Visa utbildning.se som: Mobil

Transport av farligt gods på väg

Ramboll
Kort om utbildningen
1 dag
4 200 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2019-11-14 09:00 - Stockholm
Göteborg, Jönköping, Linköping, Malmö, Stockholm
Öppen utbildning
Kommande starter
Stockholm
2019-11-14 09:00  
4 200 SEK
Linköping
2019-11-26 09:00  
4 200 SEK
Jönköping
2019-12-11 09:00  
4 200 SEK

Kursbeskrivning

Farligt gods

TRANSPORT AV FARLIGT GODS (ADR 1.3), 1 dag

Kursen ger dig de kunskaper om transport av farligt gods som krävs för att uppfylla utbildningskravet enligt kapitel 1.3 i ADR-S.

Varje dag transporteras stora mängder farligt gods på våra vägar. Transporterna utgör stora risker varför det är viktigt att de hanteras på rätt sätt genom hela transportkedjan. All personal som är delaktig vid transport av farligt gods, t.ex. vid mottagning, lossning, avsändning och lastning, ska därför genomgå en utbildning enligt kapitel 1.3 i regelverket ADR-S. Utbildningen måste vara genomförd innan personalen utför arbetsuppgifter kopplade till transport av farligt gods, i annat fall ska arbetet ske under direkt överinseende av utbildad person.

Kursen ger dig

Du får grundläggande kunskaper om bestämmelserna för transport av farligt gods på väg. Kursen ger dig kunskap om vad farligt gods är, vilket ansvar du och andra delaktiga har, vad som krävs för att uppfylla reglerna i ADR samt risker och skyddsåtgärder kopplade till hanteringen av farligt gods. Efter kursen uppfyller du utbildningskravet enligt kapitel 1.3 i ADR-S

Målgrupp

Målgrupp

Kursen riktar sig i första hand till personal som är delaktig vid transport av farligt gods på väg, t.ex. personer som lastar, lossar, avsänder, mottar, förpackar eller personer som transporterar farligt gods i värdeberäknad mängd. Även speditörer, skyddsingenjörer, arbetsledare, miljöhandläggare, inköpare och lagerpersonal som har arbetsuppgifter relaterade till transport av farligt gods har stor nytta av utbildningen.

Erbjudande för nya kunder!

Erbjudande

Ur kursens innehåll

Ur kursens innehåll

•    Lagstiftning kring farligt gods
•    Vad är farligt gods och transport
•    Regelverkets uppbyggnad (ADR-S)
•    Ansvar för delaktiga bl.a. mottagare, lastare, lossare, avsändare och transportör
•    Klassificering, förpackning, märkning och etikettering
•    Transporthandlingar
•    Fordonsmärkning
•    Undantag och lättnader, t.ex. begränsad mängd och värdeberäknad mängd
•    Risker och skyddsåtgärder
•    Transportskydd
•    Säkerhetsrådgivare

Investering

Kursavgift

4. 200 kr (exkl. moms).

I priset ingår kursdokumentation, lunch och fika.

Beställningsvillkor

  • Vid återbud senare än 14 dagar före kursstart debiteras halva avgiften, vid återbud senare än 7 dagar innan kursstart debiteras hela avgiften.
  • Du får gärna överlåta platsen till någon annan på ditt företag, om du skulle få förhinder.

Kursledare

En anledning till att våra kursledare får så goda omdömen i våra kursutvärderingar är att de även arbetar som konsulter. Vi är nämligen övertygade om att praktisk erfarenhet från verkligheten är en förutsättning för att skapa engagemang och lärande.

Vår starka verklighetsförankring gör även att utbildningarna får ett aktuellt och användbart innehåll. Ambitionen är att våra kursdeltagare snabbt skall kunna omsätta det man lärt sig i konkreta handlingar på hemmaplan. Vi varvar alltid teori med praktiska övningar och fokuserar på enkla och praktiska lösningar som vi vet fungerar!

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Transport av farligt gods på väg, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Jenny Lénberg, Power Up Sverige AB
(5)
Jag uppskattade kursens variation på inlärningsmoment. Föreläsning blandat med teoretiska övningar samt frågesport gjorde det enkelt att förstå trots mycket information och kursledaren var mycket duktig på att få alla kursdeltagare att delta aktivt i kursen under hela dagen. Jag har i efterhand haft mycket nytta av det jag lärde mig under kursda...
Visa mer
Sofia Drakberg Bilia PB AB
(5)
Jag har tidigare aldrig varit på en kurs om farligt gods, så jag visste inte riktigt vad som väntade. Jag tycker kursen var jätte bra, utbildaren var duktig på att förklara så att alla hängde med och vi fick ställa frågor löpande. Kändes bra att gå från kusen med nya ögon. Tack för en lärorik utbildning.
Karl-Magnus Kramsjö
(5)
Bra dialog vi kunde ta upp verkliga fall och ställa frågor. Liten bra grupp där det var lätt för alla att få komma till tals.

Ramboll

Ramboll

Utbildning

Under 2018 blev utbildnings- och konsultföretaget RSM&CO en del av Ramboll. Nu tar vi steget fullt ut till att heta Ramboll även i vår utbildningsverksamhet och vi har lanserat vår nya webb för utbildning. Ramboll är en ledande samhällsrådgivare med...


Läs mer om Ramboll och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Ramboll

Ramboll
Vädursgatan 6
412 50 Göteborg

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
(4,4)
Baseras på 24 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,3)
Baseras på 613 recensioner.
Alla recensioner för arrangören