Visa utbildning.se som: Mobil

ESA Instruerad Person

Presto Brandsäkerhet
Kort om utbildningen
4 timmar
4 900 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2021-11-15 - Distans
Distans
Svenska
Onlineutbildning
Kommande starter
Distans
4 900 SEK
2021-11-15

Distans
4 900 SEK
2021-11-26

Distans
4 900 SEK
2021-12-06

Målgrupp

Utbildning för icke fackkunnig personal som ska utföra arbete som innebär elektrisk fara. En instruerad person är den som har instruerats tillräckligt av fackkunnig person för att kunna undvika faror som elektricitet kan medföra. Denna utbildning ersätter den tidigare utbildningen ESA Tillträde.

Enligt elsäkerhetslagstiftningen ska innehavaren av en elanläggning se till att arbete som utförs på eller i anslutning till anläggningen görs på ett sådant sätt och utförs av eller under ledning av personer med sådana kunskaper och färdigheter att betryggande säkerhet ges mot personskada och sakskada. Vidare ska arbetsgivaren vidta alla åtgärder som behövs för att förebygga att arbetstagare utsätts för ohälsa eller olycksfall.

Publikationen ESA Instruerad Person är en anpassning av innehållet i ESA Grund och ESA Arbete och är tänkt att fungera som en anvisning för icke fackkunnig personal som ska utföra arbete i anslutning till en elanläggning där man tillämpar ESA, till exempel vid arbete i ställverk och driftrum, för att uppfylla ovan ställda krav.
En nyhet i publikationen är en ändrad tillträdeshantering med hjälp av dokumentet ESA Överenskommelse om tillträde, (ESA 013) som ska fyllas i av elanläggningsansvarig och entreprenör innan arbete påbörjas. I utbildningen går man även igenom vanligt förekommande definitioner och funktioner (roller) i en ESA-organisation, säkerhetsavstånd vid icke-elektriskt arbete, olika typer av säkerhetsåtgärder och riskhantering.

Giltighetstid

Utbildningen ska repeteras minst vart tredje år

Upplägg

Utbildningen behandlar bland annat följande områden:

  • Elektriska faran
  • Funktioner (roller) i en ESA-organisation
  • Säkerhetsavstånd vid icke-elektriskt arbete
  • Säkerhetsåtgärder
  • Riskhantering
  • Tillträdeshantering
  • Arbetsmetoder

Investering

Efter genomförd utbildning utfärdas ett personligt intyg till deltagaren.

Kursledare

Utbildningen vänder sig till icke fackkunnig personal som antingen ska utföra självständigt icke-elektriskt arbete där det finns en elektrisk fara, till exempel vid verksamhet i driftrum och ställverk, eller utföra arbete under ledning av fackkunnig elsäkerhetsledare.

Arbetsuppgifter kan vara städning och målning i driftrum, montering av stängsel runt anläggningar, service av släckutrustning, röjning, gräsklippning, kabelförläggning med mera.

Utbildningen är även lämplig för elanläggningsansvariga och eldriftledare, för att förstå appliceringen av tillträdeshanteringen i sin organisation.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om ESA Instruerad Person, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 4,7

Baseras på 28 recensioner.

Lindesbergs Grus och Maskin AB
Lindesbergs Grus och Maskin AB
Lindesbergs Grus och Maskin AB

Presto Brandsäkerhet

Varje timme förändras förutsättningar för företag och verksamheter då olyckor sker eller brand bryter ut. Varje timme riskeras människors liv och hälsa. Varje timme förstör brand och olycka resurser och tillgångar och gör framtiden osäker. Varje timme gör vi alla...


Läs mer om Presto Brandsäkerhet och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Presto Brandsäkerhet

Logementsvägen 4
281 35 Hässleholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
(4,7)
Baseras på 28 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 7851 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen ESA Instruerad Person från Presto Brandsäkerhet, fyll i dina uppgifter: