Visa utbildning.se som: Mobil

Att prata med pojkar och skapa positiv förändring

Prata med Unga
Kort om utbildningen
1 dag
Företagsanpassad utbildning
   
Rikstäckande

Kursbeskrivning

Certifierad samtalsledare

”Att prata med pojkar och skapa positiv förändring”

Pojkar som grupp toppar den negativa statistiken och ligger efter i den positiva statistiken och många pratar idag om ”pojkkrisen” som ett faktum. Denna utbildning går igenom hur vi når fram till pojkar och hur skapar vi en positiv förändring? Utbildningen är fulladdad med unika erfarenheter från över 15 års arbete av reflekterande och stärkande samtal med pojkar. Kursledarare är Tyko Granberger som tillsammans med Driton Rama utvecklat den prisbelönta DIN BROR metoden och BEAV (Boys Emotional Awareness and Validation Program).  

EN UTBILDNING SOM HJÄLPER DIG ATT:

 • Prata så att pojkar lyssnar och lyssna så att pojkar pratar
 • Bryta igenom pojkars mur av ”jag vet inte” och ”jag orkar inte”
 • Förebygga och hantera konflikter med pojkar
 • Skapa nyfikenhet och närvaro hos pojkar
 • Skapa positiva förändringar i pojkars vardag

DU FÅR DU KUNSKAP OM:

 1. Hur den unika metoden DIN BROR har utvecklats och utformats för att skapa positiv förändring hos pojkar.
 2. Vad som fungerar och vad som inte fungerar vid såväl förebyggande, främjande och behandlande insatser för pojkar.
 3. Specifika kulturella utmaningar som påverkar pojkars tankar, känslor och beteenden. 
 4. Hur du kan bemöta dessa utmaningar

Utbildningen består av tre block:

Block 1

Under detta block tittar vi närmare på frågor som;

Vilka beteenden ställer till det för pojkar i grupp?Vad ligger bakom dessa beteenden? Varifrån kommer dessa beteenden? Hur ser pojkars socialisering ut? Hur kan den socialiseringen öka respektive minska destruktiva beteenden? Hur kan man arbeta gruppdynamiskt med pojkar för att skapa ett mer stöttande och schysst klimat?   

Block 1 syftar till att öka förståelsen för vad som ligger bakom destruktiva beteenden och vilken effekt de får. Vi tittar även närmare på kulturella faktorer för att förstå hur vissa beteenden förstärks genom socialisering samt hur vi kan skapa en schysstare miljö.    

Block 2 

Under detta block tittar vi närmare på frågor som; 

Vad är det som driver beteenden? Vad kan ökad emotionell kompetens ge oss i mötet med pojkar? Vad kan pojkar få ut av en ökad emotionell förståelse samt en ökad förståelse för hur hjärnan fungerar och vilka konsekvenser ens handlingar får? Hur hjälper vi pojkar att välja långsiktiga resultat över kortsiktig tillfredsställelse? Hur kan man prata med pojkar om känslor på ett konkret och spännande sätt som skapar nyfikenhet och motivation?  

Block 2 syftar till att skapa ökad förståelse för känslors syfte och funktion och ge exempel på hur man pratar med pojkar om känslor, hjärnan och medvetna och genomtänkta val.

Block 3

Under detta block tittar vi närmare på frågor som; 

Hur når vi fram till pojkar? Hur kommer vi igenom olika former av försvar såsom isolering och tystnad, ”jag orkar inte” eller utåtagerande beteenden? Hur kommunicerar vi på ett sätt som aktivt lyssnar, bekräftar och inte dömer? Hur kan jag både vara bekräftande och tydlig i min kommunikation? Hur kan jag på samma gång visa acceptans utan att hålla med om det som sägs? Hur ger jag feedback på ett konstruktivt sätt? 

Block 3 syftar till att förbättra kommunikationen med pojkarna och gå igenom konkreta verktyg för att göra det.

Form

Föreläsningar varvas med övningar och reflektioner. Målet är att deltagarna ska vara involverade och delta aktivt under utbildningen.

Målgrupp

Utbildningen vänder sig till skolor, föreningar, fritidsverksamheter såväl som socialtjänst och verksamheter inom vård och omsorg.

Målet med utbildningen är att ge ökade möjligheter att skapa hållbar förändring och positiv utveckling hos pojkar.

Vid behov kan fokus läggas på utmaningar som pojkar med utländsk bakgrund står inför i mötet med det moderna svenska samhället.

Fortsatta studier

För de som önskar fördjupade kunskaper i samtalsledarskap finns även utbildningen, Certifierad Samtalsledare i Affektträning för Unga. Denna utbildning syftar till att:

 • Stärka dig som samtalsledare genom ett integralt samtalsledarskap.
 • Ge dig verktyg för att vägleda och coacha unga genom en affektfokuserad och validerande samtalsteknik (AVS).
 • Öka din förmåga att vägleda tonårspojkar och tonårsflickor i grupp genom manualstyrda samtalsträffar med fokus på affektmedvetenhet och ökat konsekvenstänkande.

Investering

I priset ingår fika, dokumentation och kursintyg.

Pris och Anmälan

Heldagsutbildning (9-16): 22 500 kr för upp till 50 deltagare

För utbildningar utanför Stockholm tillkommer kostnader för resa och logi. 

Vid behov kan fokus läggas på utmaningar som speciellt nyanlända pojkar från krigsdrabbade länder står inför i mötet med det moderna svenska samhället. Vid specialutbildningar är ni välkomna att begära offert.

Utbildningarna sker i era lokaler under en heldag. Ni bestämmer själva hur många som deltar på utbildningen. För att utbildningen ska ske så smidigt som möjligt behöver lokalen ha tillgång till whiteboard, blädderblock samt projektor.

Avbokningsregler

Anmälan är bindande. Vid avbokning senare än 10 dagar innan bokad utbildningsdag debiteras kunden för motsvarande 100% av utbildningskostnaden. Vid förhinder kan platsen överlåtas till annan deltagare i samråd med oss.

Recensioner

Sofia Larsson
(5)
Kursledaren fångar upp mig redan från start. Med berättelser varvat med teori och övningar är jag med hela tiden. Det är ganska fantastiskt att under en dag komma närmare lösningar på de stora utmaningar som vi som möter pojkar vardagligen stöter på. Med denna utbildning i bagaget känner jag att jag förstår vad som ligger bakom pojkars beteende ...
Visa mer
Sofia Larsson
(5)
Kursledaren fångar upp mig redan från start. Med berättelser varvat med teori och övningar är jag med hela tiden. Det är ganska fantastiskt att under en dag komma närmare lösningar på de stora utmaningar som vi som möter pojkar vardagligen stöter på. Med denna utbildning i bagaget känner jag att jag förstår vad som ligger bakom pojkars beteende ...
Visa mer

Prata med Unga

Prata med Unga

Med välmående och utveckling i fokus Internationell forskning visar att det finns ett starkt samband mellan välbefinnande och prestationer och emotionell färdighet. Att arbeta känslosmart är ett nytt och effektivt sätt att öka den emotionella kapaciteten hos dig som möter unga såväl som hos...


Läs mer om Prata med Unga och visa alla utbildningar.
Recensioner
Att prata med pojkar och skapa positiv förändring
Kursrecensioner
(5,0)
Baseras på 2 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(5,0)
Baseras på 11 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Mer inom området