Inga recensioner än

Hjullastare & Grävmaskin Validering (TYA)

Presto Brandsäkerhet, i Stockholm (+3 orter)
Längd
1 dag
Pris
9 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
4 september, 2023 (+4 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning, Företagsanpassad utbildning
Längd
1 dag
Pris
9 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
4 september, 2023 (+4 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning, Företagsanpassad utbildning
Från 9 900 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

Hjullastare Godshantering
Utbildningen vänder sig till dig som vill arbeta med hjullastare i andra miljöer och arbetsplatser som idag är anslutna till Transportarbetsrförbundets avtal(TYA) Utbildningen omfattar att arbeta med godshantering., arbete med skopa, kranarm, pallgafflar, men även hydrauliska redskap som sopvals eller snöslunga.


Hjullastare Anläggning
Denna utbildning vänder sig till dig som vill bli anläggningsförare. Här får du lära dig ritningsläsning, utsättning med mera och kan därefter även arbeta med vägbyggnad, anläggning av terasser och liknande.

Hos Presto kan du avlägga kompetensprov på hjullastare enligt TYA. För att få yrkesbevis utfärdat av TYA krävs minst 30 månaders dokumenterad praktisk yrkeserfarenhet av hjullastare. Detta erhålls efter genomfört och godkänt kompetensprov. Har du mindre dokumenterad erfarenhet än så utfärdas ett utbildningsbevis efter genomfört och godkänt kompetensprov.

Kommande kursstarter

Välj mellan 4 kursstarter

4 september, 2023

  • Öppen utbildning
  • Skurup

20 september, 2023

  • Öppen utbildning
  • Stockholm

21 september, 2023

  • Öppen utbildning
  • Stockholm

Kontakta oss och boka en helt egen kurs för dig och dina medarbetare.

  • Företagsanpassad utbildning
  • Sverige

Målgrupp

För dig som arbetar med hjullastare på allmänna vägar med snöröjning, eller sopvalsar och snöslungaggregat, eller för dig som arbetar med hjullastare hos ett TYA-anslutet företag.

Vill du arbeta med godshantering arbetar du med att lasta, bära och lossa gods. Du använder skopa, kranarm, pallgafflar, men även hydrauliska redskap som sopvals eller snöslunga.

Vill du bli anläggningsförare kompletterar du med anläggningskursen. Då får du lära dig ritningsläsning, utsättning med mera och kan därefter även arbeta med vägbyggnad och liknande anläggningsarbeten.

Förkunskaper

För att kunna arbeta som hjullastarförare krävs att du har traktorkort eller B-kort (undantag finns). Du ska ha fyllt 18 år och ha erhållit tillräckliga kunskaper. För att erhålla utbildningsintyg eller yrkesbevis från TYA ska du ha teoretiska kunskaper och praktiska färdigheter enligt nedan:
• Arbetsmiljö och säkerhet
• Hjullastare
• Hjullastare anläggning (valbar)


Vill du arbeta med godshantering arbetar du med att lasta, bära och lossa gods. Du använder skopa, kranarm, pallgafflar, men även hydrauliska redskap som sopvals eller snöslunga. Vill du bli anläggningsförare kompletterar du med anläggningskursen. Då får du lära dig ritningsläsning, utsättning med mera och kan därefter även arbeta med vägbyggnad och liknande. Tilläggsutbildningens längd varierar mellan 1 – 6 veckor beroende på förkunskaper och tidigare erfarenheter

Kursinnehåll

• Trafikkunskap
• Hjul, däck och slirskydd
• Körteknik
• Maskinvård
• Driv- och smörjmedel
• Kundservice
• Miljövård
• Ansvar och försäkringsfrågor
• Arbetsmiljö, ergonomi.

Yrkesbevis och Branschkrav
Ovanpå lagkravet finns byggbranschens (BYN) och transportbranschens (TYA) egna högre ställda krav på vilkendokumentation föraren skall ha. Därför skiljer sig utbildningen beroende på vart man arbetar eller är vart man är kollektivansluten. Yrkesbevis erhålls efter det att föraren har tillgodosett sig de antal timmar som krävs för respektive utbildning. BYN och TYA har upprättat ett separat avtal om erkännande av varandras yrkesbevis och utbildningsböcker för de maskinslag som är gemensamma. Tyas utbildning vänder sig till alla hjullastarförare som inte är anslutna genom byggnads kollektivavtal. Är man anslutet via Byggnads eller skall framföra hjullastaren i BYN arbetsområden tillämpas BYN utbildningen.

Upplägg

Tidsåtgång

Godshantering 1-3 veckor beroende på förkunskaper och tidigare erfarenheter. TYA Entreprenad/jordförflyttande 1-6 veckor beroende på förkunskaper och tidigare erfarenheter

Examen, diplom m.m.

Intyg

Förare med mindre än 30 månaders erfarenhet erhåller efter godkänd utbildning ett utbildningsbevis. När 30 månaders erfarenhet uppnåtts skall utbildningsbeviset bytas ut mot ett yrkesbevis. Detta görs genom att skicka in ett arbetsgivarintyg med antal arbetade timmar samt utbildningsbeviset till TYA.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Hjullastare & Grävmaskin Validering (TYA), direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!
Presto Brandsäkerhet
Logementsvägen 4
281 35 Hässleholm

Vi på Presto är Nordens ledande aktör för utbildning inom arbetsmiljö, brand och olycka. Med bred expertis och lång erfarenhet erbjuder vi ett omfattande utbildningsprogram och kompetensutvecklar över 60 000 personer varje år. Presto hjälper stora och små kunder att...

Läs mer om Presto Brandsäkerhet och visa alla utbildningar.

Highlights