Visa utbildning.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din utbildning? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka utbildning. Läs mer här.

Processledarutbildning 1.0

Pilou
Kort om utbildningen
6 tillfällen
9 400 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: Ny grupp planeras starta i april 2020 - Varberg
Öppen utbildning
   
Varberg
Processledarutbildning 1.0

Kursbeskrivning

Processledarutbildning 1.0

Ta tillfället att gå en bra och prisvärd utbildning där du få många verktyg för din personliga och professionella utveckling. Processledarutbildningen är en grundläggande ledarutbildning för dig som leder grupper och/eller vill få kunskap om att leda grupper. Den syftar till att utveckla dig själv och stödja verksamheters långsiktiga utvecklingsarbeten.
Genom utbildningen stärks du i din roll som samtalsledare, processledare eller chef. Du får verktyg och metoder för att leda dialogiska samtal, du ges möjlighet till att reflektera över vad som händer med dig själv och andra i grupp och i förändring. Du får verktyg för att planera för en lyckad utvecklingsprocess.
Utbildningen ges på sex dagar, förlagt under ett år.

Utbildningen är populär och prisvärd! Vi ser gärna att flera från samma arbetsplats går utbildningen för att öka möjligheten till ett mer dialogbaserat och coachande förhållningssätt.


Efter avslutad utbildning har du fått redskap för att:

 • Leda dig själv och en grupp i kollegiala samtal med hjälp av olika samtalsmetoder
 • Planera, organisera och driva långsiktiga förändringsarbeten
 • Möta olika former av motstånd och ge framåtsyftande feedback.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om utbildningen påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Du har en roll som chef, processledare, arbetslagsledare, projektledare, utvecklare eller liknande. Du är intresserad av dig själv, gruppen och vad som händer i en förändring och utveckling med andra. Du vill få verktyg för att leda dialogiska samtal.

Kursinnehåll

Ur innehållet;

 • Processledarrollen i teori och praktik
 • Erfarenhetslärande
 • Mina värderingar och vad som präglat mig till den jag är idag
 • Jag som processledare
 • Kommunikation, avvärjningsmekanismer och motstånd
 • Grupp- och förändringsledning
 • Reflektion
 • Feedback som verktyg

Upplägg

Utbildningen vilar på gestaltmetodik, är upplevelsebaserad och varvar teori med praktiska övningar, egen reflektion och hemuppgifter. 

Tid & plats

Utbildningen ges i vackra Varberg, Västsveriges Kreativa mittpunkt, på Varbergs Kusthotell, Nils Kreugers väg 5, 432 53 Varberg 

12 maj, 10 juni, 20 augusti, 22 september, 28 oktober och den 3 december, 2020.

Investering

9400 SEK/deltagare exkl. moms. I priset ingår dokumentation samt en reflektions bok. Konferensavgift på 595 SEK tillkommer/dag.

Kursledare

Susanne Bertelsen äger och driver Pilou AB. Susanne är pedagog, organisationskonsult i gestaltteori och coach. Hon har en lång erfarenhet som chef till största delen inom offentlig sektor och har arbetat som chefs- och kvalitetsutvecklare på olika nivåer. Susanne utbildar, handleder och arbetar med processtöd och kulturförändringar, både i offentlig sektor och inom näringslivet. Susanne är också lärare på Gestaltakademins 3-åriga organisationsprogram. 

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Processledarutbildning 1.0, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 4,6

Baseras på 5 recensioner.

Kursdeltagare
(4)
Mycket givande utbildning som har utvecklat både mig i min processledarroll och min verksamhet. Mycket bra med mycket handling blandat med teori.
Kursdeltagare
(5)
Bästa utbildningen sedan lärarutbildningen! Metoderna och vad som påverkar dem som leder utvecklingsprocesser.
Kursdeltagare
(5)
Ni har varit en stor inspiration. Både med er kunskap, entusiasm och positiva utstrålning. Jag har kommit till varje kurstillfälle med glädje och förväntan och lämnat den med inspiration och lust att ”sätta igång”.

Pilou

Pilou

Pilou AB finns i Varberg och har hela Sverige som arbetsfält Pilou AB startades 2006 av Susanne och Sven-Erik Bertelsen. Susanne är VD och driver företaget, Sven-Erik sköter ekonomi och fakturering.Pilou AB är ett värderingsstyrt utbildnings- och konsultföretag som idag arbetar...


Läs mer om Pilou och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Pilou

Norrgatan 16
432 41 Varberg

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
(4,6)
Baseras på 5 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 5 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar