Visa utbildning.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din utbildning? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka utbildning. Läs mer här.

Det coachande förhållningssättet

Polhage & Lundberg
Kort om utbildningen
3 heldagar
13 500 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 26-27 okt + 17 nov - Malmö
Företagsanpassad utbildning
   
Malmö

Kursbeskrivning

Det coachande förhållningssättet gör stor skillnad i all kommunikation!

Denna kurs vänder sig till er som vill utbilda personalgruppen i hur coachande kommunikation kan tillämpas i arbetsvardagen gentemot kolleger/kunder/klienter och andra samarbetspartners. Vår erfarenhet är att alla yrkesgrupper har nytta av detta sätt att förhålla sig och kommunicera.

Ur kursinnehållet: Grunder för konstruktiva samtal, metoder och verktyg för olika typer av dialog och möten. Vi har utbildat i ett flertal olika branscher och märker att detta får effekter oavsett verksamhetens inriktning. Försäljare, banktjänstemän, IT-specialister, konsulter, läkare, lärare, fritidsledare, socialsekreterare, tekniker, kommunikatörer – listan på yrken vi utbildat är lång.

Kursen är uppdelad på tre dagar, 2+1 med några veckor mellan dag 2 och 3 för att deltagarna ska kunna tillämpa kursinnehållet i vardagen och sedan utbyta erfarenheter. Den genomförs både som öppen kurs och riktad till en specifik arbetsgivare vilket är mycket vanligt önskemål hos våra kunder. Hela personalgruppen genomför kursen tillsammans vilket samtidigt får som effekt att gruppen svetsas samman och får en ny gemensam plattform för kommunikation. 

Några citat efter kursen:

”Jag använder coachingen till kunderna i min roll som försäljningsansvarig. Mötena har fått en helt annan kvalité, kunderna blir hörda och mina säljresultat har förbättrats betydligt!”

“Det coachande förhållningssättet funkar i nästan alla situationer. Kunder, kollegor, till familjen, i mötet med mig själv. Kursen har dessutom gett hela gruppen en helt ny arbetsglädje.”

“Diplom till de bästa utbildarna: För ett fantastiskt engagemang, imponerande kunskap, inspirerande föreläsningar och övningar, stor flexibilitet och kundorientering i alla lägen.”

“Modellen vi fick lära oss har förändrat våra månadsmöten totalt. Nu genererar vi idéer OCH kommer till handling med tydlig ansvarsfördelning”.

”Ungdomarna som deltar i våra verksamheter har blivit annorlunda i relation till varandra och till oss nu. De pratar mer, kommer med fler egna idéer och märker att vi ger dem förtroende. Då blir de också tryggare och deltar mer aktivt i allt vi gör”.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om utbildningen påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Alla typer av arbetsgrupper  som vill utveckla sitt förhållningssätt till varandra, kunder, patienter, deltagare, elever osv samt övriga samarbetspartners har nytta av kursen.

Arbetsgrupperna kan t ex komma från olika enheter hos samma arbetsgivare, vilket är vanligt hos våra kunder.

Vi har jobbat med arbetsgivare från offentlig sektor såväl som näringslivet, allt ifrån mindre team till stora organisationer med hundratals medarbetare där samtliga fått ta del av utbildningen. 

Kursinnehåll

Ur kursinnehållet:

  • Hur coachrollen balanseras med övriga roller i medarbetarskap och ledarskap
  • Kommunikationens grundläggande förutsättningar
  • Hur används coachfärdigheterna i dagligt arbete, till chefer/kolleger/kunder/dektagare m fl
  • Effektivare sammanträden
  • Självcoaching
  • Praktisk samtalsträning
  • Teamutveckling - principer
  • Diskussioner och reflektioner, erfarenhetsutbyte

Alla våra utbildningar bygger på processtanken, dvs mellanrum mellan träffarna för att kunna återkomma till kursgruppen och byta erfarenheter av det som hänt sedan sist.

Kursledare

coachingMaria Polhage, beteendevetare, och Per Lundberg, fd chef inom näringslivet.  Vi genomför alla uppdrag gemensamt då vi är övertygade om att vi tillsammans, genom våra olika bakgrunder och den dynamik och humor vi har i vårt samarbete, ger varje deltagare och kursgrupp mer än vad en ensam utbildare kan ge.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Det coachande förhållningssättet, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 4,9

Baseras på 12 recensioner.

Gunnar
(5)
Pernilla
(5)
Efter dessa tre inspirerande dagarna har jag fått med mig verktyg och en del insikter som jag kommer att ha stor nytta av både i privatlivet men även i mitt yrkesliv som lärare.
A Olsson
(5)
Ni har verkligen visat ert engagemang hela vägen. Ni brinner för det ni gör och på så sätt smittat oss andra. Tack för rolig och lärorik utbildning!

Polhage & Lundberg

Polhage & Lundberg

Vi, Maria Polhage & Per Lundberg har en vision sedan 2006: att  förmedla kraften och nyttan i det coachande förhållningssättet till organisationer och företag över hela landet. Vår övertygelse, och erfarenhet,  är att det går att utveckla organisationers kommunikation utifrån en...


Läs mer om Polhage & Lundberg och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Polhage & Lundberg

Ledebursgatan 3
Malmö

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
(4,9)
Baseras på 12 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,9)
Baseras på 256 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar