Visa utbildning.se som: Mobil

Stresshantering

Ramboll
Kort om utbildningen
1 dag
6 800 - 8 000 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2021-09-22 09:00 - Stockholm
Distans, Stockholm
Svenska
Öppen utbildning, Onlineutbildning
Kommande starter
Distans
8 000 SEK
2021-11-10

Stockholm
6 800 SEK
2021-09-22
Stresshantering

Kursbeskrivning

Vi lever i en allt mer komplex värld där förändringar är en del av vardagen i många organisationer. Detta kan lätt skapa stress hos individen. Om du är nyfiken på hur man kan förebygga stress och ha strategier för ett ökat välmående på arbetsplatsen - då är denna kurs definitivt något för dig!

Förändringar i organisationer och ökade krav har en tendens att skapa stress hos individen. En förutsättning för att kunna hantera denna verklighet är att ha kunskap och rätt verktyg för att må bra. Den här kursen fokuserar på stresshantering på individnivå samt hur man organisatoriskt kan arbeta för att ha välmående medarbetare.

Här blandas kortare föreläsningsavsnitt med praktiska övningar både enskilt och i grupp. Fokus i utbildningen är på dialog, reflektion och konkreta förslag till förändring. Utbildningen ger dig verktyg hur du kan arbeta förebyggande, både för dig själv som individ och hur du kan inspirera och påverka andra i din organisation.

Om du väljer att gå distansutbildningen, som är uppdelad på tre tillfällen á tre timmar vardera, kommer du att få en hemuppgift vid respektive tillfälle. Syftet med hemuppgifterna är att du ska reflektera över stresshantering och förebyggande åtgärder både ur individ- och organisationsperspektiv.

Upplägg Distans 3 tillfällen

Varje del omfattar en halvdag mellan kl. 09:00-12:00
Distanskurs MAJ, Del 1 - 11/5, Del 2 - 18/5, Del 3 - 25/5
Distanskurs NOV, Del 1 - 10/11, Del 2 - 17/11, Del 3 - 24/11

Upplägg Klassrumsutbildning

1 heldag mellan kl. 09:00-17:00 (fika från 08:30) 

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Kursen ger dig

Efter denna kurs har du kunskap om hur hjärnan och kroppen påverkas av stress. Kursen kommer också behandla vikten av förebyggande arbete och betydelsen av fysisk aktivitet, kost, sömn och återhämtning. På individnivå kommer du lära dig vad du kan göra för att förebygga negativ stress. Som chef eller ledare får du med dig viktig kunskap kring vad du kan göra utifrån ett organisationsperspektiv för att skapa förutsättningar för ett hälsosamt arbetsliv för dina medarbetare.

Erbjudande för nya kunder!

Företag och organisationer som inte gått kurs hos oss tidigare Går 2 för 1 på valfritt kurstillfälle! Ange Gå2för1 i kursanmälan.

Målgrupp

Kursen vänder sig i första hand till dig som är intresserad av hur du, som medarbetare eller som ledare, kan förebygga stress hos både dig själv och inom en organisation. Kursen kräver inga tidigare förkunskaper.

Ur kursens innehåll

  • Stress – Samhälle och forskning
  • Stressens fysiologi och hur den påverkar hjärnan och kroppen
  • Hur förebygger man utmattning och förhindrar återfall?
  • Betydelsen av fysisk aktivitet, kost, sömn och återhämtning
  • Vad kan och bör jag göra som individ?
  • Vilket ansvar har jag och vad kan jag göra från ett organisationsperspektiv och i min roll som chef?

Upplägg

Upplägg för kurstillfällen på distans

Kurstillfällen på distans genomförs utifrån vårt digitala klassrum i vårt system för E-learning. Där får du tillgång till allt kursmaterial och kan interagera med kursledaren och de andra kursdeltagarna. Föreläsningarna sker via Microsoft Teams eller GoToWebinar och det kommer finnas möjligheter till diskussioner och erfarenhetsutbyte.

Distanstillfället är är uppdelad på tre tillfällen á tre timmar vardera. Mellan tillfällena kommer du att få en hemuppgift med syfte att reflektera över stresshantering och förebyggande åtgärder både ur individ- och organisationsperspektiv.

Investering

8.000 kr (exkl. moms). I priset ingår kursdokumentation. På klassrumsutbildningar ingår även lunch och fika.

Kursledare

En anledning till att våra kursledare får så goda omdömen i våra kursutvärderingar är att de även arbetar som konsulter. Vi är nämligen övertygade om att praktisk erfarenhet från verkligheten är en förutsättning för att skapa engagemang och lärande.

Vår starka verklighetsförankring gör även att utbildningarna får ett aktuellt och användbart innehåll. Ambitionen är att våra kursdeltagare snabbt skall kunna omsätta det man lärt sig i konkreta handlingar på hemmaplan. Vi varvar alltid teori med praktiska övningar och fokuserar på enkla och praktiska lösningar som vi vet fungerar!

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Stresshantering, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Ramboll

Utbildning

Ramboll är en ledande samhällsrådgivare med 16 500 experter i 35 länder som designar framtidens städer och samhällen. Ramboll Utbildning är en del av Ramboll Sverige och erbjuder en mängd olika typer av utbildningar; E-learning, klassrumsutbildningar, distansutbildningar, företagsinterna utbildning och...


Läs mer om Ramboll och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Ramboll

Ramboll
Vädursgatan 6
412 50 Göteborg

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Stresshantering!

Arrangörsrecensioner
(4,3)
Baseras på 678 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Stresshantering från Ramboll, fyll i dina uppgifter: