Visa utbildning.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din utbildning? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka utbildning. Läs mer här.

Transport av farligt gods på väg

Ramboll
Kort om utbildningen
1 dag
4 800 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2020-09-10 09:00 - Distans
Distans, Göteborg, Linköping, Malmö, Stockholm
Kommande starter
Göteborg
4 800 SEK
2020-11-10

Linköping
4 800 SEK
2020-12-01

Malmö
4 800 SEK
2020-10-22

Stockholm
4 800 SEK
2020-10-13

Kursbeskrivning

TRANSPORT AV FARLIGT GODS PÅ VÄG (ADR 1.3), 1 dag

Kursen ger dig de kunskaper om transport av farligt gods som krävs för att uppfylla utbildningskravet enligt kapitel 1.3 i ADR-S.

Varje dag transporteras stora mängder farligt gods på våra vägar. Transporterna utgör stora risker varför det är viktigt att de hanteras på rätt sätt genom hela transportkedjan. All personal som är delaktig vid transport av farligt gods, t.ex. vid mottagning, lossning, avsändning och lastning, ska därför genomgå en utbildning enligt kapitel 1.3 i regelverket ADR-S. Utbildningen måste vara genomförd innan personalen utför arbetsuppgifter kopplade till transport av farligt gods, i annat fall ska arbetet ske under direkt överinseende av utbildad person.

Kursen ger dig

Du får grundläggande kunskaper om bestämmelserna för transport av farligt gods på väg. Kursen ger dig kunskap om vad farligt gods är, vilket ansvar du och andra delaktiga har, vad som krävs för att uppfylla reglerna i ADR samt risker och skyddsåtgärder kopplade till hanteringen av farligt gods. Efter kursen uppfyller du utbildningskravet enligt kapitel 1.3 i ADR-S

På grund av rådande läge med Covid-19 har vi beslutat att alla kurstillfällen fram till och med september kommer att hållas på distans.

Upplägg för kurstillfällen på distans

Kurstillfällen på distans genomförs utifrån vårt digitala klassrum i vårt system för E-learning. Där får du tillgång till allt kursmaterial och kan interagera med kursledaren och de andra kursdeltagarna. Föreläsningen sker via Teams, GoToWebinar eller motsvarande och det kommer finnas möjligheter till diskussioner och erfarenhetsutbyte.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om utbildningen påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Målgrupp

Kursen riktar sig i första hand till personal som är delaktig vid transport av farligt gods på väg, t.ex. personer som lastar, lossar, avsänder, mottar, förpackar eller personer som transporterar farligt gods i värdeberäknad mängd. Även speditörer, skyddsingenjörer, arbetsledare, miljöhandläggare, inköpare och lagerpersonal som har arbetsuppgifter relaterade till transport av farligt gods har stor nytta av utbildningen.

Ur kursens innehåll

Ur kursens innehåll

•    Lagstiftning kring farligt gods
•    Vad är farligt gods och transport
•    Regelverkets uppbyggnad (ADR-S)
•    Ansvar för delaktiga bl.a. mottagare, lastare, lossare, avsändare och transportör
•    Klassificering, förpackning, märkning och etikettering
•    Transporthandlingar
•    Fordonsmärkning
•    Undantag och lättnader, t.ex. begränsad mängd och värdeberäknad mängd
•    Risker och skyddsåtgärder
•    Transportskydd
•    Säkerhetsrådgivare

Kursledare

En anledning till att våra kursledare får så goda omdömen i våra kursutvärderingar är att de även arbetar som konsulter. Vi är nämligen övertygade om att praktisk erfarenhet från verkligheten är en förutsättning för att skapa engagemang och lärande.

Vår starka verklighetsförankring gör även att utbildningarna får ett aktuellt och användbart innehåll. Ambitionen är att våra kursdeltagare snabbt skall kunna omsätta det man lärt sig i konkreta handlingar på hemmaplan. Vi varvar alltid teori med praktiska övningar och fokuserar på enkla och praktiska lösningar som vi vet fungerar!

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Transport av farligt gods på väg, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 4,4

Baseras på 28 recensioner.

Patrik Nilsson Bilia Jägersro
(4)
Hade utbildningen varit mer styrd för mina ändamål(det jag arbetar med) hade det blivit full pott. Upplägget är bra, men för mycket info på för kort tid. Kursledaren Bert-Ola Nilsson är kunnig och påläst.
Magnus Berglin Volvo Bil
(4)
En viktig och informativ kurs. Något mycket hoppande fram och tillbaka i materialet.
Max Robinson, Bilia PB
(5)
Trevlig och bra kursledare, ( gått den förut så vet inte riktigt vad man ska säga om den:)

Ramboll

Ramboll

Utbildning

Under 2018 blev utbildnings- och konsultföretaget RSM&CO en del av Ramboll. Nu tar vi steget fullt ut till att heta Ramboll även i vår utbildningsverksamhet och vi har lanserat vår nya webb för utbildning. Ramboll är en ledande samhällsrådgivare med...


Läs mer om Ramboll och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Ramboll

Ramboll
Vädursgatan 6
412 50 Göteborg

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
(4,4)
Baseras på 28 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,3)
Baseras på 642 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar