Visa utbildning.se som: Mobil

Arbetsmiljöutbildning för chefer

Paragera AB
Kort om utbildningen
En heldag
3 900 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: Anpassas efter kundbehov, sänd intresseanmälan! - Sverige
Företagsanpassad utbildning
   
Rikstäckande

Kursbeskrivning

Grundutbildning i arbetsmiljöarbete med praktiska övningar och mallar som du har nytta av i ditt vardagliga arbete. Det är viktigt för chefer att hålla koll på alla lagar och regler som finns runt arbetsmiljöområdet. Här får du en grundutbildning i det systematiska arbetsmiljöarbetet (SAM) samt hjälp med att göra en plan för organisatoriska och sociala arbetsmiljön (OSA) och även ett årshjul för arbetsmiljöarbetet.

Vi tittar även på lagkrav för olika storlekar av företag samt var man hittar arbetsmiljöföreskrifter (AFS) som är relevanta för just ditt företag.

Paragera verkar förutom inom utbildningsområdet även som HR-konsulter ute hos företag vilket medger stor praktisk kunskap om arbetsmiljöarbete.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Chefer och ledare som ansvarar för arbetsmiljön på arbetsplatsen. Det kan även vara nyttigt för annan personal som är eller ska bli delaktig i arbetet.

Kursinnehåll

Kursen innehåller

  • Grundläggande kunskaper om lagar och regler gällande arbetsmiljö
  • Ökad förståelse kring vad arbetsmiljöarbete innebär
  • Praktiska övningar runt arbetsmiljöfrågor i vardagen
  • Styrverktyg och mallar för ditt eget arbetsmiljöarbete

Vi går igenom flera olika delar i arbetsmiljöarbetet såsom Arbetsmiljölagen (AML), systematiskt arbetsmiljöarbete (SAM), organisatorisk och social arbetsmiljö (OSA) och var du hittar arbetsmiljöföreskrifter som angår dig (AFS). 

Vidare får du genomgång och mallar för ditt eget årshjul för arbetsmiljöarbetet, hur du gör en årlig uppföljning av SAM, riskbedömningar och riskindikatorer samt även friskfaktorer och hälsofrämjande aktiviteter.

Upplägg

Kursen är på en heldag på plats på ert företag eller en konferensanläggning om världsläget tillåter. Den passar också bra att genomföra online via Zoom eller Teams.

Tid & plats

Denna utbildning planeras utefter anmälningar. Sänd oss en intresseanmälan så håller vi er underrättade. Det går också med fördel att genomföra en företagsintern utbildning för chefer och ledare in ett och samma företag.

Kursledare

Lina och Ulrika

Lina Boozon Ekberg och Ulrika Tollén


Lina är utbildad personalvetare med erfarenhet av rekrytering och HR-arbete. Lina har varit VD i ett bolag som arbetar med verksamhetsstyrning, där drev hon bolaget från startupfas till tillväxtfas. Lina har tidigare bland annat varit med och drivit kompetensutvecklingsprojekt inom utbildningssektorn samt haft roller inom sälj- och marknadsföring. Hon brinner för arbetsrätt och arbetsmiljöarbete.

Lina Boozon Ekberg


Ulrika är utbildad personalvetare med flerårig erfarenhet av HR-arbete på både strategisk och operativ nivå. Hon har även verkat som konsultchef, rekryteringskonsult och HR utvecklare i olika organisationer inom både privat och offentlig sektor.

Ulrika Tollén

Examen, diplom m.m.

Du erhåller mallar för olika dokument och verktyg i arbetsmiljöarbetet som du kan vidareförädla på din arbetsplats.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Arbetsmiljöutbildning för chefer, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 4,5

Baseras på 6 recensioner.

Kursdeltagare
(5)
Bra att varva teori med övningar
Kursdeltagare
(5)
Jag är mycket nöjd med upplägg, innehåll och er som utbildare. Blandningen av teori och praktiskt är ett effektiv sätt att ta till sig det aktuella ämnet. Innehållet var, utifrån vår omorganisation och min nya roll som arbetsledare bra. Tack för en fantastiskt bra utbildning, kompententa utbildare och en trevlig dag.
Kursdeltagare
(5)

Paragera AB

Paragera AB

Paragera har genomfört ledarutbildning och -program sedan 2006 i det handgripliga ledarskapet både för nya chefer och erfarna ledare som vill fräscha upp sina kunskaper. Utbildningarna har blivit mycket populära och över 600 chefer/ledare har utbildats genom åren, främst i...


Läs mer om Paragera AB och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Paragera AB

Repslagaregatan 19
582 22 Linköping

 Visa telefonnummer

Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Arbetsmiljöutbildning för chefer från Paragera AB, fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Kursrecensioner
(4,5)
Baseras på 6 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 11 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar