Visar 1-25 av 121 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-25 av 121 träffar
1
2
3
4
5

Mer om Pedagogikutbildning

Pedagogisk utbildning handlar om att förvärva effektiva och användbara verktyg för att bli en bättre kunskapsförmedlare. Du kanske är arbetar inom skolväsendet eller så vill du utveckla ett pedagogiskt ledarskap? Att lära sig pedagogik handlar om att få tillgång till de strategier och tekniker som leder till en mer effektiv och givande kommunikation. Det här blir oerhört viktigt i en lärande miljö för ska lyckas förmedla rätt budskap och dessutom göra det på ett konstruktivt och pedagogiskt sätt. En pedagogisk utbildning skapar genom verktyg för kreativitet och motivation en tydligare kommunikation och i förlägningen en trevligare och mer produktiv arbetsmiljö.

Varför borde man gå en pedagogisk utbildning?

Som lärare har du en oerhört viktig pedagogisk roll på din arbetsplats. Du är ansvarig för att kommunikationen blir tydlig och inspirerande och då är det väldigt positivt att ha gått en pedagogisk utbildning. För ledare eller chefer är en pedagogisk utbildning också en chans att utveckla sin skicklighet inom coaching för att öka sina kollegors engagemang. I både fallen är det väldigt viktigt att man besitter de verktyg som leder till motivation, effektivitet och ansvarstagande. Genom en utbildning lär du dig att bli inspirerande och du lyckas hjälpa andra att nå sina mål. Du blir bättre på att förmedla kunskap samtidigt som att du skapar en bättre, tryggare och mer produktiv arbetsmiljö. En pedagogisk utbildning innehåller moderna sätt att utveckla ditt ledarskap, din kreativitet och ditt sätt att lära ut.

Vem är en pedagogisk utbildning till för?

pedagogikutbildningarEn pedagogisk utbildning riktar sig till dig som vill utveckla dina strategier och metoder att utveckla din kommunikation, budskapsförmedling och ditt engagemang. Framförallt är den till för dig som på något sätt är i en situation där din pedagogik blir ett viktigt verktyg för att människor ska nå sina mål, skapa förståelse och utvecklas som individer.

Olika typer av pedagogisk utbildning:

Inom pedagogisk utbildning finns det flera olika inriktningar. Det finns dessutom utbildningar både på en grundläggande- och en mer avancerad nivå. Fokus ligger på att utveckla din pedagogiska sida för att skapa bättre kommunikation och produktivitet. De tre övergripande fokus som finns är därför:
• Utbildning
• Ledarskap
• Budskapsförmedling

Vanligt innehåll:

Utbildning är den delen av pedagogisk utbildning som riktar sig till dig som på något arbetar med elever och lärande. Du måste därför kunna ge extra stöd och skapa en kreativ miljö och behöver därför tydliga verktyg för att klara av din pedagogiska roll. Det kan exempelvis handla om att skapa nyfikenhet och engagemang hos elever eller att ge dem tydlig respons vid betygssättning och utvärdering.

Ledarskap syftar till att ge dig verktyg och metoder att bli en inspirerande ledare. Det blir ett tillfälle att delvis växa som ledare och bli tryggare i sin roll men också en chans att utvecklas för att på ett positivt sätt kunna coacha dina medarbetare. Här ingår även projektledning som handlar om att förstå ett projekts uppbyggnad och hur man på bästa sätt kan skapa en så produktiv miljö som möjligt. Det är viktigt att att arbeta systematiskt med en tydlig struktur för att hålla budget och deadline.

Budskapsförmedling är en väldigt viktig egenskap att ha i dagens klimat. Vi tar in otroligt mycket information så de behövs effektiva sätt för att nå ut med sitt budskap, både när det kommer till lärande och ledarskap för att det ska bli så produktivt som möjligt. Genom en pedagogisk utbildning lär du dig att utbilda och informera med syftet att skapa tydliga mål och hög motivation.

Vanligt upplägg:

Plats: En pedagogisk utbildning är främst öppen eller företagsanpassad. Den sker därför oftast antingen på plats i utbildarens lokaler eller hos ert företag. Det finns också flera inspirerande föreläsare som pratar om både kreativ pedagogik och effektivt ledarskap.

Format: Utbildningarna värvar på ett pedagogiskt sätt teori med praktik. Mycket av de verktyg och den teori som man går igenom exemplifieras genom case-övningar eller praktiska övningar.

Tid: Längden på en pedagogisk utbildning är oftast mellan en dag till en vecka beroende på fokus och utbildningens omfattning. Vissa utbildningar är av en längre variant som sträcker sig över veckor eller terminer för att på en djupgående sätt utveckla din kunskap. Dessa längre utbildningar leder oftast till ett diplom eller certifikat.

Så här går du vidare

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Relaterade kategorier
Jämför utbildningar
Jämför utbildningar
Håll dig uppdaterad
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få utbildningsförslag, inspiration och aktuell information – direkt till din inkorg. 📨
Mer inom området
Reportage
Bra framtidsutsikter för utbilda...

Jenny Gentele, kursledare i utbildningen Diplomerad redovisningsekonom, om goda framtidsutsikter för utbildade redovisningsekonomer och sitt intresse för årsredovisningar.

Läs mer
Vad säger kursdeltagarna?
Advantum Kompetens

Advantum Kompetens har under årens lopp arbetat i snart sagt alla branscher och företag samt inom kommuner, landsting och statliga verk. Kursdeltagarna ger i snitt utbildningen 4,6 i helhetsomdöme på en 5-gradig skala! Vad säger då kursdeltagarna?

Läs mer
Ida utbildade sig till sitt dröm...
Cady Utbildningar

Idas framtida vision var att arbeta som HR-specialist, här berättar hon hur hon utbildade sig till sitt drömyrke på distans. Läs hela intervjun här!

Läs mer
Aila Mattila berättar om hur det...

Aila Mattila från Enköping har läst den ettåriga utbildningen Diplomerad Äldrepedagog hos Expressa Utbildningscenter. Hon arbetar idag som aktivitetsansvarig på ett särskilt boende, och stortrivs.

Läs mer