Visa utbildning.se som: Mobil

ADHD. Företagsanpassad

Quam Utbildning AB
Kort om utbildningen
Bestäms i samråd med kund
Nästa tillfälle: Föreläsning bokas genom att kontakta Quam Utbildning AB - Sverige
Företagsanpassad utbildning
   
Rikstäckande

Kursbeskrivning

Föreläsningen om ADHD läggs upp i samråd med kunden men nedanstående är ett förslag på upplägg och innehåll:

  • Diagnoskriterierna för ADHD
  • Exekutiva funktioner och perceptionsavvikelser; strategier för att kompensera för eventuella svårigheter.
  • Stress
  • Samsjuklighet, det vill säga vilka funktionsnedsättningar som är vanliga i kombination med ADHD. Den ökade risken för personer med ADHD att hamna i missbruk.

Vi kombinerar gärna teoretisk föreläsning med film, boktips, reflektion och diskussion. Vår erfarenhet är att när man har varierade former i föreläsningar skapas större förutsättningar för ett aktivt deltagande och inlärningsprocessen blir mer effektiv.

Varför välja Quam Utbildning AB?

Distansutbildningar

Välj studietakt

Du väljer startdatum

Målgrupp

Vi vänder oss till de som arbetar i verksamheter för personer med ADHD, till exempel inom verksamheter enligt LSS eller SoL.

Vi vänder oss också till de som i sitt arbete möter personer med ADHD inom till exempel skola, socialtjänst, arbetsförmedling eller äldreomsorg.

Även personer som själva har ADHD eller är anhörig kan ha nytta av föreläsningen.

Kursinnehåll

Kursinnehållet anpassas efter kundens önskemål

Fortsatta studier

Quam Utbildning AB har också en omfattande webbutbildning om ADHD. Den hittar du via denna länk: https://www.utbildning.se/kurser/quam-utbildning/adhd-1555386

Upplägg

Upplägg bestäms i samråd med kund.

Tid & plats

Quam Utbildning AB kan hålla föreläsningar i hela landet. Kontakta oss för att diskutera upplägg.

Investering

Pris beror på längd på föreläsning och antal deltagare. Kontakta oss på Quam Utbildning AB för offert.

Kursledare

Föreläsare Anne Lundin

Jag har arbetat inom verksamheter för personer med funktionsnedsättningar sedan 1979. 15 av de åren har jag arbetat som enhetschef och sedan 1997 har fokus legat på neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.

Jag har arbetat på vårdhem, gruppbostäder, korttidshem, daglig verksamhet och med personlig assistens, anhörigvårdare och ledsagare.

Sedan 2005 arbetar jag som konsult med handledningar och utbildningar om neuropsykiatriska funktionsnedsättningar inom företaget Anne Lundin Neuropsykiatriutbildning AB.

Mellan 2010 och 2018 hade jag ett avtal med Norrköpings kommun gällande utbildning om neuropsykiatriska funktionsnedsättningar omfattande sex heldagar och med åtta efterföljande handledningstillfällen. Under de åtta åren genomgick drygt 1 200 personer utbildningen. Från 2019 till 2023 har jag ett avtal med Göteborgs stad gällande en fördjupningsdag om autism med efterföljande tredagars metodutbildning.

Förutom mina uppdrag gällande handledningar och utbildningar arbetar jag extra som personlig assistent åt en kvinna med autism.

När det gäller teoretiska kunskaper är jag från början utbildad vårdare och har drygt tre års högskolestudier inriktade på handledning och neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.

"Jag blev inte besviken denna gång heller. Anne levererar som hon brukar. Anne som föreläsare är otroligt kunnig och pedagogisk. Utbildningen ger nya kunskaper, insikter och tankeställare om autism och många nya verktyg att arbeta med. Den ger dig en utmaning som heter duga. Ett stort tack! Jag rekommenderar denna utbildning varmt till alla som arbetar inom LSS verksamheter."

Anita Engström, Utbildningsledare Stödpedagogsutbildning inom funktionshinderområdet, Söderköping

Examen, diplom m.m.

Vid önskemål kan intyg om deltagande i föreläsning lämnas.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om ADHD. Företagsanpassad, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 2 recensioner.

Kerstin Torstensson, mellan jobb
Mycket intressant. Jag har en som med ADHD och utbildningen kommer hjälpa mig hantera svårigheter i vardagen
Nina. Stödpedagog på servicebostad
En mycket intressant och rolig heldagsföreläsning. Mycket teori men exemplen från vardagen gjorde det ändå lättsamt och mycket kunde jag koppla direkt till mitt arbete. Tyvärr var lokalen inte den bästa och syret tog slut på eftermiddagen.

Quam Utbildning AB

Välkommen till Quam Utbildning AB

Quam Utbildning AB erbjuder föreläsningar, uppdragsutbildningar och webbutbildningar inom områdena neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, psykiska funktionsnedsättningar och sjukdomar, kognitiva funktioner samt samsjuklighet. VI föreläser också om vård - och stödsamordning samt samsjuklighet och samverkan. Vi upplever att det blir allt vanligare med...


Läs mer om Quam Utbildning AB och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Quam Utbildning AB

Bråttensby Norensberg
524 91 Herrljunga

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
(4,0)
Baseras på 2 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,7)
Baseras på 74 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen ADHD. Företagsanpassad från Quam Utbildning AB, fyll i dina uppgifter: