Visa utbildning.se som: Mobil

Kollaborativa robotar - Säkert samarbete mellan människa och robot (ISO/TS 15066)

Pilz Skandinavien K/S, dansk Filial
Kort om utbildningen
8 timmar
Nästa tillfälle: Kontakta oss för mer information! - Sverige
Företagsanpassad utbildning
   
Rikstäckande

Kursbeskrivning

Samarbete mellan människa och robotar (Cobots)

Vid samarbetet mellan människa och robotar arbetar robotar och människor i en gemensam arbetsmiljö utan avskiljande skyddsanordningar. Då ökar kraven på säkerheten i applikationen. Den säkra interaktionen mellan människa och robotar kräver allt mer ny teknik och nya lösningar.

För att kunna bekräfta den erforderliga säkerhetsnivån måste man ta hänsyn till hela säkerhetsfunktionen, från givaren och logiken till ställdonet. Det är bara när alla dessa faktorer samverkar som en säker människa-robot-interaktion (MRI) kan garanteras.

Målet för utbildningen är att ge deltagarna förståelse för de grundläggande kraven på robotsäkerhet i samband med kolloborativa applikationer mellan mäniska och robot. Utbildningen behandlar bland annat riskbedömning och CE-märkning i samband med användning av kolloborativa robotar, eftersom det då uppstår andra risker än när man använder sig av konventionella maskiner. Vi visar även vanliga åtgärder för att förebygga risker och tillämpning av olika säkerhetsstrategier. Därutöver redogör vi för hur hög tillgänglighet och produktivitet kan garanteras, med hänsyn till säkerhetskraven.

Målgrupp

Utbildningen vänder sig till:

 • konstruktionschefer, tekniska chefer, konstruktörer
 • robotsystemintegrerare, programmerare
 • säkerhetsansvariga
 • projektingenjörer i produktionsanläggningar

Kursinnehåll

 • grunderna inom robotsäkerhet
 • säkerhetslösningar som följer standarderna, bl.a. EN ISO 10218-2 och ISO/TS 15066
 • riskbedömning och säkring av samarbetande robotsystem
 • genomförande av riskbedömning med hjälp av en exempelapplikation
 • behovet och nödvändigheten av validering
 • grundläggande information om kollisionsmätning
 • identifiering av mätpunkter och positionering av sensorer
 • kollisionsmätning som uppfyller gränsvärdena i ISO/TS 15066

Övrig info

In-house-kurser på ditt företag

Vid önskemål håller vi även gärna kurser på ditt företag. Förutsättningen för att en in-house-kurs ska kunna hållas är en lämplig kurs eller konferenslokal.

Skräddarsydda kurser

Dessutom kan vi erbjuda dig en skräddarsydd kurs som är individuellt anpassad efter dina önskemål och behov. Vi kan erbjuda dig den här lösningen om du t.ex. önskar intensiv och personlig undervisning.

Innehåll

Arbetsprocesserna blir allt effektivare, ju närmare varandra människa och maskin kan samarbeta. Då kombineras människans färdigheter med robotarnas fördelar vad gäller styrka, uthållighet och hastighet. Med den nya sortens robotar, s k Cobots, delar människor och robotar arbetsutrymme, både tids- och rumsmässigt. Det behövs inte längre några skyddsstaket.

Den här typen av samarbete kräver allt mer ny teknik och nya lösningar. Vilka förutsättningar måste vara uppfyllda för att människor och robotar ska kunna arbeta tillsammans utan att skada varandra?

Hur utför man bedömningen av överensstämmelse för CE-märkning?

Vi visar vad du behöver tänka på vid tillämpning av HRC (samarbete mellan människa och robot) och vilka åtgärder du måste vidta.

Investering

Pris enligt offert. Kursmaterial, kursbevis, lunch, kaffe/te i pauserna och dryck under kursen ingår.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Kollaborativa robotar - Säkert samarbete mellan människa och robot (ISO/TS 15066), direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 4,5

Baseras på 2 recensioner.

Torgny Pettersen
(5)
Mycket trevlig och kunnig kursledare, ett bra tempo kursmaterialet var vad jag förväntat mig, enkelt att hitta information.
Johan Johansson, Yaskawa Nordic
(4)
Upplevde kursen väldigt positivt. Framförallt var det ett bra tempo och en kunnig kursledare som höll den, detta gjorde att man inte tröttnade som man kan göra på en del andra kurser. De praktiska inslagen var perfekt.

Pilz Skandinavien K/S, dansk Filial

Pilz Skandinavien K/S, dansk Filial

  Dra nytta av vår kunskap och sätt ihop ett individuellt utbildningsprogram för dig och dina medarbetare.  Med vårt kvalificeringskoncept kan du bygga upp dina kunskaper successivt och utbilda dig upp till önskad kvalificeringsgrad. Våra utbildningar är därför indelade i...


Läs mer om Pilz Skandinavien K/S, dansk Filial och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Pilz Skandinavien K/S, dansk Filial

Smörhålevägen 3
43442 Kungsbacka

 Visa telefonnummer
www.pilz.com Utbildningens hemsida

Recensioner
Kursrecensioner
(4,5)
Baseras på 2 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 12 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar