Visa utbildning.se som: Mobil

Stresshantering med KBT

Previa
Kort om utbildningen
12 veckor
14 040 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2020-02-05 - Stockholm
Öppen utbildning
   
Stockholm

Kursbeskrivning

Stresshantering med KBT


Kurs i stresshantering med KBT-inriktning (Kognitiv beteendeterapi) vänder sig till dig som upplever stress och som påverkar dig på ett negativt sätt. Vid nio tillfällen får du bland annat lära dig kartläggning av tankar, känslor och beteenden och "uppvarvning" samt behålla sunda mönster.

Idag är det många som lider av stressrelaterade besvär. Stresshantering innebär att lära känna av och minska den stress som upplevs. Riskerar du att bli eller har varit sjukskriven på grund av stress finns hjälp att få. Stresshantering med KBT-inriktning är en kurs där du får kunskap, stöd och verktyg för att förebygga och förändra din situation. 

Utbildningens innehåll

Kursen vänder sig till dig som upplever att stressen påverkar dig på ett negativt sätt. Du får stöd och verktyg i hur du kan förändra situationen och du får lära dig på vilket sätt du får en bättre balans mellan arbete, fritid och privatliv.

Kursen är praktiskt inriktad och bygger på ett “här och nu”-fokus med KBT. Fokuset ligger främst på er aktiva medverkan, bland annat i form av hemuppgifter blandat med teori och praktiska övningar.

 • Kartläggning av tankar, känslor, beteenden och kroppsliga reaktioner
 • Grundläggande stressteori 
 • Uppvarvning - återhämtning.
 • Introduktion till beteendeanalys
 • Stressteori och stressnyckel
 • Vad bidrar till mina egna stressnivåer?
 • Mål och förändring
 • Avspänning
 • Oro och ältande
 • Vidmakthållande
 • Skillnad mellan bakslag och återfall
 • Att behålla sunda mönster, livskvalitet

Kurslängd

Under tolv veckor sker 9 gruppträffar á 2 timmar, varav en uppföljningsträff, samt ett seminarium för deltagarnas chefer.

Efter utbildningen Stresshantering med KBT

Du får en ökad kunskap kring stresshantering och de faktorer som bidrar till din stress. Kursen ger dig även verktyg för att genomföra ändringar som krävs för att du ska må bättre.

Pris 

14 040 kronor exklusive moms. Detavser pris per deltagare på våra öppna utbildningar. Företagsanpassade utbildningar offereras separat.


Övriga villkor

Utbildningen kan ombokas eller avbokas kostnadsfritt fram till fyra veckor innan utbildningen börjar. Därefter debiteras 100% av kostnaden.

Fakturering sker innan kursstart. Betalningsvillkor 30 dagar. 

Previa förbehåller sig rätten att avboka eller omboka utbildningar på grund av för få deltagare.

Företagsanpassning

Utbildningen kan självklart anpassas efter era specifika behov och förutsättningar. Ni väljer då om ni vill att utbildningen ska hållas på er egna arbetsplats eller i Previas lokaler.

Kontakta oss för företagsanpassad utbildning för mer information och offert.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Stresshantering med KBT, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Previa

Previa

En verksamhet utvecklas av de människor som arbetar inom den.

En verksamhet utvecklas av de människor som arbetar inom den. Verksamheten utvecklas när människorna i den utvecklas. Kompetensutveckling är en de viktigaste verktygen för att skapa resultat genom människor. Previa erbjuder en rad utbildningar vilka bidrar till en effektivare organisation,...


Läs mer om Previa och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Previa

S:t Eriksgatan 113
Stockholm

Recensioner
Bli den första att recensera Stresshantering med KBT!