Tics och Tourettes syndrom – bedömning, bemötande och behandling enligt CBIT

Längd
2 dagar
Pris
8 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
9 november, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Onlineutbildning
Längd
2 dagar
Pris
8 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
9 november, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Onlineutbildning
Från 8 900 SEK exkl. moms / person

Video

Kursbeskrivning

Fördjupad tvådagarskurs Tourettes syndrom med bedömning och bemötande av Tics/TS, samt behandling enligt CBIT. Fokus ligger på behandling utifrån den evidensbaserade manualen Comprehensive Behavioral Intervention for Tics (CBIT) som bygger på de nya europeiska riktlinjerna av ECAP som kom ut 2021.

Tourettes syndrom är ett neuropsykiatriskt tillstånd som går att behandla. Dokumenterade effekter av behandling innebär ökad funktionsnivå och livskvalitet samt minskat utanförskap och lägre samsjuklighet.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

9 november, 2023

  • Onlineutbildning
  • Distans

Målgrupp

Kursen riktar sig främst till personal som möter personer med tics och Tourettes syndrom inom sjukvården, exempelvis psykiatri, barn- och ungdomspsykiatri, neurologi, samt primärvård. Särskilt fokus läggs på psykologiska behandlingsmetoder.

Förkunskapskrav

För att kunna använda sig av metoden CBIT förutsätts grundläggande kompetens inom KBT, med fokus på beteendeterapeutiska interventioner.

Upplägg

Dag 1

Fördjupad information om tics och Tourettes syndrom, inklusive symtom, samsjuklighet och teorier om etiologi, samt en orientering i de nya europeiska riktlinjerna enligt ECAP. Vidare ges en teoretisk genomgång av bedömning och psykologisk behandling vid dessa tillstånd, och även gällande farmakologisk behandling.

Dag 2

Fokus under denna dag är att gå igenom behandlingsmanualen Comprehensive Behavioral Intervention for Tics (CBIT), som är en evidensbaserad beteendeterapeutisk metod som har inlärningsteori och beteendeterapi som grund. Här lyfts även likheter och skillnader vid behandling med ERP (exponering med responsprevention) vid tics. Under dag två ingår även information om relaterade syndrom; trichotillomani, dermatillomani och OCD.

Kursledare

Petter Tunlind, Leg. psykolog
Psykologkonsult Pedagogik och utveckling

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Tics och Tourettes syndrom – bedömning, bemötande och behandling enligt CBIT, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Psykologpartners W & W AB
Kammakargatan 22
111 40 Stockholm

Psykologpartners

Psykologpartners har spetskompetens inom psykologi. Inom psykologins alla delar. Vi ger både längre och kortare utbildningar såväl som skräddarsydda utifrån organisationers behov. Spetskompetens inom utbildning, handledning och psykologisk behandling med hjälp av Sveriges bästa psykologer. Vi erbjuder Utbildning för dig psykiatri, vård- och...

Läs mer om Psykologpartners W & W AB och visa alla utbildningar.

Highlights