Visa utbildning.se som: Mobil

Brandskydd enligt Boverkets Byggregler

Ramboll
Kort om utbildningen
3 timmar
2 900 SEK exkl. moms
   
Distans
Svenska
Brandskydd enligt Boverkets Byggregler

Kursbeskrivning

Enligt plan- och bygglagen ska en byggnad utföras med tillräcklig säkerhet i händelse av brand. Detta omfattar både nybyggnad och vid ändringar av befintligt fastighetsbestånd. Hur kraven i plan- och bygglagen uppfylls beskrivs i förlängningen i Boverkets Byggregler som ger föreskrifter och allmänna råd för uppfyllande av lagens övergripande krav. 

I Boverkets Byggregler finns exempelvis krav för att tillse att utrymning kan ske, skydd mot brand- och brandgasspridning inom byggnaden och till närliggande byggnader samt hur en räddningsinsats ska möjliggöras. Kraven måste beaktas från det tidiga skedet när plankartan ligger på bordet och trapphusens placering ska bestämmas till hyresgästanpassningar då en byggnads lås- och passersystem ska installeras.

Då det är många funktioner som ska uppfyllas är det väsentligt att kraven beaktas både vid nybyggnad och ändringar. Det är därför viktigt att både fastighetsägare, byggherrar, förvaltare, arkitekter m.fl. har grundläggande kunskaper som påverkar deras arbete.

Målgrupp

Kursen vänder sig till fastighetsägare, byggherrar, arkitekter, uthyrare, projektledare, förvaltare.

Kursen ger dig

Under kursen får du övergripande kunskaper avseende vilka krav som finns, uppbyggnad av regelverket och var du kan hitta mer information. Huvudfokus är på kapitel 5 i Boverkets Byggregler.

Erbjudande för nya kunder!

Kompetensutveckling får större effekt på hemmaplan om man är två som delar de nya kunskaperna. Därför fortsätter vi erbjuda nya kunder att gå 2 deltagare och betala för 1 på valfri kurs. Ange Gå2för1 i din anmälan.

Ur kursens innehåll

  • Uppbyggnad regelverk
  • Möjlighet till utrymning vid brand
  • Brandcellsindelning
  • Materialkrav, ytskikt och beklädnader
  • Skydd mot brandspridning mellan byggnader
  • Bärförmåga vid brand
  • Brandtekniska installationer
  • Räddningstjänstens insats
  • Brandskydd vid ändringar

Upplägg

Upplägg för kurstillfällen på distans

Kurstillfällen på distans genomförs utifrån vårt digitala klassrum i vårt system för E-learning. Där får du tillgång till allt kursmaterial och kan interagera med kursledaren och de andra kursdeltagarna. Föreläsningen sker via Microsoft Teams eller GoToWebinar och det kommer finnas möjligheter till diskussioner och erfarenhetsutbyte.

Investering

Kursavgift

2.900 kr (exkl. moms).

I priset ingår kursdokumentation. 

Kursledare

En anledning till att våra kursledare får så goda omdömen i våra kursutvärderingar är att de även arbetar som konsulter. Vi är nämligen övertygade om att praktisk erfarenhet från verkligheten är en förutsättning för att skapa engagemang och lärande.

Vår starka verklighetsförankring gör även att utbildningarna får ett aktuellt och användbart innehåll. Ambitionen är att våra kursdeltagare snabbt skall kunna omsätta det man lärt sig i konkreta handlingar på hemmaplan. Vi varvar alltid teori med praktiska övningar och fokuserar på enkla och praktiska lösningar som vi vet fungerar!

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Brandskydd enligt Boverkets Byggregler, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Ramboll

Utbildning

Ramboll är en ledande samhällsrådgivare med 16 500 experter i 35 länder som designar framtidens städer och samhällen. Ramboll Utbildning är en del av Ramboll Sverige och erbjuder en mängd olika typer av utbildningar; E-learning, klassrumsutbildningar, distansutbildningar, företagsinterna utbildningar och...


Läs mer om Ramboll och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Ramboll

Ramboll
Vädursgatan 6
412 50 Göteborg

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Brandskydd enligt Boverkets Byggregler!

Arrangörsrecensioner
(4,3)
Baseras på 743 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Brandskydd enligt Boverkets Byggregler från Ramboll, fyll i dina uppgifter: