Visa utbildning.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din utbildning? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka utbildning. Läs mer här.

Certifierad Samtalsledare i Emotion- och Motivationsprogrammet (EMMO) - Webbkurs Live

Prata med Unga
Kort om utbildningen
4 halvdagar och 1 heldag mellan perioden 14 sep - 1 okt, 2020
5 500 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2021-09-14 09:00 - Distans
Sista ansökan: 2021-08-14
Onlineutbildning
   
Distans, Rikstäckande

Kursbeskrivning

Hur vi får unga hjärnor att fungera tillsammans - den fantastiska konsten att leda unga i grupp

Använd mer av dig själv i mötet med barn och ungdomar. Utbildningen Certifierad Samtalsledare i Emotions- och Motivations programmet (EMMO) ger dig allt du behöver för att hålla utvecklande och reflekterande samtal med barn och ungdomar i grupp.

EMMO programmet har integrerat det bästa från olika samtalsmetoder och förfinats under 15 år. Du lär dig bland annat den mångfaldigt prisbelönade samtalsmetoden DIN BROR och DIN SYSTER som bland annat vunnit priser som ”Årets skadeförebyggare” och ”Årets integrationssatsning”. Mätningar av barn och ungdomar som genomgått programmet har visat att den självupplevda tryggheten ökat med 50 % medan våldsanvändningen och skolkningen minskat med 45 % respektive 70 % efter en termins samtalsgrupper. En gemensam förståelse och ett gemensamt förhållningssätt, fungerande kommunikation och byggande av viktiga färdigheter ligger bakom dessa siffror. 

För dig som ledare ger EMMO programmet möjlighet att använda mer av dig själv och utveckla din egen självkännedom i mötet med barn och ungdomar. Det innebär att du lär dig samtala med barn och ungdomar om vad som driver deras beteende och påverkar deras välmående på ett relevant, intressant och roligt sätt. 

EFTER UTBILDNINGEN ÄR DU REDO ATT:

 1. Genomföra manualbaserade samtal med ungdomar i grupp och enskilt.
 2. Leda unga genom en konstruktiv grupprocess.
 3. Leda dig själv i mötet med unga; bemöta upprörda känslor och lugna ner dina egna känslor i utmanande och stressande situationer.
 4. Lära ut grunderna om den unga hjärnan och kroppen.
 5. Genomföra Emotions- och Motivationsprogrammet (EMMO) och hjälpa ungdomar i grupp att:
 • Reflektera över både positiva och negativa emotioners funktion och syfte.
 • Reflektera över hur nervsystemet, stress och signalsubstanser påverkar hur vi ser på oss själva och vårt beteende.
 • Skapa kreativa lösningar för att reglera upp och ner det unga nervsystemet
 • Öka ungdomars förståelse för sina egna känslor och dess koppling till både hälsosamma och ohälsosamma beteenden samt till negativa och positiva tankemönster.
 • Använda positiva känslor som ett verktyg för att skapa förändring.
 • Göra medvetna val genom att reflektera över såväl kortsiktiga som långsiktiga konsekvenser av beslut.
 • Utveckla självförmåga och inre motivation.
 • Stötta och stärka varandra i grupp.
 • Skapa ökad förmåga att hantera utmaningar och påfrestningar genom ökat känsla av sammanhang - KASAM

  

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om utbildningen påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Denna utbildning är särskilt utformad för de som möter unga i grupp eller har som avsikt att starta gruppverksamhet för unga med fokus på förbättrad psykosocial hälsa. Deltagare på utbildningarna är ofta fritidspedagoger, kuratorer, behandlingspedagoger, lärare, specialpedagoger, socialsekreterare och ledare inom idrotts-och föreningslivet. 

Upplägg

Utbildningen fyra delar:

 1. Samtalsledarskap: att leda samtal med barn och ungdomar
 2. Ledarskap i grupp: att leda barn och ungdomar i grupp
 3. Emotion och motivation: att hjälpa barn och ungdomar förstå och rikta motivation och drivkraft
 4. Emotions- och motivationsprogrammet  - EMMO

1. Samtalsledarskap: att leda samtal med barn och ungdomar

Samtalsteoridelen ger kunskap om och är fullpackad med metoder och tekniker som hjälper dig att hålla ett samtal med hög kvalitet. Strukturen för samtalen är:

Emotionsfokuserade – samtalen ska väcka intresse och öka förståelsen för hur våra emotioner och känslor påverkar våra stressreaktioner och negativa tankemönster/beteenden men även ögonblick av inspiration och positiva tankemönster/beteenden

Relationsförbättrande – samtalen ska vara ”validerande” för att öka förutsättningarna för acceptans och känsloreglering hos den vi samtalar med.

Aktionsfokuserade – samtalen ska locka till inre motivation och förändring.

2. Ledarskapet i grupp: att leda barn och ungdomar i grupp

Ledarskapsteoridelen tittar närmare på rollen som samtalsledare. Vi går igenom och övar på tekniker som hjälper dig att både leda dig själv, leda deltagarna och leda samtalet kring emotioner under gruppträffarna. 

3. Emotion och motivation: att hjälpa barn och ungdomar förstå och rikta motivation och drivkraft

Under del tre tar vi en närmare titt på den unga hjärnan och kroppen och berör områden som nervsystemet, stress, känslor och signalsubstanser hos ungdomar. Kunskap som vi behöver för att förstå och hantera hälsosamma och ohälsosamma beteenden som unga ofta uppvisar i grupp och enskilt. 

4. Emotions- och motivationsprogrammet - EMMO

Emotionsprogrammet är en praktisk del. Där lär du dig att genomföra emotionsprogrammet. Vi fokuserar på våra vanligaste negativa emotioner såsom ilska, sorg, skam, skuld, avsmak och våra vanligaste positiva emotioner såsom glädje, tacksamhet, stolthet och hopp. Fokus ligger även på att diskutera "negativa" emotioners koppling till stress och negativa tankemönster och "positiva" emotioners koppling till ökad energi och positiva tankemönster.Tid & plats

Onlineutbildning och Webbkurs Live

Upplägg:

14 Sep: Introduktion: 09.00 - 12.00

15 Sep: Workshop 1: 09.00 - 12.00

Samtalsledarskap: att leda samtal med barn och ungdomar

22 Sep: Workshop 2: 09.00 - 12.00

Ledarskap i grupp: att leda barn och ungdomar i grupp

29 Sep: Workshop 3: 09.00 - 12.00

Emotion och motivation: att hjälpa barn och ungdomar förstå och rikta motivation och drivkraft

1 Okt: Examination: 09.00 - 15.30

Emotions- och motivationsprogrammet  - EMMO

Utbildning sker live via videokonferensverktyget Zoom under fyra halvdagar och en heldag. 

Deltagarna går även igenom utbildningsavsnitt via vår utbildningsplattform. 

Kursmaterial och certifikation ingår. 

Kursledare

tyko granberger

Tyko Granberger har utbildat, handlett och bedrivit samtalsgrupper med fokus på neurovetenskap och emotionsträning professionellt över 17 år. Under många år samarbetade han med aktörer som Childhood Foundation, Inkludera, Rädda BarnenBRIS och FN såväl som med företag, kommuner och myndigheter över hela Sverige och internationellt. Tyko har även varit verksamhetschef på Fryshuset i Stockholm samt coachat och rådgivit barn och familjer i sårbara situationer på Rädda Barnens kriscentrum och på Maskrosbarnsläger för barn till psykiskt sjuka och missbrukande föräldrar. Han har även handlett personal på HVB för barn och unga i emotionsfokuserat bemötande. Tyko var även medlem i den Svenska stödstyrkan som skapades efter Tsunamikatastrofen 2004.

Tyko har tagit lärdom av en otrygg uppväxt som enda barn, utan en pappa och med en psykiskt sjuk mamma. Han drivs av visionen att alla barn ska växa upp och få den trygghet och samvaro som barn behöver för att frodas, må bra och använda sin fulla potential.

Tillsammans med Driton Rama har Tyko utvecklat flera prisbelönta stödjande och stärkande metoder för särskilt unga pojkar i risk samt tagit fram rapporter och ledningsinstrument för näringsliv och skolor över hela Sverige. Som VD för sin egen organisation Bröder och Systrar bedrev han även samtalsgrupper med fokus på neurovetenskap och emotionsträning för pojkar i utsatta områden i Stockholms förorter.

Examen, diplom m.m.

Utbildningen leder till Certifierad Samtalsledare i Emotions- och Motivations programmet (EMMO)

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Certifierad Samtalsledare i Emotion- och Motivationsprogrammet (EMMO) - Webbkurs Live, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 4 recensioner.

Anna
(5)
Intressant och spännande utbildning som gav mig vad jag behövde för att genomföra samtalsgrupper. Genomtänkt, inspirerande och modern.
Lena
(5)
Tack för fantastiska dagar! Jag känner mig fortfarande uppfylld av den fina energin som var i gruppen och känner en sån tacksamhet. Du är en fantastisk ledare! Jag känner att jag fått verktyg framåt nu när vi ska skapa samtalsgrupper (på FMN Storstockholm, Föräldraföreningen mot narkotika) för unga som lever nära någon med missbruksproblematik. ...
Visa mer
David Pilbäck
(5)
Kursledaren är otroligt trygg och tydlig med en lång och djup erfarenhet av ämnet. Kursen var genomarbetad och jag känner mig nu helt redo att hålla samtalsgrupper.

Prata med Unga

Prata med Unga

I dag behöver barn och ungdomar stöd och ledarskap mer än någonsin.

Vi hjälper dig att hjälpa barn och ungdomar, ge en buffert mot psykisk ohälsa och öka oddsen för ett ökat välmående. Tillsammans skapar vi bättre förutsättningar för dagens ungdomar så att de inte bara mår bättre utan är motiverade att fortsätta...


Läs mer om Prata med Unga och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Prata med Unga


Recensioner
Kursrecensioner
(5,0)
Baseras på 4 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(5,0)
Baseras på 38 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Mer inom området

Liknande utbildningar