Visa utbildning.se som: Mobil

Arbetsmiljöutbildning - Chefer och skyddsombud - E-learning

Ramboll
Kort om utbildningen
5 timmar
3 500 SEK exkl. moms
   
Distans
Arbetsmiljöutbildning - Chefer och skyddsombud - E-learning

Kursbeskrivning

Detta är en omfattande E-learning som ger dig grundläggande kunskaper om arbetsmiljöregler och verktyg i arbetsmiljöarbetet. Utbildningen genomförs individuellt och helt på distans via Internet.

För att ha ett fungerande arbetsmiljöarbete är det viktiga att både chefer och skyddsombud har goda kunskaper om vilka regler som gäller inom arbetsmiljöområdet. Den här E-learningen är ett perfekt alternativ för verksamheter som behöver ge chefer och skyddsombud en grundutbildning alternativt en repetitionsutbildning inom arbetsmiljö.

Har ni behov av att utbilda flera personer i er organisation? Kontakta oss för en offert.

Valbara tilläggsmoduler

Utbildningen kan även företagsanpassas med tillägg eller moduler där man gå mer på djupet kring hur just ert arbetsmiljöarbete ska bedrivas.

Kursen ger dig

Efter denna kurs har deltagaren kunskap om praktiskt arbetsmiljöarbete. Hen får insikt om arbetsmiljöbegrepp, lagstiftning, samt vilka olika roller som finns och deras ansvar. Vidare får hen en orientering om hur ett systematiskt arbetsmiljöarbete kan bedrivas och vilka arbetsförhållanden som främjar en god arbetsmiljö och hälsa. Utbildningen behandlar också det viktiga området organisatorisk och social arbetsmiljö.

Målgrupp

Kursen vänder sig i första hand till chefer som ska ta emot en fördelning av arbetsmiljöuppgifter samt arbetsmiljö-/skyddsombud. Den lämpar sig också för dig som tidigare genomgått arbetsmiljöutbildning men behöver en uppdatering.

Utbildningen är också intressant för alla som har ett allmänt intresse av arbetsmiljöfrågor och vill fördjupa sig i ämnet. Inga förkunskaper krävs.

Ur kursens innehåll

Utbildningen består av fem olika moduler:

  • Introduktion till arbetsmiljö
  • Lagar som styr– (Arbetsmiljölagen, Arbetsmiljöförordningar och föreskrifter (AFS:ar))
  • Ansvar, roller och samverkan– (Fördelning av uppgifter, skyddsombudets roll, samverkan, påföljder och straff)
  • Systematiskt arbetsmiljöarbete– (10 steg för systematiskt arbetsmiljöarbete, riskbedömning, arbetsskador och tillbud)
  • Organisatorisk och social arbetsmiljö– (Bakgrund och regler, stress, konflikter och kränkande särbehandling)

Upplägg

Utbildningen genomförs individuellt och helt på distans via Internet. Tid för genomförande är ca 5 timmar, men tidsåtgången är väldigt individuell beroende på förkunskaper och hur mycket tid man lägger på reflektioner och fördjupningar. Kursdeltagaren kan när som helst pausa materialet och vid nästa inloggning fortsätta där hen slutade.

Utbildningen är upplagd med teoretiska föreläsningar varvat med reflektionsövningar. Varje modul har också ett avslutande kunskapstest. Reflektionsövningarna är riktade gentemot den egna organisationen för att få deltagaren att fundera över styrkor och svagheter i det egna arbetsmiljöarbetet. Utbildningen innehåller också klickbara fördjupningstexter för den som vill lära sig mer.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Arbetsmiljöutbildning - Chefer och skyddsombud - E-learning, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 4,2

Baseras på 5 recensioner.

Håkan Torebrink
Mycket bra upplägg med avsnitt med lagom tid, frågor och svar
Tobias M
Flera dagar, komprimerade till en. Intensiv dag där diskussionsfrågorna borde få mer tid. Annars jättebra,och har man inte kunskap så blir det en AHA-upplevelse för många!
Henrik Forsell
Hyfsat bra upplägg där man aktiverades som deltagare.

Ramboll

Utbildning

Ramboll är en ledande samhällsrådgivare med 16 500 experter i 35 länder som designar framtidens städer och samhällen. Ramboll Utbildning är en del av Ramboll Sverige och erbjuder en mängd olika typer av utbildningar; E-learning, klassrumsutbildningar, distansutbildningar, företagsinterna utbildning och...


Läs mer om Ramboll och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Ramboll

Ramboll
Vädursgatan 6
412 50 Göteborg

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
(4,2)
Baseras på 5 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,3)
Baseras på 704 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Arbetsmiljöutbildning - Chefer och skyddsombud - E-learning från Ramboll, fyll i dina uppgifter: