Visa utbildning.se som: Mobil

Autism. Företagsanpassad

Quam Utbildning AB
Kort om utbildningen
Bestäms i samråd med kund
Nästa tillfälle: Föreläsning bokas genom att kontakta Quam Utbildning AB - Sverige
Företagsanpassad utbildning
Rikstäckande

Kursbeskrivning

Föreläsningen om autism läggs upp i samråd med kunden men nedanstående är ett förslag på upplägg och innehåll:

  • Diagnoskriterierna för autism och vad det annorlunda sättet att fungera för för konsekvenser i vardagen.
  • Kognitiva funktioner som till exempel central koherens, exekutiva funktioner och perceptionsavvikelser samt strategier för att hjälpa personen kompensera för eventuella svårigheter.
  • Samsjuklighet, det vill säga vilka funktionsnedsättningar som är vanliga i kombination med autism.

Vi kombinerar gärna teoretisk föreläsning med film, boktips, reflektion och diskussion. Vår erfarenhet är att när man har varierade former i föreläsningar skapas större förutsättningar för ett aktivt deltagande och inlärningsprocessen blir mer effektiv.

Varför välja Quam Utbildning AB?

Distansutbildningar

Välj studietakt

Du väljer startdatum

Målgrupp

Vi vänder oss till de som arbetar i verksamheter för personer med autism, till exempel bostad med särskild service, daglig verksamhet eller personlig assistans.

Vi vänder oss också till de som i sitt arbete möter personer med autism inom till exempel skola, socialtjänst, arbetsförmedling eller äldreomsorg.

Kursinnehåll

Kursinnehållet anpassas efter kundens önskemål

Fortsatta studier

Quam Utbildning AB har också en omfattande webbutbildning om autism. Den hittar du via denna länk: https://www.utbildning.se/kurser/quam-utbildning/autism-1552567

Upplägg

Upplägg bestäms i samråd med kund.

Tid & plats

Quam Utbildning AB kan hålla föreläsningar i hela landet. Kontakta oss för att diskutera upplägg.

Investering

Pris beror på längd på föreläsning och antal deltagare. Kontakta oss på Quam Utbildning AB för offert.

Kursledare

Föreläsare Anne Lundin

Jag har arbetat inom verksamheter för personer med funktionsnedsättningar sedan 1979. 15 av de åren har jag arbetat som enhetschef och sedan 1997 har fokus legat på neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.

Jag har arbetat på vårdhem, gruppbostäder, korttidshem, daglig verksamhet och med personlig assistens, anhörigvårdare och ledsagare.

Sedan 2005 arbetar jag som konsult med handledningar och utbildningar om neuropsykiatriska funktionsnedsättningar inom företaget Anne Lundin Neuropsykiatriutbildning AB.

Mellan 2010 och 2018 hade jag ett avtal med Norrköpings kommun gällande utbildning om neuropsykiatriska funktionsnedsättningar omfattande sex heldagar och med åtta efterföljande handledningstillfällen. Under de åtta åren genomgick drygt 1 200 personer utbildningen. Från 2019 till 2023 har jag ett avtal med Göteborgs stad gällande en fördjupningsdag om autism med efterföljande tredagars metodutbildning.

Förutom mina uppdrag gällande handledningar och utbildningar arbetar jag extra som personlig assistent åt en kvinna med autism.

När det gäller teoretiska kunskaper är jag från början utbildad vårdare och har drygt tre års högskolestudier inriktade på handledning och neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.

"Jag är väldigt nöjd med utbildningen. Utbildningen har gett mig nytt synsätt av problematiken kring autism. Anne Lundin tar upp relevant information och förklarar tydligt och pedagogiskt men även, som jag anser är viktigast, tar upp konkreta exempel. De konkreta exemplen är många och gör att man får en djupare förståelse. Från den här utbildningen tar jag med mig användbar kunskap och generella tips som ska förmedlas på min arbetsplats. Stort tack!"
Gabriella, Stödpedagogutbildningen, YH Nyströmska Skolan.

Examen, diplom m.m.

Vid önskemål kan intyg om deltagande i föreläsning lämnas.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Autism. Företagsanpassad, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner.

Madeleine Larsson
Superbra föreläsning på Sanda Assistans idag. Intressant med flera aha-upplevelser under de tre timmarna, en gedigen grund och verktyg att använda sig av.

Quam Utbildning AB

Välkommen till Quam Utbildning AB

Quam Utbildning AB erbjuder föreläsningar, uppdragsutbildningar och webbutbildningar inom områdena neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, psykiska funktionsnedsättningar och sjukdomar, kognitiva funktioner samt samsjuklighet. VI föreläser också om vård - och stödsamordning samt samsjuklighet och samverkan. Vi upplever att det blir allt vanligare med...


Läs mer om Quam Utbildning AB och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Quam Utbildning AB

Bråttensby Norensberg
524 91 Herrljunga

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,8)
Baseras på 76 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Autism. Företagsanpassad från Quam Utbildning AB, fyll i dina uppgifter: