Visar 1-25 av 45 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-25 av 45 träffar
1
2

Personligt ledarskap

Som chef behöver du kunna vara tydlig och handlingskraftig i ditt ledarskap. Därför är det många nya chefer går utbildningar där de får hjälp med att öka sin självsäkerhet. Det finns olika sätt att hantera samtal med medarbetarna i teamet där coaching kan vara ett effektivt sätt. Olika individer i ditt arbetslag kan behöva olika typer av vägledning och ledarskap. Du blir aldrig färdiglärd som chef och ledare, det är ett livslångt lärande.

Grupputveckling

Som ny chef kan det vara bra att få större förståelse för grupputveckling. Det finns många vedertagna teorier om hur gruppdynamiken förändras vid olika tillfällen. Individer och grupper kan reagera på ändrade arbetsförhållanden, ibland kan man se mönster och cykler i detta. Om du som chef blir medveten om dessa cykler inom gruppdynamiken har du lättare att hantera dem och förbereda dig på vad som kommer att hända. Ett exempel på när gruppdynamiken kan förändras och bli mer orolig är vid nyanställning av en ny medarbetare. En ny person i en grupp påverkar de andra gruppmedlemmarnas relationer och det gäller som chef att underlätta för gruppen att hitta balansen igen. Grupputveckling kan även handla om hur man får teamet att känna större ansvar och delaktighet i beslutsprocesser.

Din roll som chef

Som chef har du en roll där du ska leda ditt arbetslag på ett effektivt sätt och få dem motiverade utifrån dina mål. En avdelning eller ett team kan ibland ha egna önskemål och krav på utveckling. Samtidigt har du en ledning eller en högre chef som ger dig direktiv ur företagets övergripande perspektiv. Det gäller att få arbetslaget med sig på företagsvisionen och samtidigt föra upp relevant feedback från dig själv eller din avdelning till din chef eller företagets ledning. Som mellanchef eller chef längst ned i ledet har du därför en viktig roll. Som ny som chef kan det vara bra att få hjälp och vägledning av någon som är mer erfaren i chefsrollen, som en mentor. Har du inte tillgång till det kan det vara bra att inleda din nya roll som ny chef med en utbildning eller kurs.

Ny som chef

Tips för dig som är ny som chef:

1. Ta reda på vad som förväntas av dig uppifrån din ledning/chef.
2. Var tydlig mot dina medarbetare och följ upp utsatta mål.
3. Se till att vara påläst om arbetsrätt, arbetsmiljö och semesterregler etc.
4. Lär dig om skillnad på ledarskap och coaching.
5. Arbeta för god gruppdynamik.
6. Var handlingskraftig när det behövs.
7. Tro på dig själv, du har fått jobbet av en anledning.

Utbildningar för nya chefer

Utbildningar för nya chefer kan både vara längre och kortare och rikta in sig mot olika områden. Exempel på vad en kurs kan ta upp som riktar sig till dig som är ny som chef:

• Praktiskt chefsarbete i din vardag
• Hur du coachar dina medarbetare
• Grupputveckling och strategier
• Vad du som är ny som chef bör tänka på
• Medarbetarsamtalet
• Motivera dina medarbetare
• Var tydlig i din kommunikation
• Hantera och lösa konflikter
• Svåra samtal
• Introduktion i arbetsrätten
• Mål och uppföljning
• Att bli ny chef över tidigare kollegor
• Personalansvar, sjukdom och semestrar

Så här går du vidare

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Jämför utbildningar
Jämför utbildningar
Håll dig uppdaterad
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få utbildningsförslag, inspiration och aktuell information – direkt till din inkorg. 📨
Reportage
Vad ger ett MiLprogram?
MiL Institute

" Jag har blivit tryggare och säkrare som individ och som ledare. Jag har fått lära känna en hel massa fantastiska människor. I mitt ledarskap har jag infört ett antal av de verktyg och metoder. Efter programmet strukturerade jag om hur vi arbetar i ledningsgruppen."
Se vad tidigare kursdeltagare säger

Läs mer
Mercuri International Sverige
Framgångsrika utbildningar för framgångsrika ledare

Vill du som ledare må bra och få andra att må bra? Vill du kunna kommunicera och använda din egen personlighet i din ledarstil? Mercuri International har utbildningar för alla chefer kort sagt, som vill bli bättre ledare.

Läs mer
Vad säger kursdeltagarna?
Advantum Kompetens

Advantum Kompetens har under årens lopp arbetat i snart sagt alla branscher och företag samt inom kommuner, landsting och statliga verk. Kursdeltagarna ger i snitt utbildningen 4,6 i helhetsomdöme på en 5-gradig skala! Vad säger då kursdeltagarna?

Läs mer
Vässa kompetensen med Hjärtum Ut...

”Bästa utbildning jag varit på, alla kategorier.”

"Nyvunnen kunskap, nya verktyg, bra exempel, dialog, balansen teori-praktik."

 Vilka säger så och om vad?

Läs mer