Visa utbildning.se som: Mobil

Fördjupningskurs Parterapi utifrån IBCT – med handledning

Psykologpartners W & W AB
Kort om utbildningen
Egen takt
1 500 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2021-05-20 14:00 - Distans
Distans
Svenska
Onlineutbildning
Kommande starter
Distans
1 500 SEK
2021-05-20

Distans
1 500 SEK
2021-06-17

Kursbeskrivning

Kurs med praktisk fördjupning och handledning i Parterapi utifrån IBCT (Integrative Behaviour Couple Therapy), för tidigare deltagare på Kurs i parterapi utifrån Integrative Behaviour Couple Therapy (IBCT) Metod och färdighetsträning.

Deltagarnas praktiska ärenden ramas in med teorin och modellerna från IBCT. Ett bra sätt att fördjupa sina kunskaper i teorin och utveckla sin förmåga att omsätta det i praktiken.

Distans

Kursen förmedlas på distans, vilket innebär att du kan delta från valfri plats. Du kommer även få tillfälle att möta andra deltagare under utbildningen. För att du ska få ut mesta möjliga av utbildningen behöver du en stabil internetuppkoppling, hörlurar med mikrofon samt en webbkamera.

Om IBCT

IBCT är en väl beprövad behandlingsform som vilar på gedigen vetenskaplig grund; en kombination av klassisk KBT och modernt acceptansarbete – en grundläggande tanke är att just acceptans (eller villighet) är en förutsättning för hållbara förändringar. Med hjälp av en grundlig beteendeanalys kartläggs hur relationsproblemen uppstår och hålls vid liv. På så vis ges perspektiv på konflikten och gör den till ett gemensamt problem som måste lösas genom samarbete och ömsesidig förståelse, i stället för genom anklagelser och aggression. Ofta inträffar då det paradoxala att det som upplev som problem bli det som faktiskt för parterna samman igen och återskapar den intimitet som har gått förlorad.

IBCT är en behandlingsform som passar för de flesta par, oavsett samlevnadsform eller sexuell läggning. Metoden är användbar inte bara i parrelationer, utan också i alla slags situationer, till exempel i arbetsgrupper, där förståelse och samarbete håller på att trängas undan av misstroende och konflikt.

Kursupplägg

Antal deltagare/tillfälle: max 4 personer.
Deltagarna delger varsitt ärende. Det man missar i djup i ett ärende får man tillbaka genom att lyssna till andras ärenden och handledning utifrån detta.

Innan handledningstillfället; skriv ned din frågeställning, så du kort kan redogöra för den; ca 5-10 minuter.SekretessYtterst viktigt att alla ärenden anonymiseras.
Namn eller avslöjande detaljer får ej delges.


Omfattning

2,5 timmar/tillfälle på distans via Zoom.

Distanskurs via Zoom.
Du erhåller Zoom-länk i kursinbjudan i god tid innan tillfället.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Utbildningen riktar sig främst till terapeuter med KBT steg-1.
Även andra yrkesverksamma som arbetar med par-/familjeterapi; som gått grundutbildning i parterapi utifrån IBCT.

Utbildare

Axel Persson, legitimerad psykolog inom KBT med gedigen erfarenhet av kliniskt arbete med relationsproblem och IBCT.

Investering

1500 kr/tillfälle.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Fördjupningskurs Parterapi utifrån IBCT – med handledning, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Psykologpartners W & W AB

Psykologpartners

Psykologpartners har spetskompetens inom psykologi. Inom psykologins alla delar. Vi ger både längre och kortare utbildningar såväl som skräddarsydda utifrån organisationers behov. Spetskompetens inom utbildning, handledning och psykologisk behandling med hjälp av Sveriges bästa psykologer. Vi erbjuder utbildning för dig inom skola, psykiatri,...


Läs mer om Psykologpartners W & W AB och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Psykologpartners W & W AB

Kammakargatan 22
111 40 Stockholm

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Fördjupningskurs Parterapi utifrån IBCT – med handledning!

Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 125 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Fördjupningskurs Parterapi utifrån IBCT – med handledning från Psykologpartners W & W AB, fyll i dina uppgifter: