Kommunikation - tydliggörande pedagogik

Pondus, Distans (+1 orter)
Längd
2 tillfällen á 4 timmar
Nästa kurstillfälle
Hör av er om ni önskar ett anpassat upplägg för er organisation se detaljer
Utbildningsform
Företagsanpassad utbildning
Längd
2 tillfällen á 4 timmar
Nästa kurstillfälle
Hör av er om ni önskar ett anpassat upplägg för er organisation se detaljer
Utbildningsform
Företagsanpassad utbildning
Få mer information om utbildningen, arrangörerna svarar oftast inom 48h 👍

Kursbeskrivning

Tydliggörande kommunikation

Tydliggörande kommunikation

Att kunna kommunicera med sin omgivning är ett grundläggande behov för alla människor. Vill du ge individen förutsättningar för att kunna kommunicera och/eller vill du själv bli bättre på att kommunicera med de personer du möter i ditt arbete? Då ska du gå kursen Tydliggörande kommunikation.

Tydliggörande kommunikation handlar om att göra händelser och situationer begripliga, hanterbara och meningsfulla. Grundläggande inom pedagogiken är att kunna ge svar på de sju tydliggörande frågorna; varför, vad, hur, var, när, med vem och vad ska hända sedan? På så vis kan vi skapa förutsättningar så att personen ska bli så delaktig och självständig som möjligt.

Under två tillfällen får du kunskap om vad kommunikation är, vilka svårigheter det kan innebära för personer med begränsad kommunikation och vår egen roll i kommunikationen. Du får genomgång av visuella och funktionella kommunikationshjälpmedel samt kunskap i hur du ger ett individuellt anpassat stöd. Vi går även igenom de vanligaste funktionsnedsättningarna. Kursen ger dig konkreta verktyg som du kan börja använda direkt och också kan introducera till dina kollegor.

_____________________________________________________________________

Alla vi som arbetar på Pondus har egen praktisk erfarenhet av det vi utbildar i. Det gör att vi på ett enkelt och självklart sätt kan varva teori och praktik samtidigt som vi har en stor verktygslåda fylld med konkreta exempel från verkligheten - både bra och mindre bra sådana. 

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

Hör av er om ni önskar ett anpassat upplägg för er organisation

  • Företagsanpassad utbildning
  • Sverige

Målgrupp

Kursen Tydliggörande kommunikation vänder sig företrädesvis till dig som arbetar inom skola, vård och omsorg, och då framför allt med personer som har en intellektuell funktionsnedsättning eller inom autismspektrumet. Den vänder sig även till dig som är närstående eller aktiv inom idrottsföreningar och som vill lära dig mer och få konkreta verktyg för en bättre kommunikation.

Kursinnehåll

Följande delar ingår i kursen:

  • Introduktion
  • Förståelse för individens behov
  • Individanpassat stöd
  • Olika sätt att kommunicera
  • Genomgång av olika kommunikationshjälpmedel
  • Din roll i kommunikationen

Teori varvas med praktiska övningar.

Upplägg

Upplägg

Två halvdagar där teori varvas med praktiska övningar. Mellan de båda kurstillfällena får du en hemuppgift som redovisas i samband med det andra tillfället. 

Tid & plats

Digital utbildning i två delar
Del 1: 2023-11-09 kl. 13.00 - 17.00
Del 2: 2023-11-10 kl. 08.00 - 12.00 

Erbjudande

Om ni är en större grupp som önskar gå tillsammans kan vi erbjuda ett specialtillfälle enkom för er. Vi kan även erbjuda platsförlagd utbildning.

Kursledare

Kursansvarig är Christine Rosencrantz. Christine är specialpedagog med en bakgrund som kvalitetsdirekör och andra seniora chefsbefattningar. Christine har lång erfarenhet av utbildning och kommunikation samt av arbete med personer inom autismspektrat och/eller personer som har en intellektuell funktionsnedsättning.

Kursansvarig Christine Rosencrantz

Examen, diplom m.m.

Efter genomgången utbildning får du ett personligt kursintyg av vilket det framgår vilka delmoment som ingått i kursen.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Kommunikation - tydliggörande pedagogik, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Pondus
Box 574
116 31 Stockholm

Pondus är en konsult- och kommunikationsbyrå med ambitionen att göra skillnad på riktigt. Våra utbildningsledare har lång praktisk erfarenhet av det vi utbildar i. Det gör att vi på ett enkelt och självklart sätt kan varva teori och praktik samtidigt...

Läs mer om Pondus och visa alla utbildningar.

Highlights