Visa utbildning.se som: Mobil

Psykiska funktionsnedsättningar och sjukdomar. Företagsanpassad

Quam Utbildning AB
Kort om utbildningen
Bestäms i samråd med kund
Nästa tillfälle: Föreläsning bokas genom att kontakta oss på Quam Utbildning AB - Sverige
Företagsanpassad utbildning
   
Rikstäckande

Kursbeskrivning

Föreläsningen om psykiska funktionsnedsättningar och sjukdomar läggs upp i samråd med kunden men nedanstående är ett förslag:

  • Diagnoskriterierna för psykossjukdomar, depression, ångest, bipolär sjukdom och borderline.
  • Kognitiva funktioner som påverkas vid psykisk funktionsnedsättning eller sjukdom. VI diskuterar strategier för att hjälpa individen kompensera för eventuella svårigheter.
  • Samsjuklighet, det vill säga hur vanligt det är att personer med psykiska funktionsnedsättningar och sjukdomar har ytterligare någon neuropsykiatrisk och/eller psykiska funktionsnedsättning

Vi kombinerar gärna teoretisk föreläsning med film, boktips, reflektion och diskussion. Vår erfarenhet är att när man har varierade former i föreläsningar skapas större förutsättningar för ett aktivt deltagande och inlärningsprocessen blir mer effektiv.

Varför välja Quam Utbildning AB?

Distansutbildningar

Välj studietakt

Du väljer startdatum

Målgrupp

Vi vänder oss till de som arbetar i verksamheter för personer med psykiska funktionsnedsättningar och sjukdomar.

Vi vänder oss också till de som i sitt arbete ibland möter personer med psykiska funktionsnedsättningar inom till exempel skola, socialtjänst, arbetsförmedling eller äldreomsorg.

Kursinnehåll

Kursinnehållet anpassas efter kundens önskemål

Fortsatta studier

Quam Utbildning AB har en omfattande webbutbildning om neuropsykiatriska och psykiska funktionsnedsättningar. Den hittar du via denna länk: https://www.utbildning.se/kurser/quam-utbildning/neuropsykiatriska-och-psykiska-funktionsnedsattningar-samsjuklighet-kognitiva-funktioner-och-strategier-1552565

Upplägg

Upplägg bestäms i samråd med kund.

Tid & plats

Quam Utbildning AB kan hålla föreläsningar i hela landet. Kontakta oss för att diskutera upplägg.

Investering

Pris beror på längd på föreläsning och antal deltagare. Kontakta oss på Quam Utbildning AB för offert.

Kursledare

Camilla Johansson: Jag har arbetat inom verksamheter för personer med funktionsnedsättningar sedan 2005, främst som boendestödjare, samordnare, metodutvecklare och enhetschef inom områdena neuropsykiatriska funktionsnedsättningar samt psykiska funktionsnedsättningar och samsjuklighet. Sedan 2015 arbetar jag som enhetschef för bostäder med särskild service enligt SOL och boendestöd för personer med psykiska funktionsnedsättningar och/eller samsjuklighet. Genom åren har jag bland annat hållit föreläsningar på stödpedagogutbildningen i Göteborg samt för personalgrupper inom socialpsykiatrin i rollen som metodutvecklare.Jag är utbildad beteendevetare med inriktning psykologi och har kompletterat med universitetsstudier om autism.

Examen, diplom m.m.

Vid önskemål kan intyg om deltagande i föreläsning lämnas.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Psykiska funktionsnedsättningar och sjukdomar. Företagsanpassad, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 2 recensioner.

Catrin Andersson, boendestödjare
Anna Svensson, Boendestödjare
En bra föreläsning med många bra reflektioner och diskussioner i personalgruppen.

Quam Utbildning AB

Välkommen till Quam Utbildning AB

Quam Utbildning AB erbjuder föreläsningar, uppdragsutbildningar och webbutbildningar inom områdena neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, psykiska funktionsnedsättningar och sjukdomar, kognitiva funktioner samt samsjuklighet. VI föreläser också om vård - och stödsamordning samt samsjuklighet och samverkan. Vi upplever att det blir allt vanligare med...


Läs mer om Quam Utbildning AB och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Quam Utbildning AB

Bråttensby Norensberg
524 91 Herrljunga

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
(5,0)
Baseras på 2 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,7)
Baseras på 74 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Psykiska funktionsnedsättningar och sjukdomar. Företagsanpassad från Quam Utbildning AB, fyll i dina uppgifter: