Visa utbildning.se som: Mobil

Licensierad Fystränare - Distans, Yrkesutbildning

PRO Athlete
Kort om utbildningen
150 timmar
22 400 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: Löpande starter - Distans
Onlineutbildning
   
Distans
licensierad fystränare pt personlig tränare

Kursbeskrivning

Licensierad Fystränare Distans, steg 2 - Distans

Licensierad Fystränare passar dig som vill vara med och skapa ett hållbart och framgångsrikt idrottande oavsett nivå eller inriktning. Kvalitetssäkra dig som fystränare inom 3D träning, skivstångsträning, akut omhändertagande, kroppens uppbyggnad, mental träning, kost och få en tydlig ram att arbeta utefter. Du har alltid tillgång till feedback/coachsamtal under utbildningen. Utbildningen är webbaserad och du får tillgång till ett login till vår plattform där du kommer åt videor, dokument, pdf, övningsprov, prov.

​Utbildningen har en fördjupad del inom 3D träning vilket ger dig en större profession till skillnad mot andra fystränarutbildningar.

Kursen riktar sig även till dig som idag arbetar som fystränare utan licens, sjukgymnast, ledare och önskar få fler verktyg att arbeta med inom prehab, rehab och prestationsutveckling.

Med denna kurs får du en profession som idag marknaden efterfrågar och som bygger på de senaste vetenskapliga rönen.

Vi lägger stor vikt vid kroppens alla rörelseplan och kedjereaktioner för att få en tydlig bild av hur människan fungerar i olika typer av rörelser och därav få förståelse för hur vi ska kunna förbättra funktionen och rörelsemönster.

PRO Athlete har valt att samarbeta med några av Sveriges främsta aktörer inom träning och utbildning såsom Fredrik Wandus och Angelica Brage. Detta ger vår utbildning både hög kvalitet samt en tydlig vetenskaplig förankring.

Kursinnehåll

  • Anatomi & Fysiologi

  • Konditionslära - Uthållighet

  • Kost och Kosttillskott

  • Mental Träning

  • 3D Träning

  • Skivstångsträning

  • Akut omhändertagande

  • Idrottsskador

Struktur

  • Ni läser varje kapitel på egen hand och gör övningsuppgifter eller prov efter varje avslutad modul.
  • Ni får tillgång till allt material i direkt då ni köper kursen. 

Kvalitetssäkring

Utbildningen följer vetenskapliga rön enligt ”Arete Meritering” (Kunskap, Engagemang, Reflektion) som bygger på forskning om effektivt lärande.

Kursledare

Staffan Peterssonär certifierad hos Gray Institute - CAFS (Certification in Applied Functional Science) och 3D MAPS (Movement Analysis & Performance System). Han har varit i Phoenix, USA på Laboratories of Anatomical Enlightenment där han genomförde dissektionsutbildning för att få en fördjupad förståelse inom anatomi. Även utbildad 3D Tränare.

Staffan har examen på universitetet i Örebro som idrottslärare. Han har lärarlegitimation och arbetar på Sanda Idrottsgymnasium i Huskvarna där han undervisar i träningslära för elever inom elitsatsning. Utöver detta har han licens för olika Lic.PT tränarutbildningar. Han har också utbildning inom Medicin 1 och 2 samt Certifierad massör. Staffan samarbetar med en mängd olika elitlag i flertal sporter som bl.a.

Svensk Tennis Syd men också organisationer inom idrott så om Smålandsidrotten.

Daniel Arbfors driver egen klinik där han arbetar som Cert. Massageterapeut och Lic. PT. Han arbetar som fystränare för ett av Jönköpings elitlag inom fotboll. Han arbetar även hos Nordic Wellness som föreläsare och som Personlig tränare för OS ryttare. Utbildad 3D tränare och certifierad hos Gray Institute - CAFS (Certification in Applied Functional Science) och 3D MAPS (Movement Analysis & Performance System). Daniel har också varit i Phoenix, USA på Laboratories of Anatomical Enlightenment där han genomförde dissektionsutbildning för att få en fördjupad förståelse inom anatomi.​

Fredrik Wandus har personligen tagit fram all fysiologisk utbildning för Flygvapnets stridspiloter och undervisat dessa i över 10 år. Han har en gedigen erfarenhet som utbildare, elitidrottstränare och testledare vilket borgar för högsta tänkbara kvalitet i utbildningen. Fredrik har tränat flera OS-deltagare och ett antal olika idrottslag på högsta nationella nivå under drygt 20 års tid.

Angelica Brageär en svensk styrkelyftare och föreläsare. Hon har tagit guld och silver i VM, tre guld och ett brons i EM och nio guld, ett silver och två brons i SM

Anki Sundin är en av Sveriges mest välkända näringsfysiologer och har fokus på livsmedel, kommunikation och hållbarhet. Med en MBA från Stockholm School of Economics kom intresset för att se vad hållbarhet gör för lönsamheten.

Att se kronor och ören bakom den process som leder till lägre miljöpåverkan, mer hälsosamma produkter för konsument och underlag för PR och kommunikation. Genom att väva in hållbarhet i bolagets DNA och se det som naturligt att räkna på hur mycket varje insats är värd, så blir det lättare att se hur det arbetet kan gynna bolaget på lång sikt.

Målgrupp

Inga förkunskaper krävs. Med fördel kan du gå vår kurs Grundkurs Massage.

Skicka intresseanmälan eller boka direkt på proathletesverige.se

Fortsatta studier

Efter avslutad kurs till Lic. Träningsinstruktör kan du välja att vidareutbilda dig till 

Lic. Internationell Personlig Tränare & 3D Training Analysis, steg 3.

Utbildningen är för dig som vill säkerställa dina kunskaper och kvalificera din yrkesroll och profession för din förening, arbetsgivare eller klient. Du erhåller en Internationell Licens av Europe Active och registreras i EREPS (Europeiska Registret av Professionella Träningsutövare) av PRO Athlete första året.

Investering

Pris: 22.400:- ex moms. 

Delbetala med Klarna

Examen, diplom m.m.

Efter avslutad kurs erhåller du kursintyg.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Licensierad Fystränare - Distans, Yrkesutbildning, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

PRO Athlete

PRO Athlete i Jönköping

Utbildningar för dig som idrottar

Vårt fokus ligger på dig som idrottar, är tränare, har varit aktiv eller föräldrar till idrottande barn och vill utvecklas inom ditt yrke eller köra eget. Våra kurser finns på olika nivåer inom träning, massage, mental hälsa, kost, komplementärmedicinska utbildningar...


Läs mer om PRO Athlete och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

PRO Athlete

Cardio Club
Herkulesvägen 1
553 03 Jönköping

 Visa telefonnummer

Fortsatta studier

Efter avslutad kurs till Lic. Träningsinstruktör kan du välja att vidareutbilda dig till 

Lic. Internationell Personlig Tränare & 3D Training Analysis, steg 3.

Utbildningen är för dig som vill säkerställa dina kunskaper och kvalificera din yrkesroll och profession för din förening, arbetsgivare eller klient. Du erhåller en Internationell Licens av Europe Active och registreras i EREPS (Europeiska Registret av Professionella Träningsutövare) av PRO Athlete första året.

Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Licensierad Fystränare - Distans, Yrkesutbildning från PRO Athlete, fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Bli den första att recensera Licensierad Fystränare - Distans, Yrkesutbildning!

Liknande utbildningar