Visa utbildning.se som: Mobil

Framtidens arbetsplats

Retorikakademien
Kort om utbildningen
1 dag
5 900 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2020-04-28 08:30 - Stockholm
Stockholm
Öppen utbildning
Kommande starter
Stockholm
2020-04-28 08:30  
5 900 SEK
2020-05-19 08:30  
5 900 SEK
2020-09-08 08:30  
5 900 SEK
2020-11-03 08:30  
5 900 SEK

Kursbeskrivning

Framtidens arbetsplats! 

Vi kan jobba var som helst och när som helst, och vi kan jobba med människor som sitter var som helst i världen. Hur får vi fram en effektiv och bra kommunikation i teamet och företaget när mycket kommunikation sker digitalt?

Digitaliseringen har gjort att kunskapsarbetare (nära hälften av svenskarna – högst siffra i Europa enligt Arbetsmiljöverket) har fått ett flexibelt arbete. Vi bär med oss arbetet i mobilen och plattan. Hur får vi bra relationer, trots att vi inte ses? Hur leder man bra när man inte har sina medarbetare nära? Vad gör de nya kontorstyperna med vårt arbete?

Det här är en revolution av arbetssätt; arbete är inte längre bundet till tid eller plats, utan handlar om vad vi gör. Denna revolution har lett till en evolution av arbetsplatsen, kontoret. De senaste tio åren har en ny kontorstyp blivit trend i Sverige – det aktivitetsbaserade kontoret. Inga fasta platser, fri sittning och clean desk policy i en miljö med olika zoner som passar olika typer av aktiviteter, såsom lugn zon och områden för planerade och spontana möten. Det moderna arbetssättet och kontoret kräver en ny typ av ledarskap, med mer fokus på resultat och mående snarare än kontroll av arbetstid och arbetsplats. Det kräver också ett förhållningssätt från alla medarbetare med färdigheter som självledarskap.

Vad är fördelen med detta moderna sätt att arbeta, leda och forma arbetsplatser, vad är nackdelarna? Är det en trend som kommer att gå över, eller är den här för att stanna?

Lena Lid Falkman har lett ett av de största forskningsprojekten om aktivitetsbaserade kontor, där man har fri placering i olika zoner anpassade för olika aktiviteter. Hon har också forskat om hur digitaliseringen påverkar hur vi samarbetar, arbetar, leder och lever. Den här dagen får du fakta från forskning, inspiration från exempel och case, samt ett tillfälle att reflektera hur du kan jobba så bra som möjligt! 

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om utbildningen påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Detta är en utbildning för dig som arbetar mycket digitalt, men som vill arbeta än mer digitalt och framförallt effektivt och flexibelt. Idag kan vi ha många inboxar att hålla ordning på; mejl, sms, olika projektledningsverktyg och inkorgar i olika sociala medier. Hur håller vi ordning på alla kanaler, och vad ska vi kommunicera om vad vart? Och hur upprätthåller vi relationer och skapar tillit i det moderna arbetslivet?

Max antal deltagare: 16

Tid & plats

Vi börjar med kaffe och fralla 08.30 och kör igång 09.00. Avslut 16.00

Plats: Stockholm

Investering

För- och eftermiddagsfika ingår i priset. Moms tillkommer. 

Kursledare

PhD Lena Lid Falkman är forskare och föreläsare vid Handelshögskolan i Stockholm med ledarskap och retorik som sitt expertområde. Lenas doktorsavhandling "Ledarskapande Retorik" har fått pris både i Europa och i USA. Under många år har Lena undervisat i retorik i teori och praktik vid Handelshögskolan och är en ofta inbjuden föreläsare i näringsliv och samhälle och även en flitigt anlitad retorikexpert i media. Lena håller rena inspirationsföreläsningar eller mer praktiska utbildningar, allt skräddarsytt efter behov.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Framtidens arbetsplats, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Retorikakademien

Retorikakademien

Ta del av vårt spännande och unika kursutbud!

Vill du bli bättre på att prata inför andra? Vill du skapa ett tydligare personligt varumärke? Hålla effektiva och roliga möten, också virtuellt? Bli bra på att kommunicera i det moderna arbetslivet? Äntligen har ni Retorikakademien att vända er till...


Läs mer om Retorikakademien och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Retorikakademien

Polhemsgatan 11
112 36 Stockholm

 Visa telefonnummer

Liknande utbildningar