Visa utbildning.se som: Mobil

Hållbarhetsredovisning enligt GRI Standards

Ramboll
Kort om utbildningen
1 dag
6 800 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2021-02-02 09:00 - Distans
Distans
Onlineutbildning
Kommande starter
Distans
6 800 SEK
2021-02-02

Distans
6 800 SEK
2021-05-06
Hållbarhetsredovisning enligt GRI Standards

Kursbeskrivning

Den här kursen på en heldag ger dig de grundläggande kunskaper som krävs för att lyckas med hållbarhetsredovisning enligt GRI Standards.

Kursen hjälper dig att via hållbarhetsredovisning utveckla och driva din organisations hållbarhetsarbete. Du får grundläggande kunskap om GRI Standards innehålls- och metodmässigt. Du får en förståelse för vad som krävs för att redovisningen ska uppfylla GRI Standards. Du lär dig olika sätt att använda redovisningen som en del av er strategiska kommunikation.

Efter avslutad kurs har du en grundläggande kunskap och kompetens att leda eller delta i arbetet med din organisations hållbarhetsredovisning i enlighet med GRI Standards.


Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Kursen vänder sig till alla som är intresserade av och vill lära sig mer om hållbarhetsredovisning och GRI Standards

Förkunskaper

Utbildningen kräver inga förkunskaper, men viss förståelse för hur företag och organisationer arbetar med hållbarhet är bra.

Erbjudande för nya kunder!

Erbjudande: Gå 2 för 1 

Kompetensutveckling får större effekt på hemmaplan om man är två som delar de nya kunskaperna. Därför fortsätter vi erbjuda nya kunder att gå 2 deltagare och betala för 1 på valfri kurs. Ange Gå2för1 i din anmälan.

Ur kursens innehåll

Kursen behandlar bland annat:

  • Begreppsdefinition, historia, trender & affärsnytta
  • Initiativet GRI (Global Reporting Initiative)
  • GRI Standard - dess begrepp, innehåll och struktur
  • Hållbarhetsredovisning i praktiken enligt GRI Standards - process och metodik
  • Intressentanalys
  • Väsentlighetsanalys
  • Granskning av en hållbarhetsredovisning
  • Teori varvas med interaktiva övningar och diskussioner

Upplägg

Upplägg för kurstillfällen på distans

Kurstillfällen på distans genomförs utifrån vårt digitala klassrum i vårt system för E-learning. Där får du tillgång till allt kursmaterial och kan interagera med kursledaren och de andra kursdeltagarna. Föreläsningen sker via Teams, GoToWebinar eller motsvarande och det kommer finnas möjligheter till diskussioner och erfarenhetsutbyte.

Investering

Kursavgift

6.800 kr (exkl. moms).

I priset ingår kursdokumentation. På klassrumsutbildningar ingår även lunch och fika.

Beställningsvillkor

  • Vid återbud senare än 14 dagar före kursstart debiteras halva avgiften, vid återbud senare än 7 dagar innan kursstart debiteras hela avgiften.
  • Du får gärna överlåta platsen till någon annan på ditt företag, om du skulle få förhinder.

Kursledare

En anledning till att våra kursledare får så goda omdömen i våra kursutvärderingar är att de även arbetar som konsulter. Vi är nämligen övertygade om att praktisk erfarenhet från verkligheten är en förutsättning för att skapa engagemang och lärande.

Vår starka verklighetsförankring gör även att utbildningarna får ett aktuellt och användbart innehåll. Ambitionen är att våra kursdeltagare snabbt skall kunna omsätta det man lärt sig i konkreta handlingar på hemmaplan. Vi varvar alltid teori med praktiska övningar och fokuserar på enkla och praktiska lösningar som vi vet fungerar!

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Hållbarhetsredovisning enligt GRI Standards, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 4,5

Baseras på 12 recensioner.

Kim Weinehammar
(5)
Jag tyckte att kursen var riktigt givande. Jag avser att ta på mig konsultuppdrag till våren, varför jag gick kursen, men har redan haft nytta av den i mitt praktiska arbete idag då jag fått anledning att syna min organisations hållbarhetsredovisning.
Anna Axelsson
(4)
Det har varit ett bra stöd i arbetet med vår GRI rapportering.
T. Stoyanova
(5)
Det var väldigt lärorikt, med en bra balans mellan teori och praktik. Fokus var på förståelse av grunderna och de viktigaste aspekterna för arbetet med hållbarhetsredovisning, men det fanns även utrymme för öppen diskussion av speciella fall och situationer.

Ramboll

Ramboll

Utbildning

Ramboll är en ledande samhällsrådgivare med 16 500 experter i 35 länder som designar framtidens städer och samhällen. Ramboll Utbildning är en del av Ramboll Sverige och erbjuder en mängd olika typer av utbildningar; E-learning, klassrumsutbildningar, distansutbildningar, företagsinterna utbildning och...


Läs mer om Ramboll och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Ramboll

Ramboll
Vädursgatan 6
412 50 Göteborg

 Visa telefonnummer

Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Hållbarhetsredovisning enligt GRI Standards från Ramboll, fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Kursrecensioner
(4,5)
Baseras på 12 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,3)
Baseras på 663 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar