Visa utbildning.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din utbildning? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka utbildning. Läs mer här.

Hållbarhetsredovisning enligt GRI Standards

Ramboll
Kort om utbildningen
1 dag
6 800 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2020-09-30 09:00 - Distans
Distans, Stockholm
Kommande starter
Stockholm
6 800 SEK
2020-11-04

Distans
6 800 SEK
2020-09-30
Hållbarhetsredovisning enligt GRI Standards

Kursbeskrivning

Hållbarhetsredovisning enligt GRI Standards, 1 dag

Den här kursen på en heldag ger dig de grundläggande kunskaper som krävs för att lyckas med hållbarhetsredovisning enligt GRI Standards.

Kursen ger dig

Kursen hjälper dig att via hållbarhetsredovisning utveckla och driva din organisations hållbarhetsarbete. Du får grundläggande kunskap om GRI Standards innehålls- och metodmässigt. Du får en förståelse för vad som krävs för att redovisningen ska uppfylla GRI Standards. Du lär dig olika sätt att använda redovisningen som en del av er strategiska kommunikation.

Efter avslutad kurs har du en grundläggande kunskap och kompetens att leda eller delta i arbetet med din organisations hållbarhetsredovisning i enlighet med GRI Standards.

Målgrupp

Kursen vänder sig till alla som är intresserade av och vill lära sig mer om hållbarhetsredovisning och GRI Standards.

Förkunskaper

Utbildningen kräver inga förkunskaper, men viss förståelse för hur företag och organisationer arbetar med hållbarhet är bra.

Ur kursens innehåll

Kursen behandlar bland annat:

  • Begreppsdefinition, historia, trender & affärsnytta
  • Initiativet GRI (Global Reporting Initiative)
  • GRI Standard - dess begrepp, innehåll och struktur
  • Hållbarhetsredovisning i praktiken enligt GRI Standards - process och metodik
  • Intressentanalys
  • Väsentlighetsanalys
  • Granskning av en hållbarhetsredovisning
  • Teori varvas med interaktiva övningar och diskussioner

På grund av rådande läge med Covid-19 har vi beslutat att alla kurstillfällen fram till och med september kommer att hållas på distans.

Upplägg för kurstillfällen på distans

Kurstillfällen på distans genomförs utifrån vårt digitala klassrum i vårt system för E-learning. Där får du tillgång till allt kursmaterial och kan interagera med kursledaren och de andra kursdeltagarna. Föreläsningen sker via Teams, GoToWebinar eller motsvarande och det kommer finnas möjligheter till diskussioner och erfarenhetsutbyte.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om utbildningen påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Erbjudande för nya kunder!

Erbjudande: Gå 2 för 1 

Kompetensutveckling får större effekt på hemmaplan om man är två som delar de nya kunskaperna. Därför fortsätter vi erbjuda nya kunder att gå 2 deltagare och betala för 1 på valfri kurs. Ange Gå2för1 i din anmälan.

Kursledare

En anledning till att våra kursledare får så goda omdömen i våra kursutvärderingar är att de även arbetar som konsulter. Vi är nämligen övertygade om att praktisk erfarenhet från verkligheten är en förutsättning för att skapa engagemang och lärande.

Vår starka verklighetsförankring gör även att utbildningarna får ett aktuellt och användbart innehåll. Ambitionen är att våra kursdeltagare snabbt skall kunna omsätta det man lärt sig i konkreta handlingar på hemmaplan. Vi varvar alltid teori med praktiska övningar och fokuserar på enkla och praktiska lösningar som vi vet fungerar!

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Hållbarhetsredovisning enligt GRI Standards, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 4,5

Baseras på 11 recensioner.

Anna Axelsson
(4)
Det har varit ett bra stöd i arbetet med vår GRI rapportering.
T. Stoyanova
(5)
Det var väldigt lärorikt, med en bra balans mellan teori och praktik. Fokus var på förståelse av grunderna och de viktigaste aspekterna för arbetet med hållbarhetsredovisning, men det fanns även utrymme för öppen diskussion av speciella fall och situationer.
Ingegerd Svensson
(5)
GRI-utbildningen genomfördes som en kurs med begränsat antal deltagare, vilket gjorde att den blev mycket väl anpassad efter varje företag. Kursledaren var mycket kunnig och hade många års praktisk erfarenhet av GRI-arbete inom flera olika sektorer. Kursdeltagarna fick en noggrann genomgång av arbetsgången vid framtagningen av en hållbarhetsr...
Visa mer

Ramboll

Ramboll

Utbildning

Under 2018 blev utbildnings- och konsultföretaget RSM&CO en del av Ramboll. Nu tar vi steget fullt ut till att heta Ramboll även i vår utbildningsverksamhet och vi har lanserat vår nya webb för utbildning. Ramboll är en ledande samhällsrådgivare med...


Läs mer om Ramboll och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Ramboll

Ramboll
Vädursgatan 6
412 50 Göteborg

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
(4,4)
Baseras på 11 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,3)
Baseras på 642 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar