Förbättra samarbete IDI

Paragera AB
Kort om utbildningen
5 timmar
4 900 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: Utbildningsdagen anpassas efter Er kalender - Distans
Onlineutbildning
Distans

Kursbeskrivning

IDI - Interpersonal Dynamics Inventory - är ett beteendeverktyg för att utveckla samarbetet på arbetsplatsen. Omgivningen, företrädesvis dina kollegor fyller i varsitt elektroniskt protokoll med påståenden om hur de uppfattar ditt beteende. Du gör själv samma sak och ur resultatet kommer en IDI beteendeprofil i tre dimensioner.

Utbildningen går ut på att lära sig att människor är olika och hur det kommer att ge uttryck i ditt samarbete med andra. Du får lära dig teorierna bakom IDI, de olika beteendestilarna och hur det påverkar omgivningen. Men viktigast av allt är insikten du själv och andra får och verktygen hur man använder detta för att effektivisera sitt dagliga samarbete.

Bäst effekt får denna utbildning om ni är en arbetsgrupp som anmäler sig tillsammans och då bildar en utbildningsgrupp.

Paragera har genomfört ett stort antal utbildningar med IDI sedan 2007.

Målgrupp

Denna utbildning vänder sig till arbetsgrupper, projektteam, idrottslag eller andra grupper som har nytta av ett bättre samarbete genom större förståelse för varandra.

Kursinnehåll

Utbildningen inleds med att deltagarna får utföra en IDI beteendeprofil för att få en inblick hur hens beteende uppfattas av omgivningen. Denna självinsikt skapar förutsättningar för medvetenhet och utveckling av samarbetet med andra människor.

  • Genomgång av teorierna bakom beteende och attityd
  • Kunskap i IDI:s tre dimensioner
  • Övningar
  • Återkoppling IDI beteendeprofil

Upplägg

Cirka 2-3 veckor innan utbildningen får ni förutsättningarna för att använda det elektroniska verktyget för att skapa en IDI-profil. Du själv samt din omgivning ska utföra samma test. På så sätt skapas en så kallad 360-graders profil, vilket är unikt för IDI.

Sedan sker utbildningen och en återkoppling av era profiler i gruppen och utvecklingen mot ett bättre samarbete.

Utbildningen är på en dag - fem timmar - förslagsvis mellan 09:00-15:00 med uppehåll för lunch. Utbildningen fungerar bra både live och digitalt via t ex Zoom.

Det angivna priset gäller för minst sex (6) deltagare, vid färre tillkommer 1 000 kr per person. IDI går även att genomföra för enskilda deltagare.

Tid & plats

Eftersom utbildningen främst riktar sig till enskilda arbetsgrupper så anpassar vi dag och plats (även online/digitalt) efter Er kalender.

Kursledare

Anders Mäki och Mats Klippinger

Anders Mäki och Mats Klippinger

Anders och Mats är certifierade handledare för IDI.


Anders
har gedigen ledarbakgrund med över 20 år som chef inom flyg-, IT- och sportindustri. Han har under två år genomfört Parageras ledarutbildningar både på kursgård/konferens och digitalt. Anders är rymdingenjör i botten och har själv genomgått ett stort antal ledarutbildningar genom åren.

Anders Mäki


Mats
är grundare till Paragera och har utvecklat Parageras ledarprogram sedan 2006 och hållit ett oräkneligt antal utbildningar genom åren. Mats fick sin grundutbildning i ledarskap inom det militära och har senare även arbetat som chef och ledare inom både mindre och litet större företag.

Mats Klippinger

Examen, diplom m.m.

Du erhåller din IDI-profil antingen utskriven eller via pdf samt en beskrivning av din beteendeprofil och anpassningsförmåga.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Förbättra samarbete IDI, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Paragera AB

Paragera har genomfört ledarutbildning och -program sedan 2006 i det handgripliga ledarskapet både för nya chefer och erfarna ledare som vill fräscha upp sina kunskaper. Utbildningarna har blivit mycket populära och över 600 chefer/ledare har utbildats genom åren, främst i...


Läs mer om Paragera AB och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Paragera AB

Repslagaregatan 19
582 22 Linköping

Tel: 013-470 40 40
Mobil 0709-11 31 33

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Förbättra samarbete IDI!

Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 11 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Förbättra samarbete IDI från Paragera AB, fyll i dina uppgifter: