Föreläsning: Funktionsnedsättningar och anhörigskap.

Quam Utbildning AB, Rikstäckande
Längd
Bestäms i samråd med kund
Nästa kurstillfälle
Föreläsning bokas genom att kontakta Thomas Nybom se detaljer
Utbildningsform
Företagsanpassad utbildning
Längd
Bestäms i samråd med kund
Nästa kurstillfälle
Föreläsning bokas genom att kontakta Thomas Nybom se detaljer
Utbildningsform
Företagsanpassad utbildning
Få mer information om utbildningen, arrangörerna svarar oftast inom 48h 👍

Kursbeskrivning

Föreläsningen ger en fördjupad kunskap och ett fördjupat perspektiv på anhörigskap – funktionsnedsättningar – attityd – synsätt och värderingar och handlar om att vända svåra erfarenheter till något konstruktivt och problemlösande. Föreläsningen utgår från Thomas bok ”I dina ögon : en pappas berättelse om när orken tar slut i väntan på hjälp". Boken är en djupgående berättelse om en pappas föräldraskap i förhållande till sitt barn med neuropsykiatrisk diagnos. Vid önskemål finns dottern Sharas perspektiv och erfarenheter också med i föreläsningen.

I föreläsningen tas följande ämnen upp:

  • Anhörigskap.
  • Krisfaserna.
  • Olika studier om anhöriga till barn med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.
  • KASAM, känslan av sammanhang, kopplat till anhörigskap
  • Exempel på tydliggörande i olika livsmiljöer
  • Attityd synsätt och värderingar.
  • Reflektioner över människors och samhällets attityder/synsätt kring funktionsnedsättningar/variationer.

Shara delger sin syn på sig själv i relation till sin funktionsnedsättning, olika bemötande och miljöer. Hon ger tips och råd utifrån sina egna djupa erfarenheter av att som ung tvingas flytta ifrån sina föräldrar. Shara delger även sina egna funderingar över hur hon kan se likheter och mönster på barns och vuxnas relation som liknar hennes egen.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

Föreläsning bokas genom att kontakta Thomas Nybom

  • Företagsanpassad utbildning
  • Sverige

Varför välja Quam Utbildning AB?

Distansutbildningar

Välj studietakt

Du väljer startdatum

Målgrupp

Föreläsningen vänder sig till personer som arbetar inom LSS, SoL, HVB - verksamheter, föräldrar/anhöriga, anhörigstöd, intresse- och anhörigföreningar. Föreläsningen vänder sig också till de som i sitt arbete möter personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, anhöriga eller personal inom exempelvis förskola, skola och socialtjänst.

Kursinnehåll

Kursinnehållet anpassas efter kundens önskemål

Video

Fortsatta studier

På Quam Utbildnings hemsida finns en onlineföreläsning med Thomas Nybom. Där finns också flera webbutbildningar och onlineföreläsningar inom områdena neuropsykiatriska och psykiska funktionsnedsättningar.

Upplägg

Upplägg bestäms i samråd med kund.

Tid & plats

Quam Utbildning AB kan hålla föreläsningar i hela landet. Kontakta oss för att diskutera upplägg.

Investering

Pris beror på längd på föreläsning och antal deltagare. Kontakta Thomas Nybom för offert.

Kursens mål

Föreläsningen ger en fördjupad kunskap och ett fördjupat perspektiv på anhörigskap – funktionsnedsättningar – attityd – synsätt och värderingar och handlar om att vända svåra erfarenheter till något konstruktivt och problemlösande.

Kursledare

Thomas Nybom: I mer än 35 år har jag arbetat med personer med funktionsnedsättningar. I 25 av dessa år har fokus varit personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar på gruppbostad, servicebostad, daglig verksamhet och i boendestöd . Jag har även arbetat som handledare inom ämnet neuropsykiatri. År 2009 startade jag lokalföreningen NP- vision, en intresse- och anhörigförening i Norrköping för personer med neuropsykiatriska diagnoser.

År 2013 släpptes min bok “I dina ögon” som handlar om hur jag tidigt anade något annorlunda hos min dotter. Jag sökte hjälp hos myndigheter i jakten på en lösning men fick i stället kämpa mot det jag minst behövde - skuld.

Med boken som utgångspunkt har jag haft över 100 föreläsningar, handlett och utbildat i ämnet neuropsykiatri kopplat till anhörigskap. Jag har haft flera uppdragsutbildningar för Dalarnas högskola och år 2015 föreläste jag, tillsammans med min dotter Shara, på den nationella autismdagen. Utgångspunkten i alla uppdrag har varit anhörigperspektivet i förhållande till funktionsnedsättningen och det samhälle vi lever i.

Examen, diplom m.m.

Vid önskemål kan intyg om deltagande i föreläsning lämnas.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Föreläsning: Funktionsnedsättningar och anhörigskap., direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 4,9

Baseras på 23 recensioner
Skriv en recension
5/5
Albin Glad praktiska gymnasiet
15 apr 2024
Spännande resa

Jag tycker det är spännande att höra andras versioner och livsresor. Det finns alltid något man kan ta med sig , känna igen sig i mm. Det var spännande och intressant att få hör...

Visa mer
5/5
Kerstin
14 apr 2024
Tack för en viktig föreläsning!

En givande och viktig föreläsning med en kunnig och inspirerande föreläsare. Den förmedlar vikten av att vara påläst och drivande som förälder till barn med NPF. Det kan vara my...

Visa mer
5/5
Therése, Norrköping
08 mar 2024

En inspirerande föreläsning, mycket igenkänning och man lämnar med en känsla av hopp istället för förtvivlan. Det var så fint att få träffa Sara, denna underbara tjej som stråla...

Visa mer
Quam Utbildning AB
Bråttensby Norensberg
524 91 Herrljunga

Välkommen till Quam Utbildning AB

Quam Utbildning AB erbjuder onlineföreläsningar, fysiska föreläsningar och webbutbildningar om neuropsykiatriska och psykiska funktionsnedsättningar, kognitiva funktioner, samsjuklighet, samverkan och samverkansmodeller. Tillsammans med våra samarbetspartners kan vi också erbjuda onlineföreläsningar och webbutbildningar om LSS, IBIC, medvetet bemötande och anhörigskap. Vi vänder...

Läs mer om Quam Utbildning AB och visa alla utbildningar.

Highlights