Visa utbildning.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din utbildning? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka utbildning. Läs mer här.

Grundläggande psykoterapiutbildning i Kognitiv Beteendeterapi, KBT

Psykologpartners W & W AB
Kort om utbildningen
4 terminer
34 500 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: augusti 2020 - Stockholm
Sista ansökan: 2020-06-18
Göteborg, Malmö, Stockholm, Umeå, Östergötland
Kommande starter
Göteborg
34 500 SEK
våren 2022

Malmö
34 500 SEK
2020-08-20

Stockholm
34 500 SEK
augusti 2020

Umeå
34 500 SEK
september 2020

Kursbeskrivning

Psykologpartners anordnar grundläggande psykoterapiutbildningar med inriktning Kognitiv Beteendeterapi (KBT). Utbildningen sträcker sig över 4 terminer, och vänder sig till personer inom människovårdande yrken som i sitt arbete träffar brukare, klienter och patienter i stöd och behandling. 

Utbildningen syftar till att ge en grundläggande och bred kunskap om KBT och dess olika metoder. Under utbildningen kommer deltagarna få lära sig bakomliggande teori, modeller för analys, psykoterapeutiska metoder, empirisk forskning samt kliniska tillämpningsområden.
Teoretiska moment varvas med praktiska, och deltagarna förväntas efter utbildningen ha erhållit sådana kunskaper och färdigheter som krävs för att under handledning kunna arbeta självständigt med kognitiv beteendeterapeutisk behandling.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om utbildningen påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Behörighet

För att betraktas som behörig att gå utbildningen måste villkoren för såväl grundläggande som särskild behörighet vara uppfyllda.

Krav för Grundläggande behörighet:

  1. Avlagt en högskoleförberedande examen i gymnasieskolan eller inom kommunal vuxenutbildning på gymnasial nivå,
  2. Avlagt en yrkesexamen i gymnasieskolan eller inom kommunal vuxenutbildning på gymnasial nivå samt har lägst betyget E i de kurser i svenska eller svenska som andraspråk och engelska som krävs för en högskoleförberedande examen i gymnasieskolan,
  3. Har en svensk eller utländsk utbildning som motsvarar krav 1 eller 2; eller
  4. Genom svensk eller utländsk utbildning, praktisk erfarenhet eller på grund av någon annan omständighet har förutsättningar att tillgodogöra sig utbildningen.

Krav för Särskild behörighet:

  1. Anställning i verksamhet som omfattas av HSL (hälso- och sjukvårdslagen) eller SoL (socialtjänstlagen) och
  2. Att den sökande under utbildningstiden kommer att ha arbetsuppgifter med inslag av psykologisk behandling, vilka kan utgöra underlag för meningsfull handledning.

Investering

Kursavgiften är 34 500 kr (plus moms) per termin. Kostnad för kurslitteratur tillkommer.

Examen, diplom m.m.

Undervisning och examination

Undervisningen består av föreläsningar, seminarier, gruppövningar, enskilda arbeten samt psykoterapihandledning. Undervisningen ska till sin form vara både teoretisk och praktisk så att mycket tid ägnas åt övning och direkta egna erfarenheter. Examinationsformer innefattar såväl skriftliga som praktiska moment. Tyngdpunkt läggs på att även examinationen ska ses som ett inlärningstillfälle.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Grundläggande psykoterapiutbildning i Kognitiv Beteendeterapi, KBT, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Psykologpartners W & W AB

Psykologpartners W & W AB

Psykologpartners

Psykologpartners har spetskompetens inom psykologi. Inom psykologins alla delar. Vi ger både längre och kortare utbildningar såväl som skräddarsydda utifrån organisationers behov. Spetskompetens inom utbildning, handledning och psykologisk behandling med hjälp av Sveriges bästa psykologer. Vi erbjuder utbildning för dig inom skola, psykiatri,...


Läs mer om Psykologpartners W & W AB och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Psykologpartners W & W AB

Kammakargatan 22
111 40 Stockholm

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Grundläggande psykoterapiutbildning i Kognitiv Beteendeterapi, KBT!

Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 124 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar