Inga recensioner än

Individuell presentationsträning

Retorikbyrån, i Stockholm
Längd
Efter överenskommelse
Pris
1 400 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
Enligt överenskommelse se detaljer
Utbildningsform
Öppen utbildning
Längd
Efter överenskommelse
Pris
1 400 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
Enligt överenskommelse se detaljer
Utbildningsform
Öppen utbildning
Få mer information om utbildningen, arrangörerna svarar oftast inom 48h 👍

Kursbeskrivning

Individuell presentationsträning

Vi anpassar all vår one-to-one träning till dina individuella behov och önskemål. Vanligtvis utgår vi ifrån de situationer och sammanhang där du ger presentationer och utformar träningen utifrån dessa. Det kan till exempel vara att vi går igenom och tränar på en presentation som du kommer att ge i ditt arbete. Vi får då möjlighet att titta på olika användbara retoriska tekniker och metoder, som till exempel att göra en intresseväckande inledning och en slagkraft avslutning och hur vi kan bygga upp och stötta argument. Träning individuellt eller i små grupper, sker företrädesvis online. Ett individuellt träningsprogram eller presentationsträning i små grupper om 2 – 3 personer kan naturligtvis också ske fysiskt eller genom att vi varvar träningen mellan fysiska möten och online-träning.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

Enligt överenskommelse

 • Öppen utbildning
 • Stockholm

Målgrupp

Du som ger presentation eller håller dragningar i ditt arbete eller i andra sammanhang och som vill utveckla din förmåga att ge intressanta, engagerande och övertygande presentationer.

Kursinnehåll

Några möjliga moment:

 • Hur skapar och stärker vi förtroende i vår kommunikation
 • Generella syften för språklig kommunikation - vad är syftet med presentationen
 • Den retoriska situationen och mottagarperspektivet
 • Förberedelser: analys, inventering och materialinsamling
 • Att fånga lyssnarens uppmärksamhet och intresse
 • Att strukturera och disponera: några användbara mallar för presentation och föredragning
 • Utformning av talmanus och minnesstöd
 • Att retoriskt hantera PowerPoint och andra hjälpmedel såsom whiteboard och blädderblock
 • Talängslan och nervositet – hur kan vi hantera och övervinna den?
 • Presentations- och tillämpningsövningar
 • Individuella presentationer med återkoppling/feedback

Upplägg

Steg 1

Den som genomgår träningsprogrammet får hålla en kortare presentation. Utbildningsledaren går tillsammans med deltagaren igenom presentationens upplägg, innehåll, framförande och eventuell hantering av tekniska hjälpmedel såsom PowerPoint. Utifrån analysen diskuterar vi olika moment, styrkor och framför sådant som behöver utvecklas och förfinas. Analysen ligger till grund för hur vi utformar träningsprogrammet, Ett träningsprogram omfattar vanligtvis 4 – 8 träningspass på 1,5 - 2 timmar.

Steg 2

Den som genomgår träningen får nu pröva olika arbetsrelaterade eller andra anpassade presentationer. Vi går igenom retoriska moment och tekniker som är relevanta och övar på dem. Det kan till exempel vara en uppgift att utarbeta en ny inledning eller avslutning till en befintlig eller ny presentation. Vi arbetar oss igenom planen, justerar och utvecklar den efter behov.

Steg 3

Utvärdering och avstämning av träningen råd för uppföljning eller fortsatt träning.

Investering

1 400 kr/timme exklusive moms (i priset ingår dokumentation och övnings-, träningsunderlag)

Kursledare

Hans Bourghardt

Hans har utbildat och föreläst i retorik och presentationsteknik i över tjugo år. Han har en fil kand-examen i retorik och en universitetsexamen i litteratur, teater och film. Hans ger praktiskt inriktade kurser, föreläsningar, seminarier och träning i presentationsteknik, retorik, medieträning och konflikthantering för näringsliv, organisationer och statliga myndigheter. 

Han har undervisat i praktisk retorik och berättandets retorik vid Lunds universitet under flera år och också givit utbildningar i presentationsteknik för riksdagspartier, Regeringskansliet, Karolinska institutet och KTH.

Hans har också utvecklat en pedagogik för personer med stor talängslan. Sedan 2009 har drygt 1000 personer gått hans Våga tala-utbildningar, med mycket goda resultat.

Examen, diplom m.m.

Om så önskas får den som genomgått ett träningsprogram ett diplom där träningens omfattning och träningsmoment finns med.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Individuell presentationsträning, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!
Retorikbyrån
Roslagsgatan 59
113 54 Stockholm

Utveckla din kommunikation med Retorikbyrån

Retorikbyrån är ett kommunikations- och utbildningsföretag som i mer än två decennier givit utbildningar och träningar för Regeringskansliet, olika departement, statliga myndigheter, riksdagspartier, företag, organisationer, universitet och högskolor. Vi heter Retorikbyrån för att vi alltid utgår ifrån retoriska metoder och...

Läs mer om Retorikbyrån och visa alla utbildningar.

Highlights