Visa utbildning.se som: Mobil
ÄmnenVälj ett ämne, t.ex. Juridik
PlatsVälj en plats, t.ex. Lund
Du kan förfina sökningen i nästa steg
Populära ämnen
Teknik
Vård
Ekonomi
Ledarskap
Arbetsmiljö
Populära platser
Stockholm
Göteborg
Malmö
Örebro
Västerås

KBT-behandling inom primärvård och psykiatri

Psykologpartners W & W AB
Kort om utbildningen
6 dagar
3 900 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: KBT vid Smärta 2022-05-12 - Distans
Distans
Onlineutbildning
Kommande starter
Distans
3 900 SEK
KBT vid Smärta 2022-05-12

Distans
3 900 SEK
KBT vid OCD 2022-06-09

Distans
3 900 SEK
KBT vid Depression 2022-09-13

Distans
3 900 SEK
KBT vid Hälsoångest 2022-10-18

Kursbeskrivning

Delta alla kurstillfällen, eller välj ut enstaka utbildningsdelar.

  • Stress
  • Smärta
  • Tvångssyndrom (OCD)
  • Depression
  • Hälsoångest

Om kursen

Om du deltar vid samtliga kursdagar kommer du att få en uppdaterad genomgång av hur depression, hälsoångest, stress, smärta samt tvångssyndrom behandlas med kognitiv beteendeterapi (KBT). Samt hur det aktuella forskningsläget ser ut vad gäller behandling av dessa tillstånd. Kognitiv beteendeterapi (KBT) är den behandlingsform som rekommenderas som förstahandsval när det gäller psykologisk behandling av flertalet diagnoser och problem hos ungdomar och vuxna.

Utbildningen är både teoretisk och praktisk. Praktiska moment fokuserar på arbete med patientfall i syfte att träna kliniska färdigheter. Detta för att du ska bli en ännu bättre behandlare och lättare kunna ta dig an svåra eller komplicerade fall.

Teori varvas med övningar och reflektion i smågrupper.

Syfte

Utbildningen ger både grundläggande och fördjupade kunskaper om evidensbaserade psykologiska behandlingsmetoder för att behandla vanligt förekommande diagnoser och tillstånd.

Efter utbildningen förväntas deltagarna ha fått kunskaper för att;

• kunna göra individuella analyser över utlösande samt vidmakthållande faktorer för olika problemområden,
• genomföra en behandling som är anpassad till individuella förutsättningar,
samt ha bättre kunskap om vad som kan göras när behandlingen inte fortlöper enligt planering.

Innehållet utgår ifrån evidensbaserade och rekommenderade metoder för respektive tillstånd och ger en grundlig genomgång av dessa.

Kursupplägg

De sex heldagsutbildningarna på distans ingår i ett utbildningspaket som antingen kan läsas fristående, i urval eller i följd.

Tid och plats

Plats: Distans via Zoom.

KBT vid Depression
Föreläsare: Erik Hjalmarsson Leg psykolog, leg psykoterapeut
Under en heldag kommer du att få en kliniskt orienterad genomgång av hur depression behandlas med kognitiv beteendeterapi (KBT), samt en översiktlig genomgång av forskningsläget.

Särskilt fokus på beteendeaktivering som behandlingsmetod. Teori varvas med centrala interventioner och praktiska övningar. Allt i syfte att du som behandlare ska bli bättre på att individanpassa dina insatser på ett teoritroget sätt samt vara bättre förberedd på svårigheter som ofta uppstår i behandling.

KBT vid Hälsoångest
Föreläsare: Cecilia Gustavsson Leg. psykolog, Specialist i Klinisk psykologi
Brottas du med utmaningen att behandla patienter som lider av hälsoångest? Det är en känslig balansgång att effektivt hjälpa individer, vars förlamande oro för hälsans begränsningar, alltid kommer att besannas någonstans längs livets bana. Dessutom är din patient idag, tack vare tillgången till oändlig information väl påläst om sina problem och kan förmodligen mer än du.

Vi vill med denna utbildningsdag erbjuda dig en uppdatering av det aktuella evidensläget för behandling av hälsoångest och ge dig de verktyg som vi vet fungerar för att förbättra dina färdigheter.

KBT vid Stress
Föreläsare: Ulrika Jeppsson Leg. Psykolog
Stress är ett av de viktigaste områdena att vara uppdaterad om, både för dig som behandlare och för dig som vårdgivare. Under dagen pratar vi om vad stress är, stress- och utmattningsreaktioner och vad man kan göra åt det.

Ulrika Jeppsson är en uppskattad föreläsare inom ämnet.

KBT vid Generaliserat ångestsyndrom
Föreläsare: Jenny Evertsson Wallin Leg. psykolog, leg. Psykoterapeut, Handledare i KBT
En heldag med fokus på Generaliserat ångestsyndrom, (GAD). Vi går igenom diagnostik, aktuell forskning samt analys och evidensbaserad behandling utifrån KBT på olika nivåer. Tonvikt på behandlingsupplägget och dess verksamma komponenter och processerna bakom oro och ältande. Olika inriktningar och särskilda anpassningar vid komorbiditet och komplexa ärenden presenteras.

Utbildningen ger dig som behandlare fler verktyg för att bedöma, bemöta och behandla patienter med GAD.

KBT vid Smärta

Föreläsare: Ulrika Ermedahl Bydairk Leg. Psykolog
Att leva med långvarig smärta kan innebära ett stort lidande för både patienten och de anhöriga. Vad kan du som behandlare bidra med i form av ökad livskvalitet och funktion, trots att den fysiska smärtan inte alltid går att ta bort? Under denna dag fördjupar vi oss i uppkomst och vidmakthållande faktorer vid långvarig smärta, samt jobbar med fall och tillämpning av KBT och ACT- behandling vid långvarig smärta.

KBT vid OCD
Föreläsare: Cecilia Gustavsson Leg. psykolog, Specialist i Klinisk psykologi
Som behandlare av tvångssyndrom, eller OCD (Obsessive Compulsive Disorder) blir man ständigt utmanad, då mycket av det som sker kan vara kopplat till tvång. Risken finns att man själv råkar bli en del av ett tvångsbeteende genom att försöka ge svar på frågor som dyker upp. Det vi behöver göra som behandlare är snarare att hjälpa patienten att stå ut med och förhålla sig till osäkerhet.

Att arbeta med tvångssyndrom är både utmanande och samtidigt väldigt roligt och kreativt! Under kursen går vi igenom vanligt förekommande tvång och principerna för behandling via ERP, Exponering med responsprevention. Vi tittar också på hur ACT, Acceptance and Commitment Therapy, kan bidra till behandlingen av OCD.

Målgrupp

Personal inom hälso- och sjukvård som i sitt arbete möter personer med ångeststörningar, depressiva besvär samt andra svårigheter. För att ha en större behållning av utbildningen ser vi gärna att du har minst grundläggande kunskaper (motsvarande en grundläggande psykoterapiutbildning) inom KBT.

Distans

Utbildningen förmedlas på distans, vilket innebär att du kan delta från valfri plats. Utbildningen innehåller teoretiska genomgångar, exempel och övningar. Du kommer även få tillfälle att möta andra deltagare i digitala grupprum under utbildningen. För att du ska få ut mesta möjliga av utbildningen behöver du en stabil internetuppkoppling, hörlurar med mikrofon samt en webbkamera.

Psykologpartners Utbildningar

Psykologpartners har lång erfarenhet av att arrangera KBT-utbildningar (Grundläggande psykoterapiutbildningar, orienteringsutbildningar samt utbildningar i specifika KBT-metoder) i syfte öka kunskap hos behandlande personal inom kommunal verksamhet och inom hälso- och sjukvård. Kännetecknande för Psykologpartners utbildningar är att de fokuserar både på att ge en god teoretisk förståelse och på att praktiskt träna behandlarfärdigheter.

Utbildarna har lång och bred erfarenhet av att hålla utbildningar i olika sammanhang. Samtliga är också verksamma i Psykologpartners kliniska arbete där de behandlar klienter med och handleder andra behandlare i KBT.

Pris

Pris för enstaka utbildningsdag: 3900 kr exkl. moms.
I priset ingår material samt kursintyg efter genomgången kurs.

Om tre eller fler anmäls från samma arbetsplats ges 10 % rabatt.
Observera att anmälan är bindande.

Varmt välkommen med din anmälan!

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om KBT-behandling inom primärvård och psykiatri, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Psykologpartners W & W AB

Psykologpartners

Psykologpartners har spetskompetens inom psykologi. Inom psykologins alla delar. Vi ger både längre och kortare utbildningar såväl som skräddarsydda utifrån organisationers behov. Spetskompetens inom utbildning, handledning och psykologisk behandling med hjälp av Sveriges bästa psykologer. Vi erbjuder Utbildning för dig psykiatri, vård- och...


Läs mer om Psykologpartners W & W AB och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Psykologpartners W & W AB

Kammakargatan 22
111 40 Stockholm

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera KBT-behandling inom primärvård och psykiatri!

Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 126 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen KBT-behandling inom primärvård och psykiatri från Psykologpartners W & W AB, fyll i dina uppgifter: