Visa utbildning.se som: Mobil

Certifierad Samtalsledare i Affektträning

Prata med Unga
Kort om utbildningen
Längd: 4 dagar
Pris: 0 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: Begär offert för pris och datum - Sverige
Utbildare: Prata med Unga plus
Typ: Företagsanpassad utbildning
   
Ort: Rikstäckande

Kursbeskrivning

företagsanpassad utbildning så du lär dig prata med ungdomar

 

DIN BROR/DIN SYSTER plus, en mångfaldigt prisbelönad samtalsmetod

En fyradagarsutbildning som lär dig att använda manualstyrd affektträning i mötet med unga.

Lär dig att leda unga i grupp genom den mångfaldigt prisbelönade samtalsmetoden DIN BROR/DIN SYSTER plus. En våldsförebyggande och kapacitetsstärkande samtalsmetod som syftar till att vägleda unga i grupp genom manualstyrda samtalsträffar med fokus på ökad affektmedvetenhet och konsekvenstänk.

Målsättning:

 • Lära dig att vägleda unga i grupp genom manualstyrda samtalsträffar med fokus på ökad affektmedvetenhet och konsekvenstänk.
 • Ge dig verktyg för att vägleda och coacha unga genom en affektfokuserad och validerande samtalsteknik (AVS).
 • Att stärka dig som samtalsledare genom ett integralt samtalsledarskap.

Efter utbildningen kan du:

 • Planera och genomföra 10 strukturerade samtalsträffar med unga i grupp i enlighet med samtalsmetoden DIN BROR/DIN SYSTER med fokus på våra nio grundaffekter, dess funktion och syfte samt hur de påverkar våra beteenden och beslut.Varje samtalsträff fokuserar på en av våra nio grundaffekter och syftar övergripande till att öka ungas affektmedvetenhet.
 • Coacha och validera unga i enlighet med den affektfokuserade och validerande samtalstekniken (AVS)
 • Använda den integrala modellen i ditt samtalsledarskap.

Resultat:

 • Samtalsmetoden genomförs idag på en mängd olika skolor och fritidsgårdar runt om i Sverige och har blivit utvärderad flera gånger. Utvärderingarna visar bland annat att tryggheten hos de som deltog i samtalsgrupperna ökade med 47 % medan våldsanvändningen och skolkningen minskade med 45 % respektive 69% efter en termin av samtalsgrupper.
 • Forskning visar att hög affektmedvetenhet skapar bra förutsättningar för goda relationer såväl ett positivt samspel med andra människor vilket i sig har ett positivt samband med elevers prestation i skolan. 

Utbildningens innehåll:

 • Lär dig att använda en affektfokuserad och validerande samtalsteknik (AVS). AVS är ett verktyg för att vägleda och coacha andra att förstå, hantera och reglera sina känslouttryck, vilket ökar ens förmåga att styra över sitt eget beteende. Här lär du dig bland annat om hur våra nio grundaffekter bidrar till hur vi tänker, känner och beter oss, både i grupp som individuellt. Du lär dig även att validera utefter sju nivåer i mötet med unga. Syftet är att öka ungas upplevelse att bli förstådda, accepterade och bekräftade vilket ökar förtroendet och möjligheten för positiv förändring.
 • Lär dig ett integralt samtalsledarskap lär du dig att bli den bästa ledaren i mötet med unga genom att hantera dina egna affekter, modellera ett konstruktivt beteende och hälsosamma värderingar samt skapa en förutsägbar struktur i mötet med unga.
 • Praktisk implementering av DIN BROR/DIN SYSTER plus samtalsmanual. Lär dig hur du använder grundaffekterna i strukturerade samtalsgrupper med unga.

Målgrupp

Utbildningen vänder sig till yrkesverksamma och ideellt arbetande som i sitt arbete möter unga, individuellt eller i grupp eller till yrkesverksamma som vill starta upp samtalsgrupper för unga. 

Vad säger tidigare deltagare om kursen?

"Jäkligt roliga och inspirerande dagar! metoden känns grym och ni ska ha sjukt mycket credd för att ni är grymma och pitchar in en från början grym metod till ett sjukt grymt koncept. Ni ligger helt rätt, ändra inget!"

"Mycket nöjd och tycker att dagarna var inspirerande."

"Jag är helt enkelt helnöjd med hela utbildningen. Även helnöjd med suveräna kursledare!"

"Jag är mycket nöjd med utbildningen väckte mycket tankar och synsätt. Väldigt inspirerande. Skulle vilja ha haft flera dagar och mera samarbete."

"Är väldigt nöjd och fick mycket med mig som jag har användning för, inte bara i grupper utan även i mitt arbete i stort."

"Det mångkulturella perspektivet var det nya för mig. Mycket av de andra delarna hade jag erfarenhet av redan. Det var dock oerhört givande att få möjlighet att påminnas om vikten av samtalsgrupper samt fick jag en kick av den positiva anda ni förde med er."

"Den var mycket bra och varierad. Tog upp många viktiga bitar som skapade en tydlig helhet. Tillät oss att ställa många frågor och avbryta närsom under föreläsningarna. Många bra övningar."

"Utbildningen har förändrat en del av mina förhållningssätt och delvis fått mig att hitta tillbaks till mina bättre sidor som samtalsledare. En fantastiskt bra utbildning som vi kommer att ha mycket stor nytta av samt på det stora hela taget använda oss av."

"Det var väldigt roligt och intressant. Jag har aldrig varit så uppmärksam under en hel utbildning. Kan inte säga exakt vad som gjorde det men dagarna i stort var riktigt bra planerade!!"

"Mycket fin utbildning som verkligen hjälpte oss på traven och gav oss nya idéer och tankar. Uppskattas verkligen!"

"Det känns lite fjantigt att klicka i bra och mycket bra på alla punkter, men i ärlighetens namn var det en gedigen, genomtänkt och väldigt givande utbildning ni har satt ihop. Imponerande, i sin helhet och väldigt användbar. Tack ska ni ha!"

"Grym utbildning och ledare. Konstant relevant ämne. Bästa: att det var tillåtet att skratta så mycket. Sämsta: vill ha ännu mer tips på övningar att köra på ungdomarna."

"Samtalen var spännande, mycket nya underbara saker. Men kanske förlänga tiden för utbildningen lite."

"Det bästa var att jag lärde mig mycket mer än vad jag kunde när det gäller pojkar."

"Fortsätt så här, det var väldigt kul, spännande och lätt att förstå dig. Hade önskat att vi hade ännu fler samtalsövningar."

"Du var väldigt duktig på att skapa en trivsam grupp."

"Mycket tydlighet och klokhet. Tyko är en stjärna. Tack!"

"Bra utbildning, allt känns så enkelt nu. Bra koll på läget hade föreläsaren. Kunde sin sak. Tack för den här gången."

"Mycket bra fortsätt med det du gör!"

Tid & plats

Utbildningarna sker i era lokaler. För att utbildningen ska ske så smidigt som möjligt behöver lokalen ha tillgång till whiteboard, blädderblock samt projektor.

Investering

Avbokningsregler

Anmälan är bindande. Vid avbokning senare än 30 dagar innan bokad utbildningsdag debiteras kunden för motsvarande 100% av utbildningskostnaden. Vid förhinder kan platsen överlåtas till annan deltagare i samråd med oss.

Mat & logi

I priset ingår dokumentation och kursintyg.

Erbjudande

Kontakta oss för offert.

Examen, diplom m.m.

Utbildningen leder till Certifierad samtalsledare i affektträning för unga.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Certifierad Samtalsledare i Affektträning, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Prata med Unga

Prata med Unga

Med välmående och utveckling i fokus Internationell forskning visar att det finns ett starkt samband mellan välbefinnande och prestationer och emotionell färdighet. Att arbeta känslosmart är ett nytt och effektivt sätt att öka den emotionella kapaciteten hos dig som möter unga såväl som hos...


Läs mer om Prata med Unga och visa alla utbildningar.
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Certifierad Samtalsledare i Affektträning!

Arrangörsrecensioner
          (5,0)
Baseras på 5 recensioner
Alla recensioner för arrangören