Visa utbildning.se som: Mobil

Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och anhörigskap. Företagsanpassad

Quam Utbildning AB
Kort om utbildningen
Bestäms i samråd med kund
Nästa tillfälle: Föreläsning bokas genom att kontakta Quam Utbildning AB - Sverige
Företagsanpassad utbildning
   
Rikstäckande

Kursbeskrivning

Föreläsningen ger en fördjupad kunskap och ett fördjupat perspektiv på anhörigskap – funktionsnedsättningar – attityd – synsätt och värderingar och handlar om att vända svåra erfarenheter till något konstruktivt och problemlösande. Föreläsningen utgår från Thomas bok ”I dina ögon : en pappas berättelse om när orken tar slut i väntan på hjälp". Boken är en djupgående berättelse om en pappas föräldraskap i förhållande till sitt barn med neuropsykiatrisk diagnos. Vid önskemål finns dottern Sharas perspektiv och erfarenheter också med i föreläsningen.

I föreläsningen tas följande ämnen upp:

  • Anhörigskap.
  • Krisfaserna.
  • Olika studier om anhöriga till barn med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.
  • KASAM, känslan av sammanhang, kopplat till anhörigskap
  • Exempel på tydliggörande i olika livsmiljöer
  • Attityd synsätt och värderingar.
  • Reflektioner över människors och samhällets attityder/synsätt kring funktionsnedsättningar/variationer.

Shara delger sin syn på sig själv i relation till sin funktionsnedsättning, olika bemötande och miljöer. Hon ger tips och råd utifrån sina egna djupa erfarenheter av att som ung tvingas flytta ifrån sina föräldrar. Shara delger även sina egna funderingar över hur hon kan se likheter och mönster på barns och vuxnas relation som liknar hennes egen.

Varför välja Quam Utbildning AB?

Distansutbildningar

Välj studietakt

Du väljer startdatum

Målgrupp

Föreläsningen vänder sig till personer som arbetar inom LSS, SoL, HVB - verksamheter, föräldrar/anhöriga, anhörigstöd, intresse- och anhörigföreningar. Föreläsningen vänder sig också till de som i sitt arbete möter personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, anhöriga eller personal inom exempelvis förskola, skola och socialtjänst.

Kursinnehåll

Kursinnehållet anpassas efter kundens önskemål

Fortsatta studier

På Quam Utbildnings hemsida finns flera webbutbildningar och onlineföreläsningar inom områdena neuropsykiatriska och psykiska funktionsnedsättningar.

Upplägg

Upplägg bestäms i samråd med kund.

Tid & plats

Quam Utbildning AB kan hålla föreläsningar i hela landet. Kontakta oss för att diskutera upplägg.

Investering

Pris beror på längd på föreläsning och antal deltagare. Kontakta oss på Quam Utbildning AB för offert.

Kursledare

Thomas Nybom: I mer än 35 år har jag arbetat med personer med funktionsnedsättningar. I 25 av dessa år har fokus varit personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar på gruppbostad, servicebostad, daglig verksamhet och i boendestöd . Jag har även arbetat som handledare inom ämnet neuropsykiatri. År 2009 startade jag lokalföreningen NP- vision, en intresse- och anhörigförening i Norrköping för personer med neuropsykiatriska diagnoser.

År 2013 släpptes min bok “I dina ögon” som handlar om hur jag tidigt anade något annorlunda hos min dotter. Jag sökte hjälp hos myndigheter i jakten på en lösning men fick i stället kämpa mot det jag minst behövde - skuld.

Med boken som utgångspunkt har jag haft över 100 föreläsningar, handlett och utbildat i ämnet neuropsykiatri kopplat till anhörigskap. Jag har haft flera uppdragsutbildningar för Dalarnas högskola och år 2015 föreläste jag, tillsammans med min dotter Shara, på den nationella autismdagen. Utgångspunkten i alla uppdrag har varit anhörigperspektivet i förhållande till funktionsnedsättningen och det samhälle vi lever i.

Examen, diplom m.m.

Vid önskemål kan intyg om deltagande i föreläsning lämnas.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och anhörigskap. Företagsanpassad, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 4,9

Baseras på 9 recensioner.

Jennie Vinter
Thomas är en mycket engagerad och inspirerande föreläsare med en bakgrund av att var förälder till ungdom med neuropsykatrisk funktionsnedsättning . Detta gör föreläsningen "levande" och studenterna på Högskolan Dalarna uppskattade denna föreläsning högt, då de fick både ett brukar- och ett anhörigperspektiv
Kristina Matsuhashi, Anhörigkonsulent
Anhörigstöd i Mora, Orsa och Älvdalen anlitade Thomas som föreläsare tillsammans med ett antal andra aktörer hösten 2015. En minnesvärd föreläsning som vi gärna tar hit igen. Några av de kommentarer som vi fick från våra anhöriga var att föreläsningen var intressant, värdefull, engagerande och personlig.
Katarina
Jag upplevde din föreläsning som igenkännande men också som tröst. Du gav ord åt det du upplevt som vi andra också upplevde. Kände att man inte var ensam. Din bok var väldigt bra. Jag köpte ett ex till socialtjänsten också. Hoppas de läst den. Tror verkligen att du gjort skillnad, för mig personligen blev jag stärkt av ditt driv och din förståel...
Visa mer

Quam Utbildning AB

Välkommen till Quam Utbildning AB

Quam Utbildning AB erbjuder föreläsningar, uppdragsutbildningar och webbutbildningar inom områdena neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, psykiska funktionsnedsättningar och sjukdomar, kognitiva funktioner samt samsjuklighet. VI föreläser också om vård - och stödsamordning samt samsjuklighet och samverkan. Vi upplever att det blir allt vanligare med...


Läs mer om Quam Utbildning AB och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Quam Utbildning AB

Bråttensby Norensberg
524 91 Herrljunga

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
(4,9)
Baseras på 9 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,7)
Baseras på 74 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och anhörigskap. Företagsanpassad från Quam Utbildning AB, fyll i dina uppgifter: