Visa utbildning.se som: Mobil

Coachande ledarskap

Polhage & Lundberg
Kort om utbildningen
3 dagar
12 500 SEK exkl. moms
Företagsanpassad utbildning
   
Malmö

Kursbeskrivning

Kurs i coachande ledarskap

Det ligger i tiden att chefen behärskar coaching som ledarstil!

Chefer kan inte bara vara coacher utan måste integrera sin coaching i ledarskapet med beslutsfattande, rådgivning, feedback och andra kommunikativa färdigheter. I utbildningen tränar vi coachkompetenser och diskuterar hur man pendlar mellan de olika rollerna för bästa möjliga utveckling av medarbetare mot uppsatta mål.

Våra kurser omfattar tre heldagar och ges både som företagsanpassade och öppna kurser. Alla våra utbildningar bygger på processtanken, dvs mellanrum mellan träffarna för att kunna återkomma till kursgruppen och byta erfarenheter av det som hänt sedan sist. På arbetsplatser där man planerar att utbilda en hel personalgrupp i coachande förhållningssätt rekommenderar vi att chefer/ledning går utbildningen först, för att kunna understödja personalens process därefter. En del av våra kundorganisationer väljer att låta alla chefer genomgå denna utbildning.

Några citat efter kursen:

“Jag fick insikt om vikten av att ta ett steg tillbaka och inte vara så snabb med lösningar samt överlämna frågeställningen till den andra personen. Den andra parten växer och jag känner ett större lugn”.

”Min egen stressnivå har gått ner betydligt, jag var nära väggen förut. Nu har de vant sig vid att jag coachar dem när de kommer, så de ställer frågorna till sig själva och varandra istället för att komma till mig lika ofta. Det är häftigt att se”.

”Jag använde coachmetodiken till gruppen på en utvecklingsdag. Vi löste då gemensamt ett verksamhetsproblem som vi brottats med i 1 1/2 år och lösningen består nu ett år senare.”

“Jag har lärt mig praktiska verktyg för att släppa fram medarbetarnas kreativitet istället för att jag känner pressen att komma med idéerna. Stressen jag levde med förut har i princip helt försvunnit.”

“Jobbet har blivit mer stimulerande när jag ser hur medarbetarna själva växer när jag lämnar över mer till dem.”

“När kursen började hade min självkänsla just fått sig en knäck i jobbet. Utbildningen har möjliggjort för mig att återfå glädjen och viljan att utveckla och utvecklas. Idag känner jag mig stark och litar på mig själv som chef.”

Målgrupp

Alla som vill utveckla sin coachande kommunikation i ledarskapet oavsett bransch. Deltagarna har inte enbart chefsfunktioner utan är ofta teamledare, HR-medarbetare, projektledare, konsulter m.m. Kursen är alltså även öppen för dig som vill tillägna dig ett coachande förhållningssätt utan att vara chef. 

Kursinnehåll

 • Grunderna för konstruktiv kommunikation 
 • Hur coachrollen balanseras med övriga roller i ledarskapet
 • Feedback - hur? Hur kombineras den med coaching?
 • Motivation: vad säger forskningen? Hur motiverar vi medarbetare?
 • Neuroledarskap; den senaste hjärnforskningens koppling till våra beteenden på jobbet och hur kunskap om hjärnan hjälper oss att förstå dessa
 • Coachingens pedagogiska grund i ledarskap
 • Hur används coachfärdigheterna i dagligt ledarskap för att skapa delaktighet och ansvar
 • Att leda grupper och möten effektivare
 • Självcoaching
 • Praktisk samtalsträning
 • Modell för teamutveckling: Susan Wheelan's forskning
 • Utvecklingssamtal
 • Diskussioner och reflektioner, erfarenhetsutbyte (i synnerhet dag 3)

Video

Det coachande ledarskapet hos Polhage & Lundberg

Upplägg

Kursen genomförs som 1+1+1 dagar.  Mellan träffarna förväntas deltagarna praktisera innehållet och vilja dela sina erfarenheter. 

Kursledare

coachingMaria Polhage, beteendevetare, och Per Lundberg, fd chef inom näringslivet.  Vi genomför alla uppdrag gemensamt då vi är övertygade om att vi tillsammans, genom våra olika bakgrunder och den dynamik och humor vi har i vårt samarbete, ger varje deltagare och kursgrupp mer än vad en ensam utbildare kan ge.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Coachande ledarskap, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Johanna
(5)
Det var en tankeställare att coachande samtal har så stor effekt. Mycket bra med många övningar och kopplingarna mellan teori och vardag. Trevligt, roligt, bra stämning.
Henrik Björnfot
(5)
Jättebra upplägg! Mycket bra att det är mellanrum mellan träffarna och att man får en uppgift innan nästa träff så att man känner en liten press. Mycket trevlig ledning, inte tråkigt en enda sekund. Bra med exempel från er vardag för att koppla teori och praktik. Det kändes verkligen att ni lever det ni lär. Goda lyssnare och en grundläggande re...
Visa mer
Marcus
(5)
Maria och Per är inspirerande och närvarande i undervisningen och lyckas förmedla själva kärnan av det coachande ledarskapet. Tack för tre mycket givande dagar!

Polhage & Lundberg

Polhage & Lundberg

Maria Polhage & Per Lundberg har en vision sedan 2006: att  förmedla kraften och nyttan i det coachande förhållningssättet till organisationer och företag över hela landet. Vår övertygelse, och erfarenhet,  är att det går att utveckla organisationers kommunikation utifrån en tillitsfull...


Läs mer om Polhage & Lundberg och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Polhage & Lundberg

Ledebursgatan 3
Malmö

 Visa telefonnummer

Recensioner
Coachande ledarskap
Kursrecensioner
(5,0)
Baseras på 9 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,9)
Baseras på 234 recensioner.
Alla recensioner för arrangören