? Hur gör jag för att övertyga? Är jag tydlig och konkret? Är det innehållsmässigt något som är svårt? Kan jag förstärka mitt budskap med språket?

Inspiration, engagemang och mod

Hur inspirerar jag deltagarna? Hur får jag dem att ta till sig och förstå mitt budskap? Vilka hjälpmedel använder jag? Har jag mod att gå utanför mina egna ramar? Hur kan jag förbättra detta?

Kroppsmedvetenhet, röst och utstrålning

Hur kan jag använda min kropp och röst för att få bättre genomslag? Hur övar jag upp min utstrålning?

Besvärliga situationer

Är det obehagligt att stå inför andra? Hur kan jag göra för att träna bort detta? Hur gör jag om någon klagar hela tiden eller om någon inte lyssnar? Tar jag det personligt eller kan jag hålla det på avstånd? Hur gör jag för att ändra, vända och ta mig ut situationen? Kan jag motivera på något annat sätt?

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Presentationsteknik, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 4,6

Baseras på 104 recensioner.

Anna Persson, Försäkrningskassan
(5)
Jag har lärt mig mycket jag verkligen kommer ha nytta av och kommer använda. Kursen motsvarade mina förväntningar. Kursledaren var lyhörd, kunnig, proffsig, rolig, kompetent, alert, mån om att alla hänger med och har det bra samt ödmjuk. Lokalen var supermysig och kosten superb.
Kursdeltagare
(5)
Bra med oförberedda presentationer dag 1. Kursledaren var lugn, säker, trygg och gav bra feedback. Mycket bra lokaler och mat och fika- top notch!
Fatima Omar, Försäkringskassan
(5)
Jag känner att jag har fått mycket bra verktyg på hur jag ska göra en presentation. Givande med kombinerad teori och övningar, gjorde kursen även mer intressant och inte tråkig. Kursledaren var snäll, pedagogisk, ödmjuk, mycket kompetent, rolig och ödmjuk. Lokalen och kosten var mycket bra.

Retorikhuset Kommunikation AB

Retorikhuset Kommunikation AB

Specialister på effektiva kommunikativa utbildningar

Retorikhuset Kommunikation AB är ett modernt och ledande utbildningsföretag som är specialiserat på effektiva kommunikativa utbildningar i retorik, argumentationsteknik, medarbetarskap, pedagogik och ledarskap mm. Vi har funnits sedan år 2000 och har höjt kompetensen på tusentals nöjda deltagare genom åren....


Läs mer om Retorikhuset Kommunikation AB och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Retorikhuset Kommunikation AB

Brunnsgatan 16
611 32 Nyköping

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
(4,5)
Baseras på 104 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 922 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Reportage
Stärk din kompetens

"Mycket bra övningar i olika pedagogiska steg!"

”Jag har lärt mig att jag har större förmåga än jag trodde!”

”Mycket bra blandning av teori och praktik!”

Läs fler kommentarer här!
Presentationsteknik med erfarna ...

Vi har fått chansen att göra en intervju med retorikexperten Berndt Sundsten. Berndt har jobbat med retorik i över 20 år, både i och utanför Sverige. Han bästa tips är att vara förberedd, tala till publiken och alltid tänka på vilken målgrupp du talar inför.

Läs mer
Mer inom området

Liknande utbildningar